téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
21:41, 07. 06. 2015
touto formou odpovedam na otazku zo SZ, pretoze si myslim ze to bude zaujimat viac ludi: Cestou do GR nie je vobec potrebne zamienat si eura za akukolvek menu a uz vobec nie v zmenarnach na slovensku. Teda ak dovtedy greci neprejdu nazad na drachmu - pokus o vtip. Niekde vyssie som tu pisal o plateni poplatkov za dialnice. Nebudem to preto opat popisovat, len zhrniem, upozornujem nespomeniem asi vsetky moznosti len tie co praktizujem ja: HU - platba kartou na benzinke, SRB - platba kartou alebo eurami, MKD - na prvej putarine zaplatim 5 eurami, vydaju mi ich menu a na poslednej to iste a mam na poplatky aj na cestu nazad a aj na zmrzlinu :D ... V sucasnosti sa vraj da opat v MKD platit aj eurovymi mincami (1, 2). Benzin tankujem len na velkych benzinkach a platim tiez kartou. Na ostatne vydavky vratane dovolenky v GR stacia eura a karta. Pouzivam dve karty, na mytniciach a "podozrivych" miestach platim kartou kde mam len "par" eur. V dnesnej dobe elektronickeho bankovnictva sa da ucet "dobit" raz dva - treba len predvidat a ratat s casom potrebnym na presun penazi medzi bankami. Poznamka - je rozumne nepouzivat verejne pristupne wifi pripojenie ;)

jurajpetko
08:23, 15. 06. 2015
Zdravím, Ja by som sa ešte chcel opýtať ako je to s medzinárodným vodičským preukazom.Je potrebné si ho vybavovať pre Srbsko a Macedónsko alebo postačuje náš? Ďakujem

jurajpetko
10:26, 15. 06. 2015
ešte jedna vec, máte skúsenosti s online zakúpením známky do Maďarska? https://ematrica.nemzetiutdij.hu/main Mne sa totižto už 2 krát stalo,že na tej prvej Shellke v Maďarsku mi povedali,že sa nedá platiť kartou iba Eurami a zapýtali si väčšiu sumu. Odvtedy si zamením forinty doma,lebo v Šahoch je to otvorené ako chcú a tento rok cestujem v noci.Volal som aj na pumpu na slovenskej strane,tvrdia,že oni známky nepredávajú.

Jánoš
17:58, 15. 06. 2015
Cez net som poplatok za dialnice v HU neplatil. Tak ako spominam vyssie, platim vzdy kartou na benzinke MOL. Za cely cas sa mi nikdy nic podobne ako vam nestalo. Cena a platba vzdy OK

Jánoš
18:09, 15. 06. 2015
Vodicsky preukaz vydany na slovensku (okrem tej ruzovej knizocky co ste mnohi uz ani nezazili) plati vsade v europe. Nemyslim, ze je potrebne vybavovat si medzinarodny preukaz. Viac info - http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving/validity/index_sk.htm

jurajpetko
15:00, 24. 06. 2015
Ešte jedna otázočka.Nemáte neaký tip na plánovač cesty,ktorý vypočíta aj aktuálne poplatky na cestách? Používam viamichelin,ale neako mi to nesedí. A nemáte náhodou najnovšie info o Grécku?Či je naozaj potrebné vziať si hotovosť,údajne sú vraj bankomaty prázdne....

Jánoš
14:23, 27. 06. 2015
Juraj, netuším, situácia v Grécku sa v súvislosti s EUROM mení každú chvíľu. Čo sa týka informácii nielen o dlhovej kríze v GR, na nete je množstvo informácii a zdrojov. Skús napríklad www.recko.name ;)

foter
19:59, 28. 06. 2015
Neviem,či je to takto možné,napriek tomu,že pán s nickom Jánoš má bohaté skúsenosti,zajdi na stránku recko-autem.cz /ak je to povolené/a môžeš čítať celé dni.Tu je tento pán viac-menej osamotený,tam si účastníci vymieňajú info aj priamo počas cesty,čo je na prechodoch,zdržanie,policajti atd.Ja idem zase až v septembri.Minulý rok som bol prvý krát,aj vďaka Jánošovi a jeho infu.Dovtedy som bol HR 35x,F,I,E,BG,RO.

foter
20:01, 28. 06. 2015
Neviem,či je to takto možné,napriek tomu,že pán s nickom Jánoš má bohaté skúsenosti,zajdi na stránku recko-autem.cz /ak je to povolené/a môžeš čítať celé dni.Tu je tento pán viac-menej osamotený,tam si účastníci vymieňajú info aj priamo počas cesty,čo je na prechodoch,zdržanie,policajti atd.Ja idem zase až v septembri.Minulý rok som bol prvý krát,aj vďaka Jánošovi a jeho infu.Dovtedy som bol HR 35x,F,I,E,BG,RO.

Jánoš
23:03, 28. 06. 2015
Foter (a všetky tvoje spriaznené nicky) ďakujem v mene všetkých za užitočné info, dokonca zdupľované. Je pravda že aj na spomínanej stránke ľudia nájdu niečo čo pomôže. Ja tam registrovaný nie som, takže neviem posúdiť. Napokon, ak si ktokoľvek zadá do vyhľadávača správne kľúčové slová, internet mu poskytne všetky potrebné informácie. Foter, teším sa ak tu nebudem osamotený, človek s tvojimi cestovateľskými skúsenosťami tu bude určite užitočný. :)




Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.