téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
JaroMT
08:48, 13. 07. 2020

Plne s vami suhlasim, uz moc ani nedufam, ze to tento rok vyjde. Zamestnavatel odporuca domacu dovolenku, aby sme nahodou nieco nedopratali, kedze pracujem v automotive. No neviem si predstavit oddych na Slovensku bez mora a desi ma co bude na buduci rok. Tak ako pisete, clovek si planuje dovolenku od zaciatku roka tesi sa na nu a pohana ho to vpred.


mmm
08:52, 13. 07. 2020

No, je pravda, že sa to komplikuje, ale na druhej strane treba chápať aj Grékov. Sledoval som GR fóra a o povinných PCR testoch písali už dávnejšie, Vyšlo to od samotných ľudí. Gréci pri náraste nakazených zistili, že 2/3 denného prírastku bolo zachytených na prechode Promachonas. A taktiež vedia, že turisti, čo idú autami tvoria 1/3 všetkých turistov v GR. Prínos pre hospodárstvo je teda menej významný, ako od turistov, čo tam idu loďami a lietadlami. Povedzme si na rovinu, kto tam ide autom chce hlavne ušetriť a teda aj menej míňa. To sa týka prevážne Srbov, MK, RO, BG, ale aj nás. Ďaľší fakt je, že autom sa zväčša chodí do penzionov a moj odhad je, že tak cca 50% na čierno. Gréci si to zrátali a vyšlo im, že 2/3 nakazených na menej ako 1/3 príjmu, ím nestojí za to riziko a preto urobili, čo urobili. Keby neskôr pre masívnu nákazu museli uzavrieť znovu ekonimiku a krajinu, to by bolo asi oveľa horšie, ako táto strata.


marcelkuchta
09:16, 13. 07. 2020

Tak ja este skusim aspon chorvatsko aj ked tam som uz davno nebol a moc chorvatsko nemusim no mam jedno ubytko v omisi tak celkom fajn. Uvidime co bude do augusta aj tam v poslednom case su tu stale velke zmeny. Drzim kazdemu palce.


Jánoš
10:03, 13. 07. 2020

mmm - uplny suhlas, cisla nepustia. No ja som pisal o tom, ze S-MKD  urobilo selekciu a myslel som si, ze Grecko to urobi podobne, pretoze Covid zavliekli do GR najma Srbi, Bulhari, atd - proste balkanci.

V druhej casti by som si dovolil nesuhlasit, pretoze clovek, ktory prileti do hotelu urobi trzbu hlavne tam (strava, atd.), maximalne si pozicia auto, skuter ci stvorkolku. My co chodime autom platime dialnicne poplatky, tankujeme, stravujeme sa v tavernach, platime poplatky za slnecniky, atd...

Naozaj nechcem polemizovat o prinose akehokolvek turistu, vsetko bude tak, ako vrchnost rozhodne, aj ked vlady rozhoduju na zaklade odporucania epidemiologov - odbornikov a asi aj ekonomov.

No a tak ako pise Marcel, nechcem sa ani ja zmierit s tym, ze mi nevyjde to, co rok planujem. Clovek sa rok tesi, vsetko podriaduje tomu aby si uzil zasluzeny oddych. Kupil som si nove auto s automatom (samozrejme nielen kvoli dovolenke), tesil som sa ako si jazdu vychutnam, sporim, odkladam prachy, nakupujem len veci co by som tam vyuzil, na prvu prehliadku s autom idem o tri mesiace skor, aby som nic nezanedbal atd...

Vyzera to tak, ze povodny termin 26.7. nestihnem, pockam tyzden dva a myslim, ze so zabezpecenim ubytka problem nebude. Len nech nas na tych hraniciach a po navrate uz nebuzeruju :)


mmm
10:56, 13. 07. 2020

Jánoš,   držím palce, to čo píšeš si praje asi každý z nás. My tam už chodíme cez 15rokov. Fascinuje ma hlavne  pocit nádhernej slobody:). Keď ideš autom si kráľ. V poslednej dobe beriem aj čln s motorom, takže rozsah zážitkov a slobody sa ešte zväčšil. V Chorvátsku by som si to asi ťažko dovolil. Len čo z toho, keď nám to asi prekazí corona. 


abro
10:59, 13. 07. 2020

Ak niekto velmi chce da sa aj lodou.


marcelkuchta
11:32, 13. 07. 2020

Tak sme sa tu zisli celkom dobra partia Grekofilou , tak ja tam mam na chalkidikach este cosi zabukovane od 18.8 doo 27.8 tak keby sa dalo ist pojdem no nepredpokladam a uz vobec nie ked mam robit testy a co ja viem co este. Skor este to chorvatsko aspon ocapat sa kusok v mori a hlavne decka . A to som mal tak super vymyslenu cestu po grecku no skoda co uz nam ostava len cakat dalsi rok. 


Juraj14
11:52, 13. 07. 2020

Nevie niekto ako vyzerá to potvrdenie? Myslím že by sa dalo spraviť vo photoshope. Ja by som to riskol. Myslím že celý covid je len búda ako zruinovať drobných podnikateľov. 


marosponti
12:32, 13. 07. 2020

Ja stale verim ze do mesiaca sa situacia zlepsi a budeme vediet vycestovat. Je mi jedno ci cez Srbsko, MKD, Rumunsko a Bulharsko. Len nech sa tam dostanem. 


JanTN
14:09, 13. 07. 2020

Dobrý článok , jeden z mnoha. Rusi aj Čína testovala vakcínu na vojakoch. 

https://www.novosti.rs/planeta/svet/901846/kada-biti-gotova-ruska-vakcina-virus-korona-prica-jednom-datumu





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.