:) Laci, jasne, toto su mytnice smerom sever - juh vratane najazdov a vyjazdov :) To by nas myto v SRB vyslo viac ako dovolenka :) Vidis a o tom zahradnictve som ja nevedel aj ked som k Lidlu siel viackrat. Vdaka. :)
Bez toho zeby som chcel robit reklamu niektoremu obchodnemu retazcu, Lidl je velmi vyhladavany obchod slovakmi a cechmi pocas dovolenky v GR. Je to najma kvoli cenam ale aj sortimentu. Je naozaj zbytocne cokolvek z potravin do GR tahat. Ceny su porovnatelne s nasimi. Mozno je par drahsich potravin ale toto nie je ziadna tragedia. Co by som si vzal ja - samozrejme pivo v plechovkach, nejaku mineralku, ich su zvacsa bez bubliniek no a nieco bez coho si zivot predstavit neviem :)
Konzervy, maso, sunku ci salam, syry, jogurty, cestoviny, sladkosti, kavu, maslo, mlieko a mnoho mnoho veci by som netahal. Vsetko je tam naozaj dostupne. Mozno takym ako ja, ktori BOHUZIAL fajcia by som tiez poradil netahat cigarety. Cestou v SRB a hlavne v MKD si pridu na svoje na kazdej benzinke. Nefajciari prepacia :)
Dalsou temou je nakup veci v Dutty free shope na GR/MKD hraniciach ale to az cestou nazad :)
Presne tak ako píšeš. Prvy krát sme išli nabalení lebo sme mali také odporúčania, že si treba všetko nanosiť, ale je to hlúposť. Prakticky včetko nakupujeme v GR aj "dierkovanu - bublinkovu vodu". Ťahám tam akurát "frndžalicu" A okrem toho je v Stavrose každý štvrtok "pľac", kde nakupujeme.
No pekne:
http://svet.sme.sk/c/20124624/migranti-z-tabora-v-idomeni-zablokovali-na-protest-dialnicu.html
Chodime na Thassos pravidelne kazdy rok autom / asi 20x /, takze poprosim aj ja o nejake aktualne informacie ohladne situacie na GRC/MKD hranicnom prechode. Dakujem.
Este zopar rad z nasich skusenosti ohladne cestovania autom do GR :
- doteraz nemame, chvabohu, ziadnu negativnu skusenost z nasich ciest, je jedno, aky den tam cestujete - my sme odchadzali z domu zvycajne v nedelu, alebo v pondelok. Je vsak velka chyba sa vracat naspat v piatok, alebo v sobotu, lebo vtedy sa vracaju aj turecki "Nemci " a situacia na SRB/HUN hranici je katastrofalna / aj 5 hod cakania /. Inak cesty su vyborne, hlavne tempo, akym pribudaju dialnice v SRB je ako z inej planety... Zelena karta nutnost ! Inak pre vasu predstravu - cesta od Komaroma do Keramoti / pristav pred Thassosom /, pokial sa prestriedate za volantom, tak zhruba 13 hod. Aj s prestavkami.
Stastnu cestu.
Dálniční poplatky Srbsko
Macedónsko
http://www.tolls.eu/cs/macedonia
Maďarsko
http://www.tolls.eu/cs/hungary
Grécko
najnovsie video z programu srbskej televizie - SAT PATROLA, tentokrat cesta zo srbskeho mesta Niš na Olympskú rivieru v GR do strediska Nei Pori ...
pre tych ktorymi uz lomcuje cestovna horucka ako so mnou, je to pekny zazitok, jednak mozete ziskat nejaky prehlad o cenach na benzinkach i v motorestoch, o dialnicnych poplatkoch a mozete sa kochat aj samotnou cestou a tym kolko dialnic a opravenych ciest pribudlo od minula ...
Laci.... Človek na mieste , chodievame každoročne do Nea Vrasny čo je kúsok od Stavrosu , ale cez cestovku a autobusom. Povedali sme si ,źe to chce zmenu a tak sme sa rozhodli ,že tohto roku pôjdeme autom :) Vieš mi dať info ohladom cesty z minuleho roku? Resp. chystáš sa aj tohto? my planujeme ist niekedy v polke augusta cca ...
Maxiik cesta bola úplne v pohode. Za 16 hodín jazdy som si mocil nohy v mori v stredisku nei pori. Hranice poloprázdne. Cesta naspäť bola v sobotu. To už bol iný masaker. Ale zvládol som to. Vyhol som sa ešte horgosu a šiel na backi vinohrady. Prechod do 20 minút. Ostatné prechody boli vlastné v pohode len mytnice boli zaplavené turbanistami čo sa vracali domov. Ale ani takáto drobnosť nás neodradila. Každá jedna cesta je zážitok.
Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.
Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)
Vytvoriť profilZískate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA
2. Uložte si zážitkyPridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.
3. Zdieľajte a diskutujteVytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.