téma: Bulharsko - 1.9.

bondralukas
11:56, 07. 06. 2016

Ahojte, s priateľkou sa chystáme 1.9. do Bulharska - Primorska na aute, keďže sme len dvaja, tak nás napadlo, či by sa niekto ešte nepridal k nám, keďže sme študenti, tak cesta pre 4 by vyšla ešte o niečo lacnejšie :) 


Jánoš
11:19, 10. 06. 2016

Lukas, prepac, ak sa do toho zbytocne montujem, no dobre popremyslaj koho si do auta pustis. V prvom rade si za osadku ako sofer zodpovedny ty a niekedy je ta zodpovednost za "cudzich" este osemetnejsia ako za vlastnu rodinu ci znamych :). Mas sice s najvacsou pravdepodobnostou povinne poistenie auta s poistnym pokrytim vsetkych sedadiel ale aj tak... Uz boli vselijake pripady.

Za celu dobu svojho cestovania som vzdy radsej ratal s tou horsou, neprijemnejsou alternativou, aj ked sa za pesimistu nepovazujem, no radsej sa potom tesim. No niekedy je lepsie radsej dopredu predvidat vselijake mozne alternativy. Co ked spolucestujuci budu mat inu predstavu o cestovani, o mieste dovolenky, o terminoch a vyletoch, co ked budu mat napriklad nejaky problem s dokladmi na hraniciach ci nedajboh nejaky zdravotny problem cestou, uviaznete tam s nimi?

Predpokladam, ze ked absolvujete cestu tam, budete cestovat spolu aj nazad a to znamena zosuladit terminy, odchody, mozno aj miesto ubytovania a kopec inych veci. 

Nehladiac na to, co ak nedajboze na aute budete mat nejaku poruchu, budu oni solidarni s vami alebo sa postavia k ceste na "stopa" a vykaslu sa na vas? Predsa len, podla toho co pises a hladas, budu to pravdepodobne uplne cudzi ludia, ktorych nemas sancu dopredu spoznat, skus sa radsej skor orientovat na okruh svojich znamych ci pribuznych a ukecat ich na spolocnu dovolenku. Aj ked musim poznamenat,  ze my sme raz vzali do auta moju vlastnu sestru s manzelom do Grecka a potom sme skonstatovali ze nabuduce fakt radsej sami :)

Este raz prepac ak v tom citis, a aj vy ostatni, vela negativizmu. Opakujem - toto je moj pohlad na vec podporeny nielen mojimi skusenostami, netvrdim ze len moj nazor je spravny alebo ze mam patent na rozum. Kazdy si je strojcom svojho stastia :)  Vacsim ci mensim starostiam a problemom sa sa totiz nevyhnes ani ked idete s niekym spolu ako dve auta. Pokial si nedohodnete presne signaly, zastavky, sposob jazdy tak je to viac o nervozite ako o radosti ze mate blizko "spriaznenu dusu".

Najlepsie bude, ak si v klude hodis cestu do mapy ci navigacie, vyratas spotrebu a spojene poplatky podla kilometrov, vyjadris si to v eurach vydelis poctom cestujucich a potom zistis ci ta uspora za to vobec stoji :)

V kazdom pripade, nech sa rozhodnete akokolvek, prajem vam stastnu cestu i navrat a superkrasnu dovolenku :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.