téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Pišta
16:17, 09. 07. 2017

Zdravím. 

Vo štvrtok vyrážame na Thassos.Neviete mi poradiť prosím, nejake ubytovanie niekde na konci  Srbska poprípade MKD ?  Dík.


Rado
19:40, 09. 07. 2017

PISTA ,my sme spali v moteli Ďzep z Kosic to  bolo cca 930 km. Izby dost male , ale da sa. Da sa to rezervovat cez booking. Cena 35 eur na izbu s ranajkami pre 3 osoby.  Oni robia 24 hod denne mozes prist a odist kedy chces. Velmi pekne je aj na tom Dojrane pri jazere je to  hned na hraniciach s MK, ale tam je od 14.7 hudobny festival takze bude tam vela ludi. Stastnu cestu.


Jánoš
08:22, 10. 07. 2017

Pišta, pre teba, pri ceste na Thassos by bolo fajn využiť prenocovanie pri Dojrane, no tak ako už píše Rado, pozor, je tam teraz festival :( My cestou tam tiež plánujeme prenocovanie pri jazere, no bude to až za dva týždne. Máme aj alternatívu nocľahu priamo v Gevgeliji, chceme spať čo najbližšie pri Grécku, pretože nás ďalší deň bude ešte čakať cesta dolu na Peloponéz. Využi Radom spomínaný booking, ubytovania na prenocovanie je k dispozícii dostatok. Podľa toho kam si až trúfaš dôjsť si vyhľadaj možnosti ubytka v oblasti (napríklad Vladičin Han, Vranje, Skopje, Gevgelija a podobne) a vôbec by som sa nebál prenocovania ani vo FYROM (Macedónsku).  


laci
10:48, 10. 07. 2017

8.7. okolo 17:00 h vyrazili kolegovia z KE -  Thessaloniki - Asprovalta/Stavros

Niekde ešte neviem kde presne v Macedónsku poblúdili, vraj zle označená cesta , to asi bude tá obchádzka, ktorá sa tu už spomínala

Zdržanie na hraniciach do pol  hodky

 foto poplatkov



Stavros01
19:46, 10. 07. 2017

Nazdar Janoš. A cez hraničný prechod Tompa už nechodiš?


Jánoš
22:19, 10. 07. 2017

laci - parádny prehľad poplatkov a nákladov na cestu :) vďaka

Stavros01 - nie, už nie, je to o dosť väčšia zachádzka :( Je pravda, že sme využívali najmä Tompu, no odvtedy (asi 4 roky?) čo otvorili Bački Vinogradi chodíme len tade. Cestu si naplánujeme vždy tak, aby sme s dostatočnou rezervou zvládli príchod na hranicu pred 19:00, kedy tam končia. Tento rok nás v prvý deň čaká dlhá cesta na prenocovanie až v Gevgeliji, resp. pri jazere Dorjan a tak chceme z domu vyraziť skoro ráno. Je pravda, že tento rok ma láka skúsiť hraničný priechod Horgoš II, pretože z diaľnice chcem zliezť na Szeged a dať si tam v jednej csarde dobré halaszlé :) 


Stavros01
07:45, 11. 07. 2017
Janoš ,tak si si dal toho roku poriadnu okruh Greckom,ako som pozeral.Ja stále chodim (od kedy si mi poradil) cez ten hraničný prechod Tompa .Ako vravíš je to trošku obchádzka ,ale nikdy som tam nečakal..Málo o tom prechode ľudí vie, keď sa z nimi rozprávam.Je to 100℅ bez čakania....

Jánoš
09:52, 11. 07. 2017
:) úplný súhlas - keďže bližšie otvorili jednak Bački Vinogradi a jednak Horgoš II, je pochopiteľné, že Tompa je viac v pohode :) Grécko je čím ďalej tým viac obľúbené dovolenkármi najmä zo Srbska, Rumunska a postsovietskych štátov. Zatiaľ chvalabohu prevažná časť týchto turistov dovolenkuje severnejšie, napríklad na Olympskej riviére, na Chalkidiki či v okolí Nea Vrasny alebo na Thassose. Podľa informácií ktoré mám, je to tam preľudnené už skoro ako v Chorvátsku :( Preto my posledné roky chodievame nižšie a zapáčilo sa nám na Jónskych ostrovoch pri západnom pobreží Grécka. Tento rok sme si povedali, že keď už budeme dolu na Peloponéze, (na Zakyntos pôjdeme trajektom z Killini), tak tam pobudneme dlhšie. Budeme 4 noci v Nafplio a troška spoznáme aj Peloponéz, odkiaľ sa potom presunieme na 8 nocí na Zante.

Stavros01
12:06, 11. 07. 2017

Janoš.Ta na koľko ideš dní? Aký máš predpoklad?

Dva týždne minimálne,nie?


Jánoš
12:55, 11. 07. 2017

Ked panbozko bude suhlasit a ked bude vsetko OK, tak z domu vyrazame v stredu 26.7. Prespime bud v Gevgeliji alebo pri jazere Dojran, odtial sa presunieme na Peloponez do mestecka Nafplio. Tak ako som spominal vyssie, budeme tam 4 noci. Odtial na Zakyntos, kde stravime 8 noci a dovolenku zavrsime prenocovanim a pobytom pri jazere Ohrid. Odtial si to uz potom namierime domov, no podla toho kedy sa z Ohridu vymotame a ako sa budeme citit, tak je mozne, ze este dame prestavku na prenocovanie niekde hore v Srbsku alebo niekde v Madarsku. Takze dokopy nejakych 16 - 17 noci ... :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.