téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
dususkraj
19:32, 26. 07. 2020

Nam to islo bez problemov


eldegor
15:10, 30. 07. 2020

Ahojte,

takze nakoniec sa to podarilo (Benatky-Bari-Korfu), QR kod tak kontroluju, ze keby si daval tam hociaky kod ani by to nevsimli... :D

Pri nalodeni nas dali nabok, nemohli sme vystupit z auta a nam povedali aby sme pustili klimu na full -  prvykrat mi namerali teplotu 39.7 (ale horucava bola vonku)... , par minut v klimatizovaom aute a vsetko ok. :)


Pocasie v pohode - plaz este sme nestihli, az od zajtra ale co som videl v Benatkach (malo turistov) tak ocakavam to iste aj na Korfu.


Korytnak
08:51, 31. 07. 2020

@eldegor - ake vysoke su mytne poplatky v ITA tento rok?

Prajem kludnu dovolenku.


Bobi
09:13, 31. 07. 2020

Eldegor akou spoločnosťou ste išli?boli ste spokojní?veľa ľudí na lodi? čistota, organizácia?nás dnes čaká cesta Igoumenitsa-Bari s Anek Lines,loď Superfast II


eldegor
18:17, 31. 07. 2020

@Korytnak - mali sme viac zastavok, nesiel som cez mytne brany (ale Benatky-Bari vyjde cca 80 eur).

@Bobi - my sme sli s Ventouris Ferries, lod Rigel VII, vsetko v pohode, cistota, organizacia na urovni, cestujuci asi 2/10 kapacity lode 


JaroMT
19:27, 03. 08. 2020

@eldegor prajem krasnu dovolenku. Ja som zvazoval tiez trajektom , no nakoniec som sa dal po jedenastich rokoch GR na Chorvatsko. Vcera sme dorazili. Dnes pri mori totalne sklamanie, na fotkach pieskova plaz ale v skutocnosti plaz asi 2m siroka a dlha nech 100m. Ludi ako u nas na kupalisku. Presli sme teda na opacny koniec mestecka, tam uz bolo menej ludi ale plaz makadam a do mora bez ,,cvičiek,,sa nedalo. Lutujem, ze som sa nedal na ten trajekt aj ked by to vyslo drahsie a dlhie by sme cestoavali. Teraz na izbe pozerame videa z greckych plazi  a porovnavame s neporovnatelnym. Snazime si to tu nejako uzit, ale akosi sa nedari. Zaver ja teda taky, ze ak niekto zvazuje HR a miluje GR tak urcite neodporucam ako alternativu. Majte sa krasne vy co ste v GR zavidim a uzivajte.


marosponti
20:52, 03. 08. 2020

Dnes som definitívne po dlhej úvahe zrušil cestu karavanom do Grecka. Zálohu som nechal nájomcovi do budúceho roka a kúpil som dve spiatočné letenky  Budapešť - Zakynthos. Vyšlo ma to kompletne s batožinou do podpalubia a kompletným poistením na 505 éčiek. Teraz idem hľadať ubytovanie, ale to nebude problém, volné kapacity sú všade. Pri platbe leteniek mi bolo ponúknuté auto VW UP za 300 éčiek na dva týždne. To som neobjednal lebo zvažujem skúter.  Chorvátsko v žiadnom prípade.


JaroMT
22:36, 03. 08. 2020

@marosponti, keby som dostal manzelku do lietadla nevaham ani sekundu, do 100€ sa dali zohnat letenky Vieden - Solun. Odtial vlakom do Nei Pori k nasej znamej. No ale nevyskusas ,,slovenske more,,? 


Juraj140
22:48, 03. 08. 2020

My sme sa vrátili cez víkend so Sarti. Cesta tam trvala 20h (rozske 2h, kalotina 1h, pomachron 4h), späť 14. Naspäť sa čakalo menej ako hodinu horgoš-rozske, inde bez zdržania. Sarti zúfalo prázdne. Reštaurácie, ulice, pláže bez ľudí. Testy tam urobia keď nemáte, stačí len vypísať formulár 72h pred vstupom. V srbsku a macedónsku urobili na väčšine úsekov diaľníc nový koberec, s loďou v prívese sme takmer nonstop išli 140. Určite to ide rýchlejšie ako cez taliansko a trajekt.

Deti spravili pár záberov z Porto koufo a Sarti:

https://youtu.be/I4u5Waiu4bQ


JaroMT
12:37, 04. 08. 2020

Juraj, videjko super...to testovanie na hraniciach ma zaskocilo, skor by som predpokladal, ze ta  tam otocia spat. Potesil si aj so spravou s porobenymi usekmi dialnic. O rok sa bude lepsie cestovat.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.