téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Juraj140
18:03, 19. 07. 2020

Tak práve sme dorazili do Sarti. Odchádzali sme o 22:00 z BA. V Rözske sme čakali asi dve hodiny. Tam iba oskenovali pasy. Do bulharska asi hodinu, nechceli žiadne tlačivá, iba pasy a technický preukaz. V Pomachrone sme strávili asi 5 hodín, fraška. Qr kód by im stačil aj z faktúry z vodární a covid kto nemal, tak mu spravili. Cesty v pohode, prázdne, celkom ma prekvapilo že v srbsku opravujú povrch dialnice a niektoré úseky sú perfektné. 

Pláž v sarti, reštaurácie aj hotely zívajú prázdnotou.

Na colnici v Rözske sa treba dostať cez pruh pre nákladné autá (vpravo) úplne dopredu a tam sa strčiť za autá v mieste, kde sa rozširujú pruhy. Dosť ľudí to tak robí, ja som nemal odvahu, lebo som nevedel, čo ma čaká v predu. Ale už to tak robiť budem.

Pred pomachronom je na rumunskej strane diaľnica. Na nej odstavujú policajti autá a púšťajú ich ďalej k colnici len cca po 20 každých 20-30 minút. Pred týmto miestom je však benzínová pumpa, cez ktorú sa mnoho ľudí dostalo dopredu a výrazne ušetrilo čas. Tak ak bude na diaľnici stáť veľa áut, treba ísť cez odstavný pruh na pumpu a potom sa vopchať dopredu. Policajti to tam riadia tak, že pustia 20 áut z diaľnice a potom za nimi tých z pumpy. Takže takto sa dá dostať z poradia 150 na 25te.


marcelkuchta
20:54, 19. 07. 2020

Super informacie dakujeme aj ked ja z rodinou som to uz na 90 percent odlozil . Cakam co ukaze august . 


lukasLNZGJ
07:35, 20. 07. 2020

tiež to tu s napatím sledujem a čakáme ako sa uhladí/skomplikuje situácia. Ja by som v auguste šiel rád ak to situácia dovolí :D


abro
09:54, 20. 07. 2020

Dakujem vsetkym za odpovede

No a nakoniec este otazka, po navrate z Grecka ste isli do tej 5 dnovej karanteny alebo netreba? Vopred dakujem za reakcie.


marosponti
09:58, 20. 07. 2020

Verim, ze to v auguste dame a nebudeme musiet ist lietadlom. Sme rozhodnuti s manzelkou ist k moru do Grecka. Chorvatsko nepripada do uvahy. Zabranit nam moze len absolutny zakaz cestovania a to sa dufam do konca augusta nestane. 


Miro137
12:18, 20. 07. 2020

abro, už som to písal - netreba, podľa vyjadrenia RUVZ pokiaľ sa nezdržiš dlhšie v BG a Srbsku. Konkrétna dĺžka nie je stanovená. Povedali mi, že sa mám vyhýbať blízkym kontaktom a dodržiavať základné zásady svojej ochrany. 


JanTN
15:02, 20. 07. 2020

! Dajte do prekladača. 

https://www.protothema.gr/greece/article/1028215/koronoios-nea-austirotera-metra-gia-tin-eisodo-sti-hora/


szeleny
12:52, 22. 07. 2020

Ahojte, my sme teraz na Korfu. Povodne sme mali ist autom ale koli vsetkym tym vystraham sme sa rozhodli pre lietadlo, z Budpaesti Wizzair. Nase auto sme odparkovali na parkovisku pri letisku, celkom lacno, 30 eura na 14 dni (+ 17 eura mesacna dialnicna). Na Korfu sme si pozicali auto, 14 dni za 257Euro plne poistenie (+70Euro navyse).Auto sice male Fiat Panda ale uplne nove malo 323 km.  Mali sme vypisany PLF formular, na letisku v Budapesti pred vstupom do lietadla to 2x kontrolovali ale pri prichode na Korfu to na letisku iba ledabolo pozreli. Turistov je tu pomenej, asi tak 1/5 kapacity. V nasom apartmanovom dome z cca 30 izieb iba 2 su obsadene, plaz  prazdna. V obchodoch sa vyzaduju ruska, v Lidli dokonca policajtka dozerala aby kazdy mal nasadene. Vsade su k dispozicii aj gely na ruky ale to sa az tak nedodrzuje ako u nas. Pocasie chladnejsie ako som ocakaval aj voda ma iba cca 23 stupnov, ale zase na juhovychodnej strane, plaze okolo Kavosu, poobede nefuka a voda plytka teplucka.   


dususkraj
22:50, 23. 07. 2020

Ahojte, dnes sme sa presunuli po piatich dnoch v Grecku na Thassos,trajekt v pohode, dali nam vyplnit nejaky dotaznik ale nikto ho nepytal naspāt, ubytovanie obsadene na polovicu a uteraky a upatovanie iba ak poziadate,turistov skoro ziadny par RO a BG na trajekte akurat upozornovali aby ste mali rusko. V predoslom ubytovani sme boli z asi 10 izieb sami az vcera prisli do dvoch izieb turisti, v meste vecer a na plazi asi 10% aj to domaci v obchodov na promenade vecer nikto


eldegor
18:58, 26. 07. 2020

ahojte,

dakto uz vyplnil PLF?  ja stale dostanem chybove hlasenie (ale co je chybne to nie)...

"Unfortunately, there was an error submitting your form.Please try to fill-out the form again and re-submit."





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.