téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
21:37, 01. 08. 2017

OLivuskaO, nic sa neboj, date to aj s malym babom. Tu vedla su ubytovani poliaci z Krakowa z dvojrocnym chlapcekom. Tesim sa, ze ti aj tato stranka pomohla, informacie ktore potrebujes tu urcite najdes bud v tomto oinku alebo v uzitocnych odkazoch. Ako som spominal, vikend je na cestovanie menej vhodny, no niekedy to proste tak vyjde. Vo vlakne uzitocne odkazy mas link na stranku madarskej policie kde davaju info o cakacich dobach. V kazdom pripade vam odporucam vyuzit niektory menzi hranicny priechod. Cestujte na pohodu, nezabudnite ze v aute mate to najdrahsie na svete a podla toho si planujte aj oddych a prestavky. len kvoli tomu, ze opatrnosti nie je níikdy dost, nezastavujte na miestach niekde pri ceste, na malych odpocivadlach. Vzdy si ceknite toho kto parkuje vedla vas :) Spominam to preto, ze som tu davnejsie pisal aj o veciach, ktore vas mozu postretnut, no aspon ich budete vediet minimalizovat. Tankujte a zastavujte na velkych benzinkach, napriklad v Srbsku OMV, su tam aj prebalovacie boxy, ak to budete potrebovat. Pokial sa striedate pri soferovani dvaja, date to aj na jeden zatah. Vzdialenost do Nei Pori je cca 1300 km. Chcete vyrazit rano o stvrtej, do Nisu vam to potrva cca 10 hodin, max 12 so zastavkami a pripadnym zdrzanim na hraniciach. Ak cestujete s malym babom (8 mesiacov), mozno by som volil cestu na noc z piatka na sobotu, nech netrpi teplom ci klimou, rovnako ako ten starsi :). Pre toho mozete zavesit dozadu pred sedacku tablet s oblubenymi rozpravkami. Tak to robia asi vsetci, aj nasi mladi, ktori cestovali na dovolenku s dvojrocnym chlapcekom. Asi si troska protirecim, som zastancom prenocovania po ceste a aj vam to odporucam. Noclah ste asi vyberali cez booking, mozno niekto vo vlakne o ubytovani poradi. Z Nis to mate potom do nei pori cca 500 km, co moze byt so zastavkami a zdrzanim 6, maximalne 7 hodin. Len som uvazoval ci bude soferovat len jeden z vas, ci obaja a podla toho si naplanujete cestu. V piatok a v sobotu je vzdy vacsia premavka smerom dolu ako v nedelu. Cestovat v noci je narocnejsie pre sofera, no je to na vas aby ste sa rozhodli co najlepsie. Len potom pozor na otvaracie doby malych hranicnych priechodov medzi HU a SRB. V noci jazdi pomenej aut, no musite davat vacsi pozor na cestach, co sa tyka bezpecnosti, netreba sa vobec bat, uz to nie je divoky balkan. Treba predvidat a pouzivat zdravy sedliacky rozum a snad vam pri planovani a ceste pomozu aj tie vsetky info co tu mame :) Olivia, znova to pripomeniem, precitaj si tu najskor co najviac, vsetky temy, ktore suvisia s cestovanim na dovolenku do GR a ak napriek tomu budes este potrebovat odpoved na nejaku otazku, pytaj sa, radi ti odpovieme.

Ako vidim, odchod mate 12.8., my sa vraciame domov tusim 9.8., dovtedy tu este dam nejake info. Dobre si to naplanujte a ako ja hovorim, strach mat nemusite, no respekt si uchovajte. :)


OLivuskaO
23:24, 01. 08. 2017

Jánoš: dakujem za rozsiahlu odpoved. Tu madarsku stranku sledujem uz od nedele..som zvedava co daju cez vikend. Stranky si po nociach postupne prechadzam..ale pri 2 drobizgoch len takto po nociach ..oberam sa o spanok:). Inak soferovat bude len muz..ja budem vzadu zabavac deti:). Tablet zatial nemame..ale asi budeme musiet zohnat:). A navyse ten mensi nam nechce spat v aute..takze prestavky vyuzijeme aj na kocikovanie;). Okrem toho muz planuje zastavku v Belehrade..nie obchvatom.Aj preto ratam ze do Nis sa dostaneme az vecer. Inak klimu ja tiez nerada..verim v zamracenu oblohu;). No este uvidime ci neposunieme odchod na 3 rano..len potom ako s tymi malymi hranicami. A este.. v nedelu planujeme odchodz Nis az po ranajkach. Ked dobre citam..srbsko/mac hranica by nemal byt problem. Len neviem ci pred Gr hranicami akurat nenarazime na nedelnych kupacov. Inak vraj nam stacia OP na hraniciach. Nemate odskusane?


Rado
06:39, 02. 08. 2017

OLivuskaO: Na hraniciach vám OP určite stačia, nezabudnite zelenú kartu pýtajú ju Macedónci. Myslím , že 12.8 by už mal byť totálny cestovný vrchol na Balkán za nami a nebudete mať veľké zdržania. Kľudne možte ísť z KE aj o 3 hod ráno, akurát budete okolo 7 hod pri Segede, resp. v Bački Vinogradi. My sme išli o 7:00 z KE a v Bački Vinogradi sme boli pred 11:00. Šťastnú cestu.


Jánoš
06:49, 02. 08. 2017

OlivuskaO - stacia OP, na MKD hraniciach chcu vidiet zelenu kartu, tak ako pise aj Rado. Nezabudni, ze deti MUSIA mat vlastny cestovny doklad a kedze OP este nemaju tak pas. Centrom Belehradu je dobra volba, je to pohodlnejsie a rychlejsie, pohlti vas kolona a idete cca 90 - 100 stale bez statia na semaforoch. Niekde tam v uzitocnych odkazoch som dal link na terminy prazdnin v nemecku. Toto je najdolezitejsi fakt, akonahle v nemecku zacinaju vo vasom termine prazdniny (co si uz nemyslim), tak na hranciach bude plno turkov. No a pre deticky nemusi byt tablet, to som len akoze priklad, proste nejaky prehravac alebo nieco podobne co ho zaujme, no ked s nimi budes vzadu, nejako ich zabavis :) Len posledna poznamka, verim ze ubytko mate zarezervovane, vo vasom termine by som do GR len tak na blind nesiel :)


mackica
07:46, 02. 08. 2017

OlivuskaO - my sme pred piatimi rokmi isli tiez s 3 detmi (1r.,3r,5r.) do Nei Pori. My sme vtedy isli na jedenkrat, soferoval muz, ale neodporúcam. My sme tam prisli vycerpani a decka cule.....od vtedy vzdy prenocujeme a spime vsetci rovnako. Tiez sme nemali tablet a v pohode to slo. My sme ale startovali v noci a boli sme tam uz pred obedom. Ako tu uz písali ostatní, po ceste máš tie pumpy ako OMV, ktoré majú standard rovnaký vsade, sú tam ihriská, preliezačky, prebalovacie pulty. Nie je sa čoho báť. Co sa jedla tyka, ja som brala vtedy dcere na cely pobyt prikrmy, nic som jej nevarila a samozrejme plienky (aj ked vsade je vsetko dostat). Co sa spania resp. nespania deti v aute tyka, ja som vtedy zasla za pediatrickou a povedala som jej, ako sa veci maju a ze by som potrebovala deti trochu "priklepnut" :) nech spia, dali sme im kynedril (ale ten je myslim od 2 rokov, nie som si ista) , aj keď v aute im zle nikdy nie je, no ale chceli sme istotu :) a este nieco mi odporucila, co im mam dat, ale neviem si spomenut.

Co sa tyka hranic a kolon, to si clovek nevyberie, my sme uz isli rozne, cez tyzden, cez vikend, raz pohoda, inokedy cakanie. Co sa ale vikendov tyka, moze byt viac ludi na MK-GR hraniciach, nakolko pre makedoncov, je to do GR len na skok, najblizsie more, chodia tam na vikendy, prespia v autach, max si zaplatia 1 noc a maju krasny vikend pri mori.

Zelám štastnú cestu, v zdraví tam a spať! :)


OLivuskaO
21:01, 02. 08. 2017

Dakujem za odpovede. Vsetky doklady co spominate by mali byt v poriadku.Akurat este nejake poistenie lepsie..hlavne pre vozidlo a proti kradezi. V Nei pori ubytko mame uz dlhsie..pripajame sa k vacsej skupine slovakov, ktory tam pojdu uz 7x. Oni nas na to nahovorili. A inak tie"oblbovaky" mozno budem potrebovat viac ako deti..cez mliecko si ho potom uziju aj oni:) naspat na Svk by sme uz mali cestovat cela skupina spolu..ale to uz v jednom tahu bez prespatia..tak budem mat moznost porovnat co je lepsie s detmi. Idem si este prejst starsie clanky. Spokojnu dovolenku a stastnu cestu kazdemu.


stanislav
10:51, 03. 08. 2017

ahojte, dostal som za ulohu od manželky sa prezvediet od niekoho skuseneho (a nikde vo vlakne sa to zatial ani neriešilo), či sa nachadzaju niekde pobliž vedla dialnice pri ceste naspäť z Grecka (Macedonsko, Srbsko) nejake vačšie nakupne centra, trebars Niš, Novi Sad, Subotica, snad najlepšie Belehrad (cestu mam naplanovanú cez mesto, nie obchvat). Chcel by som tiež vediet, či už niekto z Vas stal pri takomto nakupnom centre a či je to bezpečne. Dakujem všetkym za odpoved, poteší sa hlavne manželka, ved čo človek nespraví pre klud v rodine, že? (Hihihi).


mackica
13:54, 03. 08. 2017

stanislav osobne nepoznam, ale z cesty som videla Roda megamarket (www.roda.rs) a outlet je pri ceste v Indžiji www.fashionparkoutlet.rs .


Jánoš
15:37, 03. 08. 2017

OlivuskaO  - vsetky informacie vratane odporucaneho poistenia o ktore sa zaujimas najdes par stranok dozadu ;) prijemne citanie a zhrnutie poznatkov :)


doomsnoopy
17:59, 03. 08. 2017

Ahojte zijem dlhodobo v Bukuresti a planujem cestu smer grecko , chcem sa tam zdrzat cca 2-3 tyzdne proste sa dem do auta zoberiem laptop a budem pracovat s plaze:) som single takze zvazujem kam ist viete nieco poradit? hladam peknu plaz vecerny zivot uz som parkrat bol na halkidiki ale neviem ci nieje dobre teraz skusit nieco ine....ale nebranim sa aj dakemu dobremu tipu na halkidiki ...keby sa tam dalo aj potapat tak ideal , ubytko rozpocet cca  70eur noc predpokladam ze kedze ma to bude stat cca 2000 len ubytoko tak nieco zozeniem, mam trochu obavy s ostrovov  pretoze nerad by som sa vratil s obuchanym autom ...  

PS: ked niekto potrebuje poradit ohladne Rumunska tak kludne piste





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.