téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
rik777
15:47, 27. 09. 2016

 Oprava:O 4°°  greckeho času. Cesta nám ....


rik777
07:39, 30. 10. 2016

Inak online info o zdžani na hraniciach HU www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo


Jánoš
20:24, 31. 10. 2016

Po dlhej dobe som sem nakukol a aj ked je tento koment uz s krizikom po funuse a vobec sa nesnazim hrat na mudrlanta len zopakujem, co som tu uz x-krat pisal a to pre vystrahu ostatnym.

VZDY si za par eur zakupte asistencne sluzby ak nemate zaruku mobility k vasmu autu ci havarijnu poistku ktora kryje aj poruchu auta. Kontaktujte preto asistencnu sluzbu, poslu vam zmluvnu odtahovku. Neverte, ze uplne nahodou sa pri vas zastavi prazdna odtahovka, to je dost podozrive. Mnohe automobilove znacky ponukaju zaruky mobility ci asistencne sluzby. Vy co mate havarijne poistenie ci ine komercne cestovne poistenie si nastudujte co vasa poistka zahrna. Takmer vzdy je to vyjazd servisneho technika ci odtah do zmluvneho servisu. V poistnych podmienkach mate presne stanovene co vas to bude stat, kolko prispeje poistovna na vyriesenie problemu a kolko zaplatite vy. Vzdy sa nejako poistite pre pripad takejto situacie a zvlast ked sa jedna o takuto bandu podvodnikov. Ja viem ze po boji je kazdy general a ze psychika spravi svoje najma ak si myslite ze ste sa prave ocitli - pre vas - v "bezvychodiskovej situacii". Aj v horucavach si ale zachovajte chladnu hlavu.

Nie je to o malovani certa na stenu, no ste v zahranici, ste v cudzom svete a ste viac zranitelni. Preto ak sa da, nikdy nenechavajte vase auto bez dozoru, zvlast na miestach ktore nie su chranene kamerami. Je dobre aby vzdy niekto ostal v aute ci pri aute. Som si viac nez isty ze vasmu autu aj tym ostatnym nejako k poruche pomohli ti "servisaci". Na prestavku ci jedlo sa my zastavujeme vzdy len tak, aby som videl na auto. Je to vas majetok a cestou na dovolenku ci nazad mate v nom vsetko, vratane dokladov, penazi a elektroniky.

RIK777, nemyslim to zle, no bola to sakra draha cestovatelska skusenost. Som si sty, ze uz nikdy nic podobne nedopustis a kedze skusenost je neprenosna, vyuzil som tvoj prispevok na varovanie pre ostatnych.

Nas sa asi pred 6 rokmi pokusila okradnut banda pocernych zlodejov v metre v Atenach. Pri nastupovani sa vopchali medzi mna a manzelku, rozdelili nas ale kedze som citil nieco podozrive, zacal som na cele metro vrestat vychodniarsky nieco v zmysle aby isli dakde a svojimi takmer 190/120 som sa predral pomedzi nich k manzelke a odstrkal ich nabok. Aj tak jej stihli prerezat asi ziletkou tasku ktoru mala na pleci, no vybrat si odtial uz nestihli chvalabohu nic.

RIK777, vdaka za to ze si sa s touto pataliou podelil s nami ostatnymi a prajem ti aby tvoje dovolenky boli uz len o radosti bez starosti :) Vitaj tu medzi nami a tesime sa na tvoje uz len prijemne cestovatelske zazitky.


rik777
12:35, 02. 11. 2016

Pre nás obrovská skúsenosť.Už teraz planujeme cestu na leto 2017 , ale už určite z asistenčnou službou.


Jánoš
21:09, 05. 11. 2016

RIK777 - neboj, uz si si smolu snad vycerpal, no aj tak radsej asistencne sluzby zaplatit a nevyuzit ako ich potrebovat a nemat ich ... :)

To je na tom nadherne, pretoze vonku sa este len zakrada zima a my sme uz aspon v myslienkach pri mori. No nez nahanat na poslednu chvilu nejake ubytko, je dobre si cez www.booking.com uz teraz zarezervovat pobyt - ubytovanie.

Cez spominanu stranku si my rezervujeme nielen pobyt pri mori ale aj pripadne prenocovanie cestou tam aj spat a vyberam si okrem podstatnych veci ako je termin a miesto pobytu aj nemenej dolezite parametre - hlavne zrusenie rezervacie zdarma (stat sa moze cokolvek) a pokial je to mozne, tak aj rezervaciu kde sa nevyzaduje kreditna ci debetna karta.


rik777
13:28, 06. 11. 2016

Cez booking rezervujeme vzdy ubytovanie po ceste do grecka vo Vranje /m garni hotel/ ,cestou späť nieco v Novom Sade. My naopak hladame ubytko kde sa da platit aj kartou, parkovisko , recenzie atd.Planujeme dovolenku v Grecku ,uvazujeme nad pobytom v Nea Vrasna.


Jánoš
13:02, 07. 11. 2016

asi som to zle napisal - my pri rezervovani pozerame po ubytku, kde nemusis rezervaciu zarucit kreditnou kartou. Samozrejme platbu ti vopred nestiahnu ziadnu, pokial tam mas tak uvedene a pokial je zrusenie rezervacie zdarma, co aj vo vacsine pripadov je tak. No moze sa stat, ze ubytovanie vopred autorizuje kartu a na chvilu blokne urcitu sumu co ja osobne nemam rad :)


rik777
18:08, 07. 11. 2016

Ano s tym súhlasim 


Jánoš
08:39, 01. 12. 2016

Ešte nám ani poriadne nezačala zima a poniektorí z nás už nielen snívaju o budúcej letnej dovolenke v Grécku. Keďže chcenie je matkou cieľa, my sme si už niečo na leto zarezervovali radšej včas a dopredu. Budúci rok, pokiaľ to všetko dopadne OK, by to mal byť ostrov Zakynthos, stredisko Alikanas niekedy uprostred júla 2017. Chceme navštíviť ďalší z Iónskych ostrovov na západe GR. Lefkádu a Korfu sme už absolvovali, nasleduje Zakynthos a Kefalonia bude nabudúce :)

Samozrejme tak ako vždy hľadám informácie ktoré by pomohli nielen mne ale všetkým čo sa tu zastavíte a podarilo sa mi objaviť veľmi dobrú stránku, aj keď je v srbštine. Translator si poradí aj s tým :)

Podľa mojích skúseností v posledných rokoch pribudlo v GR najmä veľmi veľa Srbov a asi nie každý by chcel byť vedľa nich ubytovaný či ležať na vedľajšom lehátku kvôli ich temperamentu a balkánskej mentalite s ktorou "vychovávajú" aj svoje deti :) 

Autori stránok, na ktoré prikladám spomínaný odkaz, pravdepodobne Grécku podľahli rovnako ako my a na ich webe nájdete naozaj veľa užitočných informácií vrátane popisu cesty, poplatkov za diaľnice, ponúk ubytovania, cien a cestovných poriadkov trajektov na ostrovy a mnoho ďalších informácií ktoré priebežne aktualizujú.

odkaz na "mojegrecko.com" - http://www.mojagrcka.com/


tinaki1275
14:55, 05. 12. 2016

ahoj poprosim je tu niekde  komplet  opisana cela cesta  zo Slovenska do Grecka? nech neluskam 14 stran ?:-D a ma niekto skusenost s touto cestou v zime? Ja zijem  trvalo na Krete,a vzdy sme  na Svk lietali ale tentokrat si vratime autom ,kotre sme kupili, tak nech viem co ma caka.. uricte nechceme ist dvoma trajektami (jednemu sa nevyhenme tak ci tak :-D  -z aten na Kretu ) teda nie cez taliansko ..      





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.