téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Peterko
17:33, 24. 07. 2017

Ahojte vsetci,

my sa chystame do grecka prvykrat, ideme na olympsku rivieru. Odchadzame v sobotu 22.7. cca okolo 22:00 z BA. Precital som si viacmenej cely diskusiu a co mi robi troska starosti, tak su tie hranicne prechody. Rozmyslal som nad Tompou hlavne kvoli tomu, ze je otvorena nonstop. Pretoze tam budeme okolo tretej rano. Inde zase citam, ze je to uz dost zachadzka. Rozmyslal som aj nad tym, ze pojdem na nejaky prechod co je otvoreny 7:00-19:00 tak, ze tam pridem asi okolo 6:30. Ale moze sa stat, ze pridem a budem 50ty v poradi. Nemate s tymto skusenosti?

Mimochodom, nepozerate na google maps aka je premavka na prechodoch? A teda nerozhodujete sa podla toho? Teraz ked je internet v ramci pausalu bez roamingu tak sa mi to zda celkom dobra moznost. Aj ked teda iba vramci EU co v madarsku staci. Pripadne cez waze? Aspon ju zapnut blizko hranice na tych prechodoch a potom vypnut kvoli datam mimo eu. Naposledy co som pozeral v sobotu o polnoci, tak tam bola asi 700m tmavocervena ciara(Roszke-Horgos) No na druhej strane nemam potuchy kolko je to casovo. Niekde som tu aj cital, ze na dialnici informuju ake su cakacie doby. Tie informacie su aspon aj v anglictine? Vedia to aj na pumpach? Este som cital, ze sa da opytat vracajucich aka je situacia, ale kde? Ved oni su na inych cerpackach, na opacnej strane? Druha vec je, ze ked je velky vyskyt kebabistov,...ale ako ho porovnam? Teda moja otazka kolko je vela? 30%? alebo 50%? z osadenstva na odpocivadle?

Dalsia vec je, ze s cim robia problemy colnici? Mozme si zobrat nejaky chlast? Mame ho po svadbe este celkom dost :)

Vdaka.


Rado
19:18, 24. 07. 2017

PETERKO- pri ceste z HUN do SRB sleduj situáciu na tejto stránke  http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=szerb+hat%C3%A1rszakasz     už som to niekde písal pred tým, celkom to funguje. Keď sme išli my tak na Bački v nedeľu o 11:00 nikto a  v smere do HU asi hodina čakania, keď sme sa vracali domov prechod Bački cca 17:00 do HU prázdno a  do SRB asi 45 min čakania .Vyzerá to tak , že ľudia okolo hranice idú ráno do okolitých termálov a večer sa vracajú, môj názor. Ja si myslím , že ráno smerom do SRB by mal byť prechod relatívne  prázdny. Čo som sledoval 3 soboty dozadu čakačka 1 hodina na bački Vinogradi začala cca o 11 hod do obeda.  Ostatné hranice veľmi na výber nemáš, akurát sa môžeš rozhodnúť pre Dojran v MK. Ja som zastal v reštaurácii Bife belov 113 (pozri v google maps)  tam som sa opýtal srbov čo isli z GR aká je situácia na prechode. Na základe toho som sa rozhodol, ak je tam viac ako 1 hod choď na Dojran. Daj potom vedeiť ako si dopadol a ako bolo na Olympskej .

Šťastnú cestu


petpov
22:20, 24. 07. 2017

Jánoš - mám taký návrh....je tu naozaj vyčerpávajúce množstvo informácií o ceste do a z grécka, hlavne od teba. Vďaka za všetkých cestovatelov ak môžem. :) Mne osobne chýbajú ale informácie o ubytovaní sa na našom "tripe"....čo sa podeliť aj o tomto?


Domino
22:32, 24. 07. 2017

Ahojte, tak aj ja sa mozem podelit s cestou na Thassos. Vyrazali sme 23.7.2017 (Nedela) nieco po piatej rano od Levoce. V plane sme mali dorazit do Dojranu niekedy po 20,00 a tam prespat. Nasledne dalsie rano vyrazit a dojst na Thassos. Cesta sa troska skomplikovala autonehodou v Madarsku cca 100 km pred Srb. hranicami. cakali sme teda v kolone viac nez 2 hodiny. Po uvolneni sa to vsetko nahrnulo na hranicne priechody vratane Backi, kde sme isli aj my. V kolone sme na hranici cakali dalsich viac nez 1,5 hod. Spolu teda meskanie vyse 3,5 hod. Hranica Srb. / Maced. zdrzanie do 15 minut. V Macedon. tym, ze sa vo velkom buduju dialnice a je mnozstvo obchadzok (hlavne v druhej polovici), ktore casto nie su dobre oznacene a navigacia tiez moc netusi co a ako, a tym, ze sme jazdili uz po tme, tak sme sa zdrzali okolo hodiny obchadzkou / zachadzkou. Prespali sme teda niekde okolo 200 km pred Greckymi hranicami. 

Na druhy den sme vyrazili po osmej, hranica Maced. / Grecko zdrzanie do 10 minut.

Stav ciest, ako uz bolo pisane. Nic hrozne to nie je. Je vsak zaujimave, ze na relativne dobrej vozovke sa objavi sem tam poriadna diera, do ktorej nie je dobre vletiet, takze treba opatrnejsie - plati pre Srb. a Fyrom. 

Grecko a Madarsko cesty v poriadku. 

Navigacia. Mal som Sygic, no co toto vystrajalo ... to, ze netusi o niektorych obchadzkach nepovazujem za velky problem (vo Fyrom sa ani necudujem) , ale neustale blbnutie ma vobec netesilo (mrznutie, spomalene reakcie, par krat prehodila trasu bez vedomia, atd, atd.). Zakupil som na zaklade recenzii ako dobre funguje, no mne ako na tablete, tak ani na 2 mobiloch nesla korektne (na jednom mobile vobec nevyhladavala a sa zasekavala, restartovala, co som riesil uz aj na SK s technikmi Sygic, ktori to ani na 3 pokus neopravili)

Teraz uzivame dovolenku.


Jánoš
22:47, 24. 07. 2017

Peterko, dost zalezi odkial zo Slovenska si, odkial pocestujes. Nam z vychodu sa to az tak neoplati, pretože by som musel potom dat cely obchvat Budapesti. No viem, ze jazdia ludia aj po M6 s prekrocenim hranic HU/SRB cez hranicny priechod Backi Breg. Aj M6 aj Backi Breg su totiz ovela prazdnejsie ako M5 a hranicne priechody v blizkosti "hlavneho" priechodu - Rozske. Neviem to ale zodpovedne posudit, nikdy som tade nesiel. Hod si to do navigacie alebo si to odsleduj na Google Maps, uvidis ked ti porovna casy a navrhne alternativne trasy


Jánoš
22:54, 24. 07. 2017

pre všetkých - teším sa, že sa delíte so svojimi skúsenosťami a že už nielen informácie čerpáte ale aj sami prispievate. Paráda, úprimne sa teším, čím viac nás tu bude aktívnych, tým viac si navzájom pomôžeme a informácie budú objektívnejšie. Ešte raz, veľké ďakujem tým čo píšete o svojich cestách, vďaka vám to máme my, čo na dovolenku ešte len pôjdeme, o dosť jednoduchšie :)


Domino
06:44, 25. 07. 2017

@petpov ahoj, co sa ubytovaia tyka, riesili sme to cez booking na zaklade recenzii, hodnoteni a obrazkov. Momentalne sme v hoteli Pavlidis. Ten je presne taky, ako bol opisany, takze OK. Koniec koncov don chodime aj tak len prespat :)


Peterko
07:35, 25. 07. 2017

Ahoj Radomas pravdu tu stranku som si vsimol predtym. Len co ma vtedy odradilo, ze bola po madarsky a nerozumel som ani ... a nedala sa prepnut do anglictiny, furt bola po madarsky. Ale teraz som si vsimol, ked sa prepnes do anglictiny a kliknes na tie prechody, tak tam uz nieco po anglicky je a to staci. Dik

Ahoj Domino prosim Ta vies asi tak priblizne v ktorych usekoch boli tie vytlky? Kde si hlavne treba dat pozor?Bolo to aj na dialniciach ci iba na vedlajsich cestach? Dik

Ahoj Janosmy pojdeme z BA, takze nam dost vyhovuje ist po dialnici cez cele madarsko. Co Rado poslal ten link, tak zda sa mi, ze je celkom uzitocny a mohol by mi pomoct rozhodnut sa cez ktory prechod sa rozhodnut. Niekde zastavim a pozriem to cez mobil. Dik

A este ta jedna otazka: Moze sa prevazat nejaky chlast?


Jánoš
07:49, 25. 07. 2017

Peterko, alkohol pre vlastnu spotrebu sa prevazat moze, limity sa tu vo vlakne riesili, ak to nenajdes - ujo Google poradi - zadas "dovoz vyvoz alkoholu pre vlastnu spotrebu" a je to :).  Je pravda, ze pri navrate sa HU colnici zaujimaju hlavne o dovoz alkoholu a cigariet, no nikdy mi to nekontrolovali. Cestou tam to nikdy nikoho nezaujimalo.

Co sa tyka odkazu na stranku HU policie a hranicne priechody, ktory vo svojom prispevku spomina Rado, tak ten je uz davnejsie v teme "uzitocne odkazy", ktora je urcena prave na to, aby sa prave TAM pridavali a tam aj lahsie hladali odkazy na webstranky, ktore pomozu pri cestovani. Temu som zalozil prave preto, aby sa to tu v tom mnozstve vseobecnych informacii nestratilo. SLK tam pridal odkaz aj pre mobilnu verziu prehliadaca. 


Domino
13:42, 25. 07. 2017

Peterko ahoj vytlky su aj na dialniciach vacsinou na spojoch ako sa opravovali casti. Ak ides viac nez 100 km/hod, tak ak mas trafit trafis. Pri znizenych rychlostiach je vhodne naozaj spomalit... tam mozu byt aj vacsie diery co som zaznamenal.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.