téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
henry_sk
20:41, 25. 09. 2017

Sľúbil som, že napíšem svoju recenziu. Len nebol čas, tak až teraz. Odchod bol 22.7.17, príchod 8.8.17.

Balenie a odchod sme samozrejme nezvládli v naplánovanom čase. Kvôli tomu sme nestihli prísť na hranice včas pred zatváraním menších prechodov o 19:00. Tak som sa pustil na hlavný prechod Horgoš a čekoval som na webe maďarov časy čakania. Písali 1 hodina, tak sme pokračovali. S čím som ale nerátal, bola skutočnosť. Na druhú stranu sme sa dostali za niečo cez 2 hodiny. Samý turek. V Srbsku za hranicami pumpy plné piknikujúcich alahistov.

Prespali sme v Niš a v nedeľu doobeda śme sa odobrali v ústrety Macedónskej hranice. Tá záverečná časť v Srbsku je trochu utrpenie horským prechodom. Ale vidno, že na diaľnici makajú. Prechod do Macedónska celkom rýchly. Macedónci obchádzajú pekne dlhý úsek pred Gréckymi hranicami po starej ceste. To som nechápal, keďže diaľnica bola hotová. Možno ju nepoužívali, pretože je stará cesta rovnejšia. Na tej ich rýchlostnej hojdačke som dal pocítiť tlmičom pár krát dorazovú polohu....

Prechod do Grécka celkom rýchly, do 20 minút. Ako tu už bolo spomenuté, Gréci cestu od hraníc s Macedónskom po hranice zanedbávajú. Síce široká dvojprúdovka, ale miestami tankodrom. Pozor, jazdí sa tam v pohode na dve autá súbežne v jednom smere. Ďiaľnica smerom na Atény je super, nová a kvalitná. Len mi vadili časté mýtnice a tým spomaľovanie. Domáci ju asi moc nevyužívajú, bola takmer prázdna.

Ubytovanie v Nea Anchialos bolo obstojné. Prvý krát v Grécku, môžem skonštatovať, že Gréci su dosť leniví a bordelári. Pláže udržiavané, more krásne priezračné, ale v niektorých uličkách mi to pripadalo ako v Rumunsku... Dokonca sa CZ/SK hostia z hotelov pri pláži sťažovali na šváby v izbách. Bŕŕŕ...

Ceny v marketoch boli obstojné, navštevovali sme aj raňajšie trhy s čerstvými rybami, ovocím a zeleninou. Ceny v reštauráciách vysoké, ale s dobre vybavenou kuchyňou v apartmáne sme neboli nútení ich často navštevovať.

Cesta domov v skratke OK. Prespali sme v Miloševe. Len som sa druhý krát dal nachytať maďarskými informáciami o dobe čakania na prechode Horgoš. Namiesto "pod 15 minút" to bola hodina. Navyše som chytil najpomalší pruh, kde dôkladne kontrolovali kufre a pasažierov.

Celkový dojem zmiešaný, niekedy som mal aj slabé chvíle a nadával si prečo som sa na takú štreku podujal. Ale more, pláže, výlety to celkom napravili. Auta sa nám tam zišlo, navštívili sme aj odľahlešie plážičky v hľadaní tých pieskových. Ťažko sa mi odtiaľ odchádzalo...


Jánoš
12:17, 30. 10. 2017

Moj strucny opis cesty do GR a dovolenky na Peloponeze a na Zakyntose som, spolu s fotkami, vlozil na http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2017-peloponez-zakyntos-170


Nera738
13:33, 10. 01. 2018

Ahojte. Budem drzí ak budem prosiť info na nejaké ubytko na thassose? Je jedno kde, len nech je tam piesok. niečo také,,,,,, ako to povedať,,,,,,,,, overené. Dakujem.


anabelach
14:03, 10. 01. 2018


Pozri si stránku ubytovanie-grecko.sk je tam piesok


Nera738
20:22, 10. 01. 2018

Chceme ísť na Thassos.


Jánoš
14:33, 11. 01. 2018

Nera738 http://www.somturista.sk/forum/tema/grecko-odkazy-a-linky-na-uzitocne-informacie-pri-ceste-na-dovolenku-67/2

napriklad a mnoho mnoho info aj o Thassose na inych odkazoch. :) ako stale vravim - "najskor hladaj, potom sa pytaj" :)


Nera738
21:08, 11. 01. 2018

hm, tak dík. chcel som konkretne veci od ludí tu. no a potom čas. ale díkes.


Jánoš
12:26, 16. 01. 2018

Nera738 - no obávam sa, že presný zoznam ubytovacích kapacít či pieskových pláži, či výpis toho, čo hľadáš, ti tu a ani nikde inde nikto presne nenapíše a letná dovolenka predsa stojí za ten čas stravený hľadaním informácií... :)  Takže za mňa, naše dovolenky na Thassose - napriklad:

http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2010-thassos-gr-52

http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2014-thassos-gr-ohrid-mkd-106

a z vlákna, ktoré som ti poradil v príspevku vyššie napríklad:

http://www.go-thassos.gr/

https://www.tripinview.com/en?path=home

https://www.kalimera-recko.cz/ostrov-thassos/

nech sa páči :)


Davos111
09:19, 18. 01. 2018

Zdravím, vidím, že už to tu začína "žiť", takže prispievam aj ja. Tento rok konečne Grécko, Chalkidiki, Sarti a to od 20.06. do 29.06.2018. Minulý rok sme mali pauzu, nakoľko sme mali prírastok do rodiny. Toto leto bude mať syn 1r aj tri mesiace takže už by to malo byť v poho :) Ideme vlastným autom z Nitry a vyrážame 19.06. ráno a poobede sa zložíme v Macedonsku, Star Dojran.  20.06. Dokončíme cestu do Sarti. Ideme koncom júna kvoli tomu, aby sme nemali horúčavy. Väčšinou sme boli vždy koncom júna v grécku a zatiaľ bolo vždy aj tak dosť teplo. Niekedy mám pocit, že sa leto posunulo o niečo skôr. 


Jánoš
07:57, 21. 01. 2018

davos111 - velmi dobra volba terminu a lokality a hlavne aj prenocovania po ceste, kedze cestujete s drobcom :) koncom juna to este sice nebude na kolony, no Dojran je super aj na prenocovanie aj na prekrocenie hranice a nezabudni tesne, asi 200 m pred hranicou s GR natankovat plnu :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.