téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
RisoK
17:14, 27. 01. 2018

Co sa tyka platenia poplatlov staci vam drobne eura. V Macedonsku aj Srbsku kartou nie je problem a ak platite v eurach tak vam aj vydaju v eurach. Ak spojazdnia macedonci dialnicu ( uz je postavena caka sa na kolaudaciu).


bily
17:14, 27. 01. 2018

Ak by mal niekto zaujem sa snami spolocne vydat na karidi beach, boli by sme radi. Mame celkom slusne ubytovanie takmer na plazi a este maju volne. Ak by ste mali zaujem poslem link. Termin mame 23.7 -2.8. Sme 4 clenna rodina, dcera 8 rokou , chlapec 3. Bolo by veselsie :) l.bily@icloud.com


Jánoš
07:19, 30. 01. 2018

Suhlas s RisomK - na dialnicne poplatky vo FYROM vam stacia drobne EURa, no je to najdrahsi sposob platby, aj ked ide naozaj o par drobnych. Nesnazim sa na dovolenke setrit za kazdu cenu, skor naopak, no uz to niekde vyssie spominam, za dialnice vo FYROM platime ich peniazmi, ktore si vymenim niekde na benzinke za 10 EUR a mame na cestu tam aj nazad a este sa zvysi aj na drobny nakup :) Pri poslednej dovolenke som niektore myta vo FYROM, ale aj v SRB platil kartou ... :)


ivankamirka
07:41, 17. 02. 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať na skúsenosti s Enp, ideme v kritickom termíne 4.8. a späť 16.8. obávam sa kolón, tak dúfam, že s enp je to rýchlejšie a bezproblémové. Či ?


Jánoš
11:45, 18. 02. 2018

ivankamirka - o ENP viem len z pocutia, na ich vyuzitie pri ceste cez SRB sa nazory roznia. Neviem ci by som ja osobne investoval do zariadenia a kreditu, pokial jazdim do GR maximalne 1x rocne. Skor odporucam naplanovat si cestu tak, aby si sa vyhla kolonam - cesta cez tyzden a nie cez vikend a vyhnut sa zaciatkom a koncom prazdnin v statoch s najvyssou populaciou zhranicnych turkov. Okrem toho sa uvazuje o tom, ze si v blizkej buducnosti (po dokonceni niektorych usekov dialnice) vezmes karticku na zaciatku SRB a zaplatis az na konci SRB. 

Zhrniem teda - za 12 rokov som nepocitil potrebu mat ENP.

V kazdom pripade prikladam odkaz s info na ENP http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/elektronska-naplata-putarine Na tomto odkaze po preklikani sa dozvies vsetky info o dialniciach v SRB. Mozes si zvolit anglicku verziu stranky alebo pouzit translator.


slk
19:03, 18. 02. 2018

Ivankamirka

K tomu ENP sa viac da dozvediet na fore www.recko-autem.cz kde su opisane realne skusenosti s pouzivanim. V skratke len napisem, ze na prvej OMV benzinke sa da kupit ENP aj s kreditom 5000 DIN co staci na cestu tam aj naspat. Krabicka je prenosna a pouzitelna aj na dalsi rok s tym, ze si opat len zakupis kredit na niektorej najblizsej benzinke. 

Ale ako hovorim, viac najdes na uvedenom fore.


ivankamirka
11:15, 21. 02. 2018

Keďže s termínom dovolenky veľa robiť nemôžem, tak hľadám možností ako ušetriť čas. Okrem Enp sledovať maďarský Fb o hraničných prechodoch, ktorý ste tu spomínali a cestovať v noci. Ďakujem za tipy


Stano
19:19, 21. 02. 2018

Ahoj,som novo registrovaný a ďakujem za toto veľmi poučné fórum,ktoré som prečítal takmer celé.Našiel som tu kopu užitočných vecí,za ktoré vopred ďakujem.Prihlásil som sa sem hlavne kvôli tým radám a nakoľko moja najdrahšia tento rok prehlásila že by šla rada k moru,tak som začal skúmať niečo okolo Grécka,lebo popravde Chorvátsko je pekné,ale už by trebalo zmeniť vzduch☺.No a nakoľko mňa do lietadla nedostane nik,tak pripadá do úvahy jedine auto a destinácia kde sa dá dostať autom☺.Nechcem tu zbytočne zase zaťažovať zbytočnými otázkami,lebo zodpovedané tu bolo snáď všetko,ale predsa by som jednu mal.Nakoľko mám auto na LPG,tak by som rád vedel,ako to je so sieťou čerpačiek na LPG,poprípade nejaké obmedzenia,respektíve kde sa to dá zistiť.Niečo som si už zistil,napr.povinnosť hasiaceho prístroja,ale ak tam niekto jazdí s autom na LPG,tak by som rád privítal jeho skúsenosti a rady.

Vopred ďakujem☺.  


Jánoš
07:15, 22. 02. 2018

Stano, vitam ta medzi nami a klobuk dolu, si asi jeden z mala, kto si najskor precita a potom sa pyta :)

Pokial budeme vediet, rad ti ktokolvek z nas odpovie, ved preto sme tu. Viem, ze najjednoduchsie by bolo odkazat ta na ine forum o cestovani, no prave preto to tu ma zmysel, ze si navzajom pomahame informaciami a radami.

Tvoju zmenu destinacie z HR na GR urcite nebudes lutovat a po prvej dovolenke v GR zistis sam preco :)   Aj ked v poslednej dobe isli ceny ubytovania v GR hore, vzdy sa da najst nieco za rozumnu cenu. Zvlast ked ma clovek k dispozicii auto a nie je viazany na jedno miesto, na jednu plaz. My volime radsej ubytko v tichej oblasti, potom sa bud prejdeme alebo ak sa vyberieme na veceru niekde autom, pivko ci vino si dam, neprehanam to, tolerovanych je 0,5 promile.

Co sa tyka LPG, neviem ci tu niekto je, kto jazdi na plyn, verim ze ano a ze tebe aj ostatnym poradi. Ja prispejem aspon malym odkazom na stranky s LPG vo vsetkych krajinach, nielen tych cez ktore budes prechadzat - https://www.mylpg.eu/stations/   Odkaz tiež vkladam do vlakna "uzitocne odkazy".


Stano
05:56, 23. 02. 2018

Jánoš-veľmi pekne ďakujem za privítanie,zvlášť od teba,lebo ťa považujem za "guru☺" tejto peknej stránky.Vďaka aj za kompliment☺.Áno,snažil som sa najprv všetko tu preštudovať a potom poprípade položiť otázku,ale vlastne nie je ani aká. Našiel som tu prakticky všetko,čo som potreboval. Otázky od ľudí,čo sa tu pýtajú stále to isté,pretože oni sú pracovne vyťažený,neuznávam. Na všetko tu bolo odpovedané 10× a on sa jedenásty raz opýta na to isté,lebo nemá čas. Neuvedomuje si,že tým pádom oberá o čas človeka,ktorý mu musí 11× napísať to isté,lebo niekto nemá čas čítať. Pritom možno strávi zbytočné dve hodiny s kamáratmy na pive,alebo káve,miesto toho,aby sa tu vopred pripravil na svoju zaslúženú dovolenku☺. Akosi sme my ľudia spohodlneli...v časoch keď nebol net,tak sme chodily informácie čerpať do knižnice alebo kníhkupectva,čo bolo podstatne náročnejšie na čas.

Ale inak klobúk dolu pred všetkými,ktorý si nájdu čas a vkladajú sem svoje skúsenosti a informácie. Teší ma,že sa ešte vždy nájdu ľudia,ktorý sú ochotný pomocť a podeliť sa o svoje skúsenosti a zážitky☺. Čo sa týka zmeny vzduchu,tak dúfam,že sa mi v Grécku bude lúbiť. Do HR som chodil vždy len autom a vždy okrem jedného prípadu na blint. Počítam,že do GR to bude tak isto,preto ma potešili skúsenosti a odkazy na ubytko popri ceste,pretože dať to naraz a ešte ísť aj na blint by bolo aj na mňa moc☺. Veľká vďaka aj človeku,ktorý sem dal odkaz aj na videá od SAT Patroly. Je tam veľmy dobre zmapovaná cesta do GR cez MK aj BG. Veľmy dobré videá. Podľa ich najnovšieho z polovice decembra,by mali mať srby do začiatku sesóny dobudovanú dialnicu smerom na MK aj BG,ak som to dobre pochopil. Takže ak to bude pravda,tak sa nám pocestuje zase o čosi lepšie☺.

Čo sa týka LPG,vďaka za ten link,netušil som,že je aj niečo takéto na nete. Dosť výrazne my to pomohlo,nakoľko auto na LPG mám asi tak pol roka,čiže pomerne čerstvá záležitosť. Takže vlastne ani doteraz nebola príležitosť naberať skúsenosti s čerpaním LPG v zahraničí.

Takže som veľmy rád,že som našiel takéto skvelé fórum a ak budem mať príležitosť,tak sa rád podelím s vami o svoje skúsenosti a zážitky. Ešte raz vďaka☺. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.