téma: Bulharsko verzus Chorvátsko

Pridať odpoveď
12 »
Kajina
20:34, 17. 02. 2014

Minulý rok som bola na dovolenke v Bulharsku a veľmi sa mi tam páčilo. Tento rok ak sa podarí by sme s priateľom radi navštívili Chorvátsko.Keďže sme študenti, máme obmedzené možnosti čo sa týka financií. Preto by som sa chcela opýtať ako je na tom cenovo Chorvátsko čo sa týka stravovania, nejakých výletov alebo aj suvenírov. Bulharsko nám cenovo dosť vyhovovalo, tak by som chcela vedieť či je Chorvátsko na tom podobne alebo je to tam drahšie. Za odpovede ďakujem :)


javor
20:49, 24. 02. 2014
Ahoj Katka, síce ja osobne som v Bulharsku nebol ale čo mi hovoril otec tak bol veľmi spokojný a ako píšeš aj ty tak ceny sú tam priam úžasne. V Chorvátsku som bol iba ráz a dúfam že aj naposledy, ako vidím všetkých tých Čechov a Slovákov ako sa hrnú do Chorvátska tak sa mi až rozum pozastavuje. Je drahé, porovnaní z Bulharskom až príliš, skôr by som volil byť tebou nejaký destináciu v Grécku :) Ak nepôjdeš na ostrovy tipu Kréta a podobne nie je tam vôbec draho :)

Jánoš
12:24, 04. 03. 2014

Kajina, pokiaľ píšeš, že ste s priateľom študenti a máte obmedzené možnosti, odporúčam vám aj tento rok Bulharsko. Nie som zástancom Bulharska, niekedy v budúcnosti sem zavesím reportáž z našej dovolenky ktorú sme absolvovali autom cca týždeň v Grécku a potom cca týždeň v Bulharsku. Bolo to v roku 2011, no myslím že veľa zmien sa odvtedy neudialo. Bulharsko je naozaj v porovnaní s Chorvátskom veľmi lacné a to čo sa týka ubytovania, ktoré bez problémov zoženiete kdekoľvek aj na blind aj čo sa týka jedla a zábavy. Ak máte možnosť, cestujte autom, ak nie využite ponuku ktorejkoľvek cestovky a choďte autobusom. Ste mladí, zvládnete to ;). Prípadne si cez www.booking.com nájdite destináciu a ubytko a choďte nejako indivindy :) My sme si obľúbili Grécko, ak boh dá, tohoto roku to bude tuším siedma cesta autom do Grécka. Cestovať autom do Grécka nie je vôbec žiadny strašiak a hlavne v Grécku sú ceny aj o tretinu nižšie ako v Chorvátsku. "Bohužiaľ" pre nás dovolenkárov turizmus v Grécku ožíva, čo Grékom zo srdca prajem, no prináša to so sebou obrovské množstvá dovolenkárov najmä z východnej európy, keďže finančne si to môžu dovoliť. Je tam z roka na rok viac a viac ľudí najmä zo Srbska, Rumunska, Ukrajiny, ale svoje miestečko si každý nájde, nedá sa to ani v tomto porovnať s Chorvátskom. Držím palce, každému rád poradím :)


MravecSK
13:00, 04. 03. 2014
Oplati sa skusit individualne, daju sa usetrit az dve tretiny nakladov v porovnani s cestovkou, samozrejme v zavislosti na destinacii. Hore Janos spomenul booking.com co je super stranka na city breaks alebo mozte skusit holidaylettings.com alebo homelidays.com . Vela stastia :)

VITO PO
18:11, 23. 03. 2014
ubytko v BG je najlepšie hľadať cez www.pochivka.bg alebo www.kvartiri.bg Cez cestovku je to vždy o dosť drahšie, takže ak je každé euro dobré lepšie takto alebo na blind, ubytovacích kapacít je skoro všade viac ako je turistov.

zagorova
21:15, 23. 03. 2014
Kajina, asi zalezi na tom, co chcete vidiet a zazit. Ak chcete byt na plazi a flamovat, ako moje netere studentky, tak je pre vas to prave asi Bulharsko, ale ja by som to Chorvatsko nezavrhovala. Mne sa tam paci velmi, a zalezi na tom, ake ma človek naroky. Aj tu sa da najst dobre a cenovo pristupne ubytovanie, aj cestovat sa da aj vlakom, aj busom, su aj kempy, kde si prenajmes stan, alebo karavan, najst ubytko sa da v pohode, aj s jedlom je to ako aj u nas, mas restauraciu aj za 5 eur aj za 40, tak je to aj tam. Je to blizsie, my chodime radi do Chorvatska, lebo stravim na ceste 10 hodin a nie 24.

Kajina
14:22, 26. 03. 2014
Ďakujem Vám všetkým za odpovede, tak predsa asi skúsime tento rok ešte to Bulharsko a asi to skúsime už mimo cestovky :) Potom sa určite podelíme o naše zážtky :) ďakujem ešte raz

zagorova
14:26, 26. 03. 2014
včera som objednala pre neter v akcii 2v1 v ceskej cestovke zajazd za 260 eur aj s dopravou na 7 noci pre 2 osoby do mobilhomu v Solarise, kde vies kde hladat, tak najdes aj Chorvatsko

Jánoš
15:48, 22. 04. 2014
pre mladych co chcu zit a uzivat si tak jednoznacne Bulharsko. Pokial pojdete partia, tak cesta autom nie je ani financne ani soferovanim ziadna tragedia. Pri nasich cestach do Grecka sme stretavali aj na benzinkach kopec ludi zo slovenska i ciech co cestovali autom do Bulharska cez Srbsko. Madarsko komplet dialnice, Srbsko takmer od hranic a az po Nis, kde odbocite na Bulharsko. Tento ci minuly rok dali do uzivania most cez Dunaj niekde v Rumunsku a vraj to uzasne skratilo cestu a pocul som mnozstvo nazorov ze v Rumunsku su cesty na hlavnych tahoch ozaj kvalitne a netreba sa bat. Hlavne Rumunsko aj Bulharsko su clenmi EU, kontrola na hraniciach nie je az taka prisna ako napriklad na hraniciach medzi Madarskom a Srbskom. Pre ludi co si chcu uzit zabavu, dovolenku, diskoteky a žurky za lacny peniaz je Bulharsko priam predurčene a prijatelne jednak cenami ubytovania a cenami za jedlo a pitie. Dovolim si tvrdit, ze ceny v Bulharsku su cca 50% z cien ktore su v Chorvatsku. Opisujem tu niekde nasu dovolenku, ked sme z Grecka z Chalkidiki po tyzdni pokracovali na dalsi tyzden do Bulharska do Primorska a ubytovanie sme si nasli na prvy sup od 20 EUR na noc pre dvoch po 40 EUR ale to v novom hoteli priamo na plazi s parkovanim v podzemnej garazi. Ceny jedla a pitia su maximalne na takej urovni ako u nas, co budete chciet si nakupite v supermarketoch a budete to mat este lacnejsie. Nezavrhujem ani cestu autobusom ci dokonca letecky, no to naozaj je na rozhodnuti kazdeho

vikahi
13:18, 24. 04. 2017

Ja v Bulharsku odporúčam Sunny Beach, super nočný život



12 »


Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.