téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
marcelkuchta
20:46, 11. 07. 2020

Tak to je velmi smutne ze to takto nakoniec dopadne ze vela z nas tam nakoniec do grecka nepojde aj ja uz zvazujem ci sa pustit , sice mam nastup az 18 august na thassose no predpokladam ze to bude len horsie a horsie. Chodim z jednym epidemiologom z kosic na urad vlady na krizovy stab a dokonca sa spekuluje ci vobec budu dalej ludia moct do chorvatska tak uvidime co v pondelok poriesia . Strasne by som si prial ist no uz zena ma prehovara ze nikam nejdeme.  


marosponti
21:04, 11. 07. 2020

Ja mam isť do Grécka obytným autom 20.augusta. Ak to  bude len trocha možné, tak pôjdeme aj keby sme  museli  ísť cez Rumunsko a Bulharsko. Dúfam , že aspoň tadiaľ sa bude dať prejsť do Grécka. Som ochotný posunúť odchod o 2 týždne ak by to pomohlo. Plánujeme aj s cestou 3-týždňový pobyt.


eldegor
21:36, 11. 07. 2020

mmm+ presne tak, moze byt, ze si zaplatil za test a nebudes mat z toho nic lebo proste uz nebude platny kym dojdes na hranice GR

aj ja by som chcel ist, hlavne ma laka menej turistov :D ale situacia vyzera coraz horsie

poslednu moznost mam v kapse ist autom do Bari a trajektom na Corfu len cesta vyjde cca 300 eur drahsie co neni malo...


Jánoš
22:31, 11. 07. 2020

mmm to som nevedel. Do certa s koronou :( Tak nam uz ostava len sa modlit aby sa grekom troska rozsvietilo a nam v pondelok aby nezhasla posledna nadej :(


marcelkuchta
08:20, 12. 07. 2020

Presne tak docerta z kovidom komplikuje sa to akosi uvidime co nove vymyslia v pondelok .tesime sa cely rok a nakoniec nic z toho . 


Jánoš
08:22, 12. 07. 2020

Mam neskutocne rad grecko a grekov, milujem ich more, prirodu, zivotnu filozofiu a jedlo. Bude mi nesmierne luto ak sa tento rok do grecka nepozriem, pretoze som tomu podriadil vsetko. No uz ma prestalo bavit sledovat ako sa kazdu chvilu daco meni a uz som sa zmieril s tym, ze dovolenku stravim u seba doma na zahrade v bazene. Odmietam diskriminaciu tych, co pocestuju vlastnym autom, lebo len pre tych (a asi autobusy) je povinny ten sk....eny test na covid za 70 + 10 eur. Vdaka za upozornenie, myslel som si, ze ten lacnejsi by postacoval. Takto si ti, co rozhoduju v grecku sami pretali zilu s dovolenkarmi pre obycajnych grekov. Pretoze letecky sa cestuje najma do hotelov a vacsich rezortov, individualne do apartmanov. Vyzera to tak, ze greci sa zlakli novych pripadov co tam zavliekli srbi a bulhari a ti cestuju autami. Asi preto to opatrenie, len nechapem preco to zaviedli plosne aj na krajiny, ktore su relativne bezpecne ako napriklad slovensko. Takze ak sa to coskoro nezmeni a tie testy pre obcanov urcitych krajin vratane nas nebudu povinne tak v sebe uz nadej na tohorocne grecko zivit nebudem. No a este sa uvidi ake upravy a opatrenia si pre nas na pondelok vymyslela nasa vlada. Stastni ti, co to stihli .... 


marcelkuchta
10:36, 12. 07. 2020

Suhlasim s tebou ja este pockam do konca mesiaca co sa bude diat a budem musiet zrusit zabukovane ubytovania nastastie ich mam bez kreditnej karty a storno zdarma par dni pred prichodom, grecko autom je super ,pochodil som vela krajin pretoze som mal moznost v zivote robit na zaoceanskych lodiach ale grecko je krajina ktora ma vsetko a netreba ist ani daleko a clovek ma auto a pochodi si kade tade. Planoval som to uz od decembra najprv som chcel prejst ciernu horu do albanska a tak na korfu no potom som to zmenil koli korone len na thassos no vidim ze uz ani to toho roku nebude. Tak prajem vsetkym tym co sa im podarilo zaciatkom leta prejst nech si to uziju aj za nas . Uvidime co da pondelok.


mmpjerry
17:20, 12. 07. 2020

Aj mne je neskutočne smutno ako to dopadlo. Rok sme sa tešili celá rodina, že konečne dáme zas naše obľúbené Grécko a musel som to odložiť. Teraz mám zabukovane aspoň Chorvátsko, ale fakt si myslím, že v pondelok mi naša super vláda stopne aj to a po 20 rokoch neuvidíme more. Som nahnevaný, lebo na kúpalisku cez víkend som stretol viac ľudí ako by som na ostrove za dva týždne.


Jánoš
23:19, 12. 07. 2020

Je mi z toho fakt smutno. Zachytil som aj informacie, ze by malo byt zo strany GR upresnene, koho sa ten test na Covid tyka, obcanov ktorych krajin. Ved preboha aky rozdiel je v tom, ak by som nedajboze bol pozitivny a cestoval autom ci lietadlom. Aky je rozdiel medzi slovakom co pride autom a slovakom, ktory prileti? Autom test musim mat a lietadlom namatkovo. A aka je garancia, ze za 72 hodin (tolko plati vysledok testu) nestretnem nikoho s covidom. Nedava mi to logiku. Dokonca aj Severne Macedonsko sice vyzaduje test, no len u obcanov niektorych krajin a to sa mi zda ovela viac zmysluplne. Vid foto. 


JanTN
07:42, 13. 07. 2020

Bohužiaľ toto je vec diplomacie. Ako aj v prípade Veľká Británie nás dala na zoznam rizikových krajín .





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.