téma: Grécko - všeobecný pokec o všetkom :)

Pridať odpoveď
« 123 »
Jánoš
09:18, 02. 08. 2016

No to je fakt, vsetko ma svoje pre a proti... Je to jednak to, ze to uz mame za sebou a tento rok sa mi pacilo hlavne to, ze bolo menej ludi na plazach a hlavne bolo menej turbanistov na cestach, takmer ziadne cakacky na hraniciach.

Teraz uz len pocuvam ako sa niekto tesi, ten na Olympsku, ten na Thassos... Jedno co ma tesi, "vsetci to budu mat raz za sebou" ... hehehehe ... sorry za urcitu davku skodoradosti.

Samozrejme vsetkym opat prajem stastnu cestu, prijemny pobyt na dovolenke a hlavne navrat domov v poriadku :)


Mardom
20:52, 09. 02. 2017

Aj my tohto roku by sme chceli po 10 rokoch vyskúšať Grécko. Práve preto čítame rôzne fóra a hľadáme užitočné informácie o ceste a mieste pobytu. Plánujeme pobyt v Polychrone. Je to tam pekné? Pred 12 rokmi sme boli na Paralii letecky cez cestovku. Tohto roku by sme chceli skúsiť cestu autom. Obaja s manželom sme šoféri, ale aj tak plánujeme na pol ceste prespať. Uvidíme podľa únavy. Poraďte nejaké stredisko, ktoré by nás chytilo za srdce. resp aj apartmán. Ďakujem za každú cennú radu. Idú s nami aj naše deti. Prosím poraďte.


misomi1234
19:52, 08. 04. 2017

ahojte...je potrebný pas na cestu cez srbsko a macedónsko...dik za odpoveď


slk
12:19, 09. 04. 2017

Na cestu staci obciansky preukaz:

https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info/cestovne_doklady_a_viza-kam_mozete_cestovat_iba_s_obcianskym_preukazom

Ale ja osobne pre istotu pouzivam vzdy pas :)


Jánoš
19:20, 10. 04. 2017

misomi1234, kedze toto je informacia, ktora je pre cestovanie dost dolezita, odpoved na tvoju otazku som umiestnil do vlakna "Cesta do Grecka vlastnym autom".

To, ze bolo mozne cestovat do GR len s obcianskym preukazom bolo jasne uz davno, takto posledne roky cestujem, toto nie je ziadna novinka. No vsetci sme v sucasnosti zaznamenali, ze sa situacia "vdaka" hlupakom co ublizuju nevinnym, skomplikovala a kontroly na hraniciach su ovela dokladnejsie. Nevedel som ci prave kvoli tejto situacii budu akceptovat obciansky preukaz ako cestovny doklad. No a kedze aj na inych forach, ktore sa venuju cestovaniu do GR ovela viac, som sa stretol s nie uplnymi a vobec nie jednoznacnymi informaciami k tejto teme, oslovil som e-mailom nase zastupitelske urady v Srbsku aj vo FYROM (Macedonsku) a ich odpovede som zavesil v spominanom vlakne.

Ja opat, ak bude vsetko OK a ak nam nasa naplanovana dovolenka na Zakyntose vyjde, (pretoze ma caka pravdepodobne to co Laciho minuly rok - stahovanie do domu), tak pocestujem len s obcianskym preukazom (ID kartou) s cipom. Jediny, kto z nasej osadky bude mat pas, bude nas psik. :) Nechce sa mi vyvalit 2 x 40 EUR na pasy pre mna a manzelku, zvlast ked tie pasy nikde inde na cestovanie nevyuzijeme, pretoze vsade uz cestujeme len s OP.


Jánoš
14:50, 29. 04. 2017

:) pre všetkých čo plánujú dovolenku niekde pri Nea Vrasne / Asprovalte / Stavros :)

 http://volvipress.gr/cz/


Aventador
08:22, 27. 06. 2017

Ahojte.

Tak sme sa s manželkou rozhodli zmeniť destináciu. Doteraz sme boli sedem krát v Chorvátsku a tento rok ideme skúsiť Grécko. Konkrétne Nei Pori. A tak sa snažím nájsť informácie o platení diaľničných poplatkov. Píšete, že v Srbsku stačí mať drobné euromince a v Macedónsku na prvých dvoch mýtniciach treba dať päťeurovku a výdavok v ich mene už stačí aj na cestu späť. Ako sa ale  platí za diaľnice v Grécku a cez koľko mýtnic pôjdeme v Srbsku a Macedónsku ? Odchádzame v nedeľu 9.7.2017 a vraciame sa  19.7.2017.


MarkoRuman
12:57, 27. 06. 2017

Ahoj Aventador,

rád ťa odkážem na veľkú temu o ceste autom do Grécka:

http://www.somturista.sk/forum/tema/cesta-do-grecka-vlastnym-autom-19/19

tuším že práve na poslednej strane sa preberali aj poplatky za mýtné, určite aj na ostatných stránkach nájdeš cenné informácie


Jánoš
22:52, 27. 06. 2017

Aventador, pozri si podrobnejsie vlakno, na ktore ta odkazuje admin alebo stranku www.mojagrcka.com alebo stranku http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=176&Itemid=139 alebo vo vlakne o ceste autom do Grecka najdes na strane 18 odkazy na "satpatrolu", ktore tam pridaval nedavno slk alebo si tam najdi prispevok, ktory pred niekolkymi dnami pisala Marcik

No a čo sa týka platby za mýto vo FYROM, tak som si to naposledy modifikoval :) Na prvej benzinke vo FYROM sa zastavim na nakup NAPRIKLAD lacnych cigariet a obsluhu poprosim o vymenu 10 EUR za ich menu. Potom mam dost na obe cesty a zvysok aj na nakup drobnosti. Vy, ktorym sa to zda prilis komplikovane, mozete platit euromincami, pripominam ale, ze najmensie beru 5O centovky. Pri tych vsetkych vydavkoch za dovolenku to, ze za myto vo FYROM zaplatite jednym smerom o jedno euro ci jeden a pol eura viac je nepodstatne :)



« 123 »


Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.