téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
20:50, 21. 07. 2017

henry_sk  super :) Ano presne tak, turci tam nemozu. Nie som na PC, nemozem si to overit, Tompu som vyuzil mozno 1x ked este neboli Back Vinogrady. Ak si dobre spominam, Tompa je pre vsetkych a je otvorena nonstop. Odporucam Backi Vinogradi - je blizsie, je k nemu mensia zachadzka, niekde tam mas aj navod kde z dialnice odbocit. Pozor na to, je otvoreny len od 7:00 do 19:00. Tusim, ze je to exit 173 asi 2 km pred hranicnym priechodom Horgos. Tazko povedat ake budu kolony na dialnici, raz som odbocoval aj cez exit 166, no troska viac sa motas po madarskom vidieku :) Pre istotu si tie exity skontroluj podla navigacie ci Google maps, mozes pouzit aj Street view tak, ze si polozis panacika na dialnicu. 

Stastnu cestu a krasnu dovolenku :)


henry_sk
10:22, 22. 07. 2017

Ďakujeme. Ak sa bude dať, ozvem sa z destinácie. Inak až po príchode domov.

Zachvíľku odchádzame, asi najväčší chaos je to balenie :-)


laci
17:28, 22. 07. 2017
Fíha to sú ale obavy niektorých. 2013, 2014, 2015 sme boli v GR. 2016 nevyšlo - sťahovali sme sa v auguste. Nič zvláštne sme neregistrovali, a cesty v Macedónsku? Áno boli zvlnené , to je fakt , 120 km - áno bolo, neviem ako teraz. Ale už to uvediem rovno, nie len čas za aký som v roku 2015 prišiel domov - boli sme iba dvaja. Po diaľnici v Macedónsku a nie len tam som sa jazdil podstatne viac ako 120 km,,, + 60 až 80 km, áno parkrát ma /asi 5 x/ "vyhodilo"  do vzduchu, ale tlmiče som mal už v dezolátnom stave. Po príchode som ich menil. Tak ako som písal tohto roku odchádzame 22.8. do GR tak osobne uvidím cesty. No a dnes z miesta kam cestujeme odchádzajú kolegovia tak sa ich na to budem pýtať ale počas naších rozhovorov nič také nevraveli , iba o obchádzkach. Ja som zastánca cesty na ex a nezastavujem iba nevyhnutne, tankovanie a ... .

Jánoš
18:37, 22. 07. 2017

:) Laci, ber to ak, ze niekto ide do GR autom prvykrat a potrebuje utriedit informacie :) vravim, ze netreba sa tej cesty bat, no respekt si zachovajte. Toto co sa tento rok deje na hraniciach a dialniciach a pumpach a mytniciach je o drzku, najma co sa tyka vikendov. Ale ak clovek pozorne sleduje aj tych, co na dovolenku cestuju do Chorvatska, tiez im nie je co zavidiet. No a co sa tyka dialnic a ciest vo FYR , je to kapitola sama o sebe, ale zhrniem to - od nasej prvej cesty pred vyse desiatimi rokmi sa to ovela zlepsilo, aj ked miestami naozaj radsej pozerajte pred seba ako po krasach FYR :)

Za tie roky asi vies, ze ja tu radsej spomeniem aj to neprijemne co sa moze stat. Lepsie je byt pripraveny aj na to najhorsie ako byt zaskoceny. Pokial by chalan, rik777, co tu napisal ako ich obtiahli o 820 EUR za vycistenie dvoch vstrekovacov, nemal "gule" a nespomenul to tu, tak by sme mozno nevedeli, ze aj take sa moze prihodit a komukolvek z nas. Este raz - rik777, vdaka a klobuk dolu - nie kazdy by mal na to, s takym niecim sa "pochvalit". 

V stredu rano vyrazame smer juh s prenocovanim pravdepodobne pri jazere Dojran, tak dam vediet najaktualnejsie info :) No a co sa tyka jazdy nonstop, kazdy ako sa citi a ako si veri. Tiez som niekedy tahal sam ako jediny sofer na jeden sup napriklad na Thassos. Uz som dostal rozum, nebojim sa ze by som to nedal aj ked uz mam po patdesiatke :) Mikrospanok je svina, sedi ti na pleci a caka .... :(  Treba jazdit len tak rychlo a daleko, ako vladze lietat tvoj anjel strazny :)


dominiciatko
14:31, 23. 07. 2017

zdravím Vás ... idem si po pár rád kedže do grecka ideme 1x :) doteraz sme chodili smer BG a Chorv. ....rezervovala som ubytko v thessaloniki... len mám nejak pocit , že tam niesu žiadne pláže blízko...zvažujeme zrušiť rezervačku a ísť na blind ...máte skúsenosť ako to vychádza cenovo ? toto čo máme rezervované vyšlo 6e na noc čo je bomba :) ale neviem... fajn by bolo j poradiť kde sú dobré pláže .. konkrétne n obrázku...je niečo čo by sme mli vedieť aj pred cestou...? peniaze nám stačia n kaarte ? funguje to tk j v macedonsku ? dkujeme z radu ::)))) 

domca


petpov
20:53, 23. 07. 2017

Ahoj všetkým.

Tak po 14-tich dňoch zase doma. Krásna dovolenka na Thassose je už minulosťou. Cesta naspäť znovu cez Dojran - zdržanie asi 7 minút. Tabanovce tiež celkom vporiadku, dokopy 35 minút. Prespali sme v Požarevaci pri Belehrade. Belehrad v nedelu okolo 10-tej, ako po masle. Srbi tentoraz nikde nemerali, asi v nedeľu nerobia. Bačli Vinogrady tentoraz čakačka rovnú hodinu. Benzín v Macedonsku 60,50 ako po posledné roky. Ale v Maďarsku je to za 339 Huf ! Mimochodom, už po minulé roky bolo všade vela srbov - jazdia velmi bezohladne. Ale teraz na grecko udreli aj rumuni. Tí jazdia príšerne, musíte dávať pozor zo všetkých strán.

Pre Domču: Kartou sa dá platiť na všetkých mýtniciac v Macedonsku, aj v Srbsku. Greci nikde berú len hotovosť. Takže nejaké " drobné" bude treba. Krásne pláže sú na Chalkidiki vo Vorvorou. Na blind v tejto dobe neodporúčam, všetko je beznádejne plné. Teda aspoň na Thassose to bolo tak. V Thesaloniki to nepoznám, možno poradí niekto iný... J na tekéto používam google maps...


Jánoš
21:11, 23. 07. 2017

dominiciatko - myslim, ze ked venujes par chvil zo svojho casu a precitas si aspon par stran dozadu toto aj ine vlakna o Grecku na tomto fore, urcite najdes co hladas, najdes odpovede na svoje otazky napriklad v uzitocnych odkazoch - www.booking.com, dalej info o poplatkoch za dialnice, atd...

Myslim, ze ta cena, za ktoru mate za ubytko (6 EUR) asi zodpoveda tomu, v akej budete lokalite, ci ako daleko su plaze v Solune od vasho ubytovania. V kazdom pripade pamiatky su tam pekne :) Urcite ti vela o tom napovedia aj "obycajne Google maps", este lepsie Earth view, pripadne Street view, alebo si cez Googla alebo Bing najdes "Solun (Thessaloniky) beach, paralia".


Jánoš
21:13, 23. 07. 2017

petpov - vitaj doma, vdaka za informacie, s Backi Vinogradi si ma zaskocil, asi si nachystam aj nahradny plan :)


laci
11:46, 24. 07. 2017

Jánoš      - tak som to nemyslel. Celé vlákno je o ceste. Je tu neskutočná kopa informácii z konkrétnych ciest a hlavne od teba. Ale fakt mi idú na nervy otázky typu Aké sú cesty , lebo ....... . Tak keď nepriamo napíšem, že som sa po tej ceste pohyboval 120 km + 60 až 80 km a som stále tu tak niečo tu nesedí na tých info , ktoré niekto má , lebo on to počul. 

To čo napísal  rik777 ďakujem jemu aj ostatným, ktorý napíšu vlastné skúsenosti .  Ale nemám rád  , "prečítal som si to tu celé ale nenašiel som toto a toto" , blud , len píše, je lenivý čítať a pýta sa to isté čo tu je a pridá k tomu informáciu ako: môjho otca koňa brat počul, že syn videl z vlaku - to mám na mysli a myslím, že Ty mi rozumieš  :-).

V sobotu sa vrátili kolegovia z meista kam idem ja. Žiadny problém dokonca ani na hraniciach jedine niečo Srbi tam vystrájali chvíľku.


Jánoš
14:21, 24. 07. 2017

laci - dakujem za vysvetlenie, pochopil som to tak, no myslel som aj na tych co sa do GR chystaju po prvykrat. Musim skonstatovat, sam by som to nenapisal lepsie... uuuuuplne s tebou suhlasim a vsetkych co tu hladaju informacie VELMI prosim -  najskor citajte, potom sa pytajte. Netvrdim, ze tu mame uplne najsuper najcerstvejsie a stopercentne informacie, no vela veci sa tu od vsetkych co tu pisu dozviete. Prispievaju tu ludia, co bud uz maju tohorocnu dovolenku za sebou alebo na dovolenke v GR boli po minule roky. Aj ja som teraz napriklad len v stadiu priprav na tohorocnu dovolenku a velmi rad sa priebezne aj po navrate so svojimi osobnymi skusenostami podelim. No a s tym absolutne suvisi to, co si LACI napisal - ludia, neverte sprostredkovanym informaciam od tych, co len nieco niekde poculi a robia zbytocnu paniku.

Je tu kopec odkazov na stranky na ktorych urcite najdete to, co sa nedocitate v tomto vlakne. Len treba chciet troska aj precitat, necakat ze vsetko dostanete na striebornom podnose a informacie by ste mali hladat dostatocne vcas, den dva pred dovolenkou je na pripravu uz troska neskoro. My sa tu velmi radi podelime o nase skusenosti, no na dookola vypisovanie odpovedi na vase otazky k temam, ktore tu uz boli stokrat rozobrate bohuzial nikto nema cas :-)  





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.