téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Pingu
07:38, 08. 07. 2018

okrem klasickeho cestovneho poistenia som si poistil aj auto cez Axu poistenie sa vola "poistenie technickej pomoci"  je vyhodnejsie ako havarijne ci PZP stalo nas 21.98€ a obsahuje: Komunikácia s operátorom vždy v slovenskom či českom jazyku. Neobmedzený limit kilometrov na odtiahnutie nepojazdného vozidla do servisu alebo do SR. Zaistenie a úhrada prepravy posádky do cieľovej destinácie alebo domov. Najširší rozsah poskytovaných asistenčných služieb pre prípad chyby vodiča. Bez obmedzenia veku vozidla, počtu najazdených kilometrov či veku vodiča. Poistenie poskytuje asistenciu v prípade nepojazdnosti vozidla v dôsledku jeho poruchy, chyby vodiča, nehody či odcudzenia vozidla! Zaistíme príjazd technika a uhradíme hodinu práce. Zabezpečíme a uhradíme odtiahnutie do najbližšieho servisu. Uhradíme parkovné nepojazdného vozidla. Uhradíme pre Vás ubytovanie až na 2 dni. Zabezpečíme a uhradíme odtiahnutie nepojazdného vozidla späť domov! Zabezpečíme a uhradíme náhradnú dopravu do cieľa cesty či domov. Doručíme Vám hotovosť do miesta pobytu. Zabezpečíme tlmočenie pri styku s miestnymi úradmi......


henry_sk
08:23, 08. 07. 2018

uni0n má aj nejakú lacnejšiu verziu - internetové poistenie cez 0nlia

tam ide poistiť auto havarijným aj len na mesiac, ide pripoistiť aj cestovné poistenie pre najbližšiu  rodinu vodiča

skúste čo to vyjde pre Vaše auto


Ivanb
08:42, 08. 07. 2018

Ahojte.

Ja som poistil v unione za 1.80 na osobu / den cestovne + asisistencne sluzby k autu.

A havarijne na mesiac 18.90 e. v Onlia co patri pod Union.

Je to na rok ale s mes. splatkami a mozem hocikedy zrusit.

Cestovne s as.sluzbami som dal 2 osoby na 10 dni co je cca 38 eur.


Pingu
12:46, 08. 07. 2018

ja som nepozeral na cenu poistenia ale co vsetko to obnasa (+krytie) havarijku mam nakolko auto je stare cca 5 mesiacov fungláč... pri poisteni auta u nas hralo to ze ak sa auto pokazi tak mi ho zadarmo odtiahnu domov aj 2000 km .... dalsia pre nas super vec bola ze poistenie auta sa neuzatvara na presnu dobu cize ako mi bolo vysvetlene mozem ist na dovolenku aj o mesiac skor tak ze budem stat napriklad v Budapesti 7 dni potom pojdem dalej do Belehradu na 4 dni atd ... ak to je na ceste k mojej cielovej destinacii tak sa poistenie vztahuje na poruchu na trase .... asistencne sluzby vramci havarijky alebo PZP alebo DAS teraz uz ich odkupil od 14.6.2018 Allianz nic take neponukaju a 20€ vobec nie je velka suma ... stat sa moze vsetko aj na novom aute .... clovek si dokaze naklikat aj 10€ poistenie ale tie limity a to krytie je smiesne .... (zato nehovorim ze najdrahsie poistenie je najlepsie) zial poistenie napriklad 1000€ kamery nerobia vsetky poistovne a musel som ist osobne do poistovne a doniest aj doklad o kupe .... zakladny balik pre batozinu je tiez pekny "odrb" ked si zoberiem ze len telefon ma vysiu hodnotu ako preplatia ....... treba porovnavat a ked niecomu clovek nerozumie treba napisat alebo zavolat na call centrum ....  


petpov
10:10, 09. 07. 2018

Zdravím zo Stavrosu. Slúbil som, že pridám skúsenosť s prechodom cez Dojran počas festivalu. Išli sme tade na obed. Prechod absolútne bez problémov. Na FYROM-áckej strane zdržanie 3 minúty a na Gréckej strane (majú novú rampu ktorú ešte nevedia obsluhovať) 10 minút.


Jánoš
10:30, 09. 07. 2018

petpov - vdaka za info, uzijte si to tam :)


Tono
15:03, 09. 07. 2018

Čaute, práve sme dorazili do Skopje. Z BA to trvalo 11 hodín. Asi 40 min.   sme strávili na Horgoši a Preševe  (spolu). Niekoľko zastávok na rozhýbanie ( spolu asi hodina )kostí a stále tempomat na 135. Vyrážali sme ráno o tretej. Okolo 9:00 sme prechádzali cez Belehrad v ľavom pruhu stabilnou 80km/h. Jeden srbský radar pod mostom. Akurát zarazilo počasie. 19-20 stupňov skoro až k Vranje. A ráno pokračujeme do Stavrosu. Keby som naďabil na pikošku, tak napíšem. Všetkým peknú dovolenku prajem.


henry_sk
16:36, 09. 07. 2018

Pre začiatok tohto leta nie je núdza o prekvapenia čo sa týka počasia.

Tu pod Tesalonikami bolo minulý týždeň 33 a teraz už druhý deň 30 do nejakej 15:00 a potom zamračené a búrka

tie radary pod mostami idú po tej 130tke?


Tono
19:59, 09. 07. 2018

tempomat na 135 a bol som pre nich vzduch. Ale len jeden radar na celej ceste. Celkovo bola cesta veľmi kľudná . Turkov minimum.


Ivanb
21:52, 09. 07. 2018

Ahojte. Ja uz pridam len zavercne hodnotenie z navratu.

Dnes sme rano o 7.00 nasho casu , 8,00 Greckeho vyrazili na cestu domov.

Cesta dlha cca 1200km trvala 13hodin z toho 2 hodiny , hranice, 1x pokazena putarina v Macedonii a 3x zastvka na cikpauzu a tankovanie.

Takze 11 hodin cisteho casu.

Jeden postreh z prechodu Horgoš a tym spojenu info ohladom datoveho roamingu.

Treba si davat pozor na mobilne data v Srbsku Orange ma v Srbsku vypol , kedže som nebol ochotny platiť 9.90 za 1 mb, nemohol som teda skontrolovať pohyb na hranicia SRB/HU a usudil som podla prazdnej dialnice od Subotici že sa vydam na Horgoš.

Aj keď som od Belehradu stale uvazoval nad Baški Vinohradi , ale zlakala ma ta prazdnota na dialnici.

Keď som dorazil na Srbsku stranu bolo nas naozaj max. 10 aut. 

No Srbi mali svoj den a pokial som prisiel na rad , tak to trvalo 30 minut.

1 auta vyhadzali a jedno mali v garazi na zvihaku na hlbkovu kontrolu. Tapacire a podobne.

Asi je to bežne , ale mňa v dennu hodinu už na Horgoši 1 a ani 2 neuvidia.

Baški ma nesklamali a nesklamu určite ani na budúce.

A v tomto pripade by mi ani kamera z prechodu Horgoš nepomohla kedže nas bolo fakt par , ale zdržanie akoby boli 4 rady a 1 km kolona.

A pritom na Hu strane boli naozaj šikovny dnes.

Tod vsjo a prajem všetkym pekne pocasie ako vyšlo nam a štastnu cestu domov.

P.S. cesta cez centrum Belehradu na jedničku.

Človek sa ma učiť na cudzich chybach. Nie ako ja :D

Majte sa všetci dobre ;)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.