téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
PistaLM
14:33, 07. 06. 2018

Dik Nera738, keď ste tam nespali, tak daj prosím niečo vyskúšané. To parkovanie pri hoteloch v Srbsku je všade len tak na ulici? Nechce sa mi vykladať a nakladať auto len pre jednu noc. :-(


Jánoš
15:21, 07. 06. 2018

PistaLM - naplanuj si cestu podla navigacie ci mapy, uvidis kde ti hodi priblizne polovicu alebo miesto a cas dojazdu kde mozes prespat. Na bookingu v okoli toho miesta najdes urcite dost ponuk na prespanie. Tam zistis ako je to s parkovanim pri ubytku a s ranajkami napriklad. Dat cca 30 EUR za noclah a hlavne moznost oddychnut pri tej cene za dovolenku je zanedbatelne. Ja volim parkovanie za plotom, no uz sme prespavali napriklad aj priamo v Skopje uprostred stvrte, kde by som sa sam v noci bal :) Jasne, ze vsetko bolo v pohode, no samozrejme peniaze, elektroniku a doklady beriem hore so sebou spolu s vecami, ktore mame nachystane na noclah. Nieco malo spominam a nielen ja aj vo vlakne "ubytovanie, prespanie cestou". Co sa tyka miesta, zo svojej skusenosti a hlavne skusenosti inych viem, ze kde je vacsi vyskyt turistov, tam je zakonite aj vacsi vyskyt lumpov a preto budte ostraziti, Uz aj tu na fore ludia spominali ako sa im zazracne pokazilo auto na parkovisku a ako sa pri nich zazracne okamzite objavil ochotny odtahovak a ako ich potom skasiroval za poruchu ktoru ani nemali. Vela sa docitas v starsich prispevkoch. Cestovat v piatok dopoludnia este nie je totalny masaker, vikend je uz o drzku a preto by tvojou volbou mali byt male hranicne priechody - vid starsie prispevky a info pre Lasto nizsie.

EDIT - ubytko cestou riesime vo vlakne - "Grecko, ubytovanie, prenocovanie cestou na dovolenku a spat". Tam tiez najdes aj link https://goo.gl/EYSehe na mnou odskusane a vysoko odporucane ubytovanie pri meste Leskovac s velmi dobrym zjazdom i najazdom na dialnicu. 

Lasto - urcite najdes este nejake nevypredane miesta v cestovkach a priplatok za ne vyuzitie ich autobusovej dopravy nie je nijak dramaticky a to tvrdim na zaklade vlastnej, osobnej skusenosti. Zalezi na tom co uprednostnujes, ci obetujes par eur a stavis na istotu alebo pojdes na vlastnu past. Pokial su tvoje deti vo veku ktory uvadzas, cestu zvladnu aj cez den, snad aj samotna cesta bude pre ne zazitkom a takto si mozes naplanovat prechod hranic, ak chces stihnut priechody najma medzi HU a SRB kde su najvacsie cakacky (dialnica) a ktore su otvorene len do 19:00. S dorozumenim sa si nerob starosti :) Urcite sa dohovoris minimalne rukami - nohami :)


Nera738
16:09, 07. 06. 2018

Milé rad by som ti poskytol nejaké ingo o pre spaní cestou, ale mi chodíme na šupu. Ak prídu driemoty tak polhodinku na benzínke. Pracujem veľa rokov na zmeny, tak s týmto nemáme problém. Polhodinka nikoho nezabila a ver ze pomôže. Cesta dole je na parádu lebo ťa ženie túžba po gréckej pohostinnosť i. Horšie je to cestou domov. My chodievame domov o 7:00 gréckeho času. O polnoci sme doma. +-. Najhorší je prechod medzi nocou a ránom. 


slk
14:04, 10. 06. 2018

Tak prave bola zverejnena tohtorocna prva SAT Patrola Sbskej televizie z Belehradu na Chalkidiki. Odkaz je v Uzitocnych odkazoch a informaciach. 


Jánoš
19:19, 10. 06. 2018

slk - parada, vdaka ze to sledujes :) vecer sa budem kochat :)


mackica
08:21, 11. 06. 2018

PistaLM

na ceste do GR my spime kusok pod Nisom v Niskej Bani. Prijemny ambient kupelneho mesta, spokojnost.

My to vykladanie/nakladanie riesime tak, ze mam malu prirucnu batozinku len na to prespanie, takze nic ine z kufra nevyberame. A to sme tam pobaleni piati aj s nahradnym obleckom a pohoda. :)


jaroslava
08:48, 11. 06. 2018

prosím viete mi poradiť nejaké dobré ubytovanie v Macedónsku. Cestujeme s detmi do Grécka a plánujeme nocľah v Macedónsku: Na web stránkach je kopec ponúk. Izby sú nafotené krásne, ale realita po príchode nezodpoveda ponuke na webe.


Adka
12:13, 11. 06. 2018

Zdravím všetkých milovníkov Grécka a priaznivcov cestovania autom do tejto krásnej krajiny :) V prvom rade by som sa Vám chcela poďakovať za množstvo užitočných informácií. Plánujeme po 5 rokoch znova navštíviť Grécko autom. Naposledy sme boli v roku 2013, odtiaľ sme si doniesli "zamieseného" potomka, ktorý má teraz 4 roky. Chceme mu teraz ukázať, kde bol jeho pôvod vzniku :-D

Síce odchádzame až 16.7. v pondelok, ale na cestu sa už pripravujem :) Vyrážame cca o 4:00 z Bratislavy a chceli by sme byť večer v Gevgeliji, kde máme rezervované ubytko. Na druhý deň to máme cca 200km do Sarti, čiže plnohodnotný prvý deň bude pred nami :)

Budem sledovať všetky info od Vás ako to vyzerá na cestách a určite podám info aj ja. 

jaroslava: ak by Ti to pomohlo, my sme si zajednali ubytko v MAcedonsku, ale tesne pri greckych hraniciach, v Gevgeliji cez airbnb.com.  Za 27eur pre 3 osoby máme 140m2 apartman s raňajkami :) Ideme cez airbnb prvý krát, majiteľka má dobré recenzie..uvidíme :)


Jánoš
17:08, 11. 06. 2018

Adka - to bolo mile citanie :) Vdaka za tip na ubytko, ak budes mat link, zaves ho do vlakna o ubytovani. Rad sa pozriem aj ja, planujeme bez nejakej pripravy tiez prostredny prst Chalkidik, ubytko som tento rok nebookoval. Ak pojdeme, vyrazat by sme mali tyzden po vas, prenocovat planujeme pri jazere Dojran, munuly rok sme tam prespavali cestou na Peloponez :)

jaroslava - jasne ze fotky su vacsinou nafotene tak aby zaujali a nemusia zodpovedat pravde. Preto si vzdy pozri recenzie od cestovatelov. Na prenocovanie na jednu noc po ceste luxus nepotrebujes, je nutnostou sprcha a dobra postel. Ranajky su fajn, no ak nie su, najete sa hocikde. Vacsinou ale pri ubytku ranajky ponukaju. Asi dolezite je to, aby to nebolo v nejakom motoreste ci krcme kde moze zurit diskoteka, znami zazili balkansku svadbu :) Pre nas je prioritou klud, auto s vecami niekde za plotom a blizkost nasej trasy bez velkej zachadzky. Popozeraj nieco cez booking alebo airbnb a citaj hlavne recenzie :)

velka vdaka vsetkym, mam radost, ze sa utesene rozrastame a ze to zacina pekne plnit ucel, vzajomne sa informovat :)


frank1212
14:38, 13. 06. 2018

Ahojte, mám jednu otázku, ak sem nepatrí tak sa ospravedlňujem. Ide totiž ohľadom toho, že  tento rok by som rád šiel autom do Grécka. Nakoľko som momentálne bez auta, tak by som to teda riešil pprenájmom z autopožičovňe. Prosím Vás viete mi niekto odporúčiť požičovnňu (najlepšie východ), ktorá prenajíma vozidla aj do Grécka ? Veľakrát som sa s tretol s tým, že s vozidlom môžem ísť do zahraničia, ale len do štátov, ktoré sú členmi EÚ. A tu je problém nakoľko Srbsko a Macedónsko nie sú členmi EÚ, tým pádom je to "hlavná tepna" na ceste do Grécka.

Ďakujem za všetky tipy





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.