téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
13:42, 03. 07. 2017

Rado - užívajte si dovolenku, keďže ste už na mieste. Vidim, ze si sa rozhodol spravne  a ze vsetko je OK. Ak budes mat cas, priestor a wifinu, daj tu nejake obsirnejsie informacie, napriklad o casoch kedy ste prekracovali hranice alebo o cenach vseobecne.

Polichrono bolo tuším úplne našim prvým miestom v Grécku na dovolenke. Vtedy sme este neznali pomerov zajazd radsej objednali cez cestovku a zvolili si individualnu dopravu. Viem, ze sme vtedy byvali priamo nad pekarnickou a velmi blizko mora.

Krasnu dovolenku, uzivajte si to tam, prijemny pobyt :)


Marcik
01:11, 04. 07. 2017

tak sme naspat, trochu som sa bala hranic, kedze sme si museli terminy posunut inak ako boli povodne planovane a vracali sme sa v sobotu. odchadzali sme poobede z Thessalonik, hranicny prechod s Macedonskom prebehol rachlo, moc som nepochopila vyhodu duty free, lebo ceny mi pripadali vyssie ako na Sithonii, no spiace dieta v aute spolu s manzelom mi nedovoli sa moc zdrzat a studovat system cakania v raodch, tak som odisla bez nakupu, macedonsko srbsko tiez ok (pozerala som v oboch smeroch) na Srbsku uz hotovu dialnicu sme sa dostali uz za tmy a Srbsko sme vratane Beogradu (cez mesto) priam preleteli. No a prisli hranice s Madarskom niekedy okolo 3 rano, zo Srbska sme sa dostali rychlo (do 5 minut) no zobudil sa maly a reval, tak mi to pripadalo ako vecnost, ked sme presli srbsku hranicu, z druhej strany kolony, no a potom sme dosli k madarskemu prechodu a tam to vyzeralo velmi zle, cakalo tam viac ako 50 autobusov a dost vela aut, a dost dokladne neobcanov EU kontrolovali, nastastie otvorili este jedno okienko a boli sme opat asi 3 v poradi a isli sme po madarskych autach, ktore pustili takmer bez kontroly, colna policia sa tvarila velmi dolezito, no vdaka madarskej komunikacii nas nakoniec rychlo pustil. To, co som ale videla potom, sa mi nechcelo verit v smere do Srbska stala pred Madarskou hranicou dialnica a vyzeralo, ze to ide velmi pomaly. Isli sme teda cez ten dialnicny hranicny prechod. 

Tie kolony smerom tam na Macedonsko Greckej hranici (o ktorych som pisala) mi ostatni turisti nechceli ani verit, ze oni tadial presli do par minut, takze to bolo asi nieco skor vynimocne

Dakujem este raz za rady o rok sem opat nakuknem, co je na ceste do Grecka nove :)


Jánoš
08:40, 04. 07. 2017

Marcik, dakujeme ti za info z cesty. Vitajte nazad na Slovensku, zvykajte na realitu :) Hlavne je vsak, ze ste v poriadku absolvovali cestu a pobyt a že ste si užili Grécka :) Chvalabohu aj hranice ste zmakli celkom v pohode hlavne z pohladu, že bol víkend. Ešte 22 dní a aj my sa, ak všetko bude OK, vyberieme smerom na juh a pravdupovediac sa už nevieme dočkať :)

V pripade Dutty Free s tebou suhlasim, zastavili sme sa len raz a naozaj sme vyhodu tiez nepochopili. Cigarety si kupujeme vo FYROM na benzinkach, ak chcem Ouzo ci Metaxu, tak kúpime v Grécku a vonavky ci sladkosti v Dutty nakupovat nepotrebujem. Zachytil som informáciu, že smerom do Grécka grécki colníci námatkovo ďalekohľadom sleduju kto pri DF zastavuje a nakupuje, no a kvôli cigaretám vraj robia dovolenkárom problémy. Tolko k Dutty Free z mojho pohladu, ktory sa asi zhoduje s tvojim.


Marcik
12:00, 04. 07. 2017

tak som rada ze Dutty Free nevnimam len ja tak "zvlastne" a hranice sme cez vikend zvladli lepsie ako cez tyzden cestou tam, prajem krasnu grecku dovolenku


Rado
20:32, 04. 07. 2017

Ahojte. Takze vyrazali sme v nedelu rano o 6:00 z Kosic, Madarsko bez problemu na stranke police.hu hlasili hlasili na Rozke hlavny dialnicny prechod zdrzanie 2 hod. O 11:00 sme presli Backi vinogradi potom cez Srbsko pohoda v Dzepe sme prespali 35 eur noc s ranajkami pre 4 osoby. V pondelok rano sme vyrazili o 7:30 z Dzepu Na hraniciach s FYROM sme stali cca 40 min. Do Gr sme prechadzali normalne cez Gevgenliu nie cez Dojran , kedze som sa opytal vracajucich sa Srbov aka je tam situacia-Janos dik za radu.  Pozor cca 40 km pred GR hranicami blbne navigacia a vracia to nazad smer Skopje. Sledujte stale smer Gevgenlia a bude ok. More v Polychrone super vcera 1.5 m vlny dnes teplota vody 26_27 st. V HR by to bolo nemyslitelne.Ceny pizza normalna 7,5 velka 10,5 rybi tanier pre dvoch cca 20 eur pivo od 1,9 do 3,5  ceny v potravinach skoro ako u nas a ovocie tiez, melony 0,37 €. Keby nieco rad odpoviem, sorry za skratky pisem z mobilu.

Ahojte


Jánoš
10:30, 05. 07. 2017

Rado, užívaj si Grécko spolu s rodinkou a ako sám tvrdíš, na rozdiel od Chorvátska sa to dá :) Teším sa, pretože vidím zmysel takejto výmeny informácii, ktorou si navzájom pomáhame. Aj ja som sa inšpiroval viacmenej tvojim nápadom prechodu cez hranice medzi FYROM a GR pri jazere Dojran, zvlásť keď si tu dal info o termíne konania festivalu. Takže napokon možno prespíme pri jazere Dojran a budeme prechádzať tadeto. Bude to 10 dní po festivale, snáď už bude na hraniciach kľud. :)

Len tak pre zaujímavosť, takto to vyzeralo v Polichrone pred 10 rokmi. Vtedy nám odporúčali reštiku Tulip, ktorá je aj na fotke a verím že tam je super aj teraz, majiteľmi su česi alebo grék a manželka češka... http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2007-polichrono-111


Martin K
15:50, 05. 07. 2017

Ahojte vsetci.

Otazka na Jánoša: Prosim Ta, aky hranicny prechod pouzivas z Macedonska do Grecka. Neviem najst cakacie doby na hraniciach Macedonsko(Fyrom) / Grecko. 12.jula cestujeme.

Dakujem 


Jánoš
18:50, 05. 07. 2017

Ahoj, doteraz sme takmer vzdy chodili len cez Gevgeliju. Naposledy asi dvakrat - ked sme isli na ostrovy pri zapadnom pobrezi GR (Lefkada, Korfu) tak sme prechadzali cez priechod Nikki, uplne v pohode. Tentokrat cestou do Grecka chceme prespat bud pri jazere Dojran alebo v Gevgeliji a kedze potom pojdeme smerom dolu cez Solun a okolo Aten na Peloponez tak skusime podla "pocitov" bud Dojran alebo Gevgeliju. Cestou domov urcite ten spominany Nikki, pretoze budeme prichadzat zo Zakyntosu na prenocovanie pri Ohridskom jazere. 

Niekde prednedavnom som pisal, ze je dobre sa pytat cestou oprotiiducich, co urobil napriklad aj Rado a podla toho sa rozhodol. Neviem ti dat tip na istotu :) Skus prelistovat par stran dozadu, uz sa to tu spominalo :) Dolezite je aj to, do ktorej casti GR ides.


Martin K
22:30, 05. 07. 2017

Ahoj. Dakujem za odpoved Ideme Gerakini, Chalkidiki.  Cital som dnes takmer celu diskusiu.Dakujem vsetkym za info co som sa podozvedal, dost mi to pomohlo.


Jánoš
22:41, 05. 07. 2017

Tesim sa, verim ze informaciu ti budu na ceste napomocne :) Ved na to sme tu, aby sme si navzajom pomahali informaciami :) Ak ides na Chalkidiki, potom riskni Gevgeliju alebo Dojran :)  Pri prechode Schengenu ti tak, ako ludom predtym, odporucam niektory z "vedlajsich" hranicnych priechodov, napriklad Backi Vinogradi, ktory je ale otvoreny len od 7:00 do 19:00. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.