Pišta, pre teba, pri ceste na Thassos by bolo fajn využiť prenocovanie pri Dojrane, no tak ako už píše Rado, pozor, je tam teraz festival :( My cestou tam tiež plánujeme prenocovanie pri jazere, no bude to až za dva týždne. Máme aj alternatívu nocľahu priamo v Gevgeliji, chceme spať čo najbližšie pri Grécku, pretože nás ďalší deň bude ešte čakať cesta dolu na Peloponéz. Využi Radom spomínaný booking, ubytovania na prenocovanie je k dispozícii dostatok. Podľa toho kam si až trúfaš dôjsť si vyhľadaj možnosti ubytka v oblasti (napríklad Vladičin Han, Vranje, Skopje, Gevgelija a podobne) a vôbec by som sa nebál prenocovania ani vo FYROM (Macedónsku).
8.7. okolo 17:00 h vyrazili kolegovia z KE - Thessaloniki - Asprovalta/Stavros
Niekde ešte neviem kde presne v Macedónsku poblúdili, vraj zle označená cesta , to asi bude tá obchádzka, ktorá sa tu už spomínala
Zdržanie na hraniciach do pol hodky
foto poplatkov
laci - parádny prehľad poplatkov a nákladov na cestu :) vďaka
Stavros01 - nie, už nie, je to o dosť väčšia zachádzka :( Je pravda, že sme využívali najmä Tompu, no odvtedy (asi 4 roky?) čo otvorili Bački Vinogradi chodíme len tade. Cestu si naplánujeme vždy tak, aby sme s dostatočnou rezervou zvládli príchod na hranicu pred 19:00, kedy tam končia. Tento rok nás v prvý deň čaká dlhá cesta na prenocovanie až v Gevgeliji, resp. pri jazere Dorjan a tak chceme z domu vyraziť skoro ráno. Je pravda, že tento rok ma láka skúsiť hraničný priechod Horgoš II, pretože z diaľnice chcem zliezť na Szeged a dať si tam v jednej csarde dobré halaszlé :)
Janoš.Ta na koľko ideš dní? Aký máš predpoklad?
Dva týždne minimálne,nie?
Ked panbozko bude suhlasit a ked bude vsetko OK, tak z domu vyrazame v stredu 26.7. Prespime bud v Gevgeliji alebo pri jazere Dojran, odtial sa presunieme na Peloponez do mestecka Nafplio. Tak ako som spominal vyssie, budeme tam 4 noci. Odtial na Zakyntos, kde stravime 8 noci a dovolenku zavrsime prenocovanim a pobytom pri jazere Ohrid. Odtial si to uz potom namierime domov, no podla toho kedy sa z Ohridu vymotame a ako sa budeme citit, tak je mozne, ze este dame prestavku na prenocovanie niekde hore v Srbsku alebo niekde v Madarsku. Takze dokopy nejakych 16 - 17 noci ... :)
Ahojte vsetci. Zajtra konecne vyrazame na dovolenku, tesime sa aj ked vzdy den pred trocha stresujeme :-) a sme na nervy. Cestu som rozdelil na dva dni. Zajtra vyrazame rano o 7:00hod. ciel hotel v Belehrade, pozrieme mesto trocha a rano dalej smer Macedonia a Grecko. Pridam aktualne info z ciest priechodov. Velmi mi pomohla tato stranka.
Dakujem Janosovi a vsetkym. Stastnu cestu a stastny navrat. Nech Vas Boch ochranuje na cestach :-)
Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.
Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)
Vytvoriť profilZískate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA
2. Uložte si zážitkyPridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.
3. Zdieľajte a diskutujteVytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.