téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Tono
09:45, 26. 02. 2018

Dobrý deň turisti,

v Grécku sme boli cca 6 rokov dozadu v mestečku Sarti. Krásne miesto aj okolie, no cesta autom dala zabrať. Mali sme malé deti a patrične nám to spríjemnili.  Po rokoch sme sa opäť rozhodli pre Grécko autom. Tentoraz Stavros. Lokalita nám bola doporučená a čo to som aj pogúúúúglil.  Najväčší strach bol z cesty, ale od priateľov Srbov som sa dozvedel, že tento rok by mala byť kompletne dokončená srbská dialnica až po Macedónsko. Takže ideme Ba- Skopje s nocľahom a ďalší deň Skopje -Stavros . Cestou späť budeme nocovať v Niši. Mám pochodené aj Taliansko či Chorvátsko, ale taký nenútený postoj k životu, akým sa prezentujú Gréci sme nikde nenašli. Verím, že tento rok sa nám to potvrdí.  :-)


Jánoš
20:06, 28. 02. 2018

ahoj Tono, verím, že ti pomôže link na oblasť okolo Stavrosu, kam sa chystáte a ktorý nájdeš aj vo vlákne "užitočné odkazy ..." - http://volvipress.gr/cz/

Kiež by si mal pravdu s tými diaľnicami, no obávam sa, že kompletka tento rok ešte nebude, je pár problémových kilometrov, kde výstavba z rôznych dôvodov, (čuduj sa svete, aj kvôli odhalenej korupcii), mešká... V každom prípade sa ti pocestuje oveľa lepšie a rýchlejšie ako pred 6 rokmi a verím, že ti tiež pomôžu informácie, ktoré nájdeš tu, na tejto stránke :)


Tono
06:22, 01. 03. 2018

Dobré ránko, určite pozriem a pre istotu prezistím tú srbskú diaľnicu. Dám potom vedieť. 


Nera738
14:28, 01. 03. 2018

Fyyrom by mala fachať od jari a srb aaž koncom roka. Uvidíme či sa nemýlia a tento rok si pozrieme aj pekné kusy ďiaľnic. Rád by som pomohol aj so spaním po ceste ale toto ide mimo mňa. chodíme na jeden krát, a keď tak dám polhodku v aute kým moje baby ochutnávaju miestnu kuchyňu a pijú kafčo.


Jánoš
07:12, 08. 03. 2018

:) nádhera - prehupli sme sa cez 100 000 návštev v tomto vlákne :)

Toto nie je stránka, ktorá by sa venovala výhradne len Grécku a preto je to o to viac super :)

Teším sa, že existuje toľko ľudí, čo ich tu práve Grécko oslovuje a tiež sa teším z toho, že si svoje skúsenosti nenechávate pre seba, ale sa tu s nimi podelíte :)


Janicek101
18:22, 20. 03. 2018

Dobrý deň v lete sa chystáme prvý krát autom na chalkidiki. Chcel by som sa opýtať kde je bezpečnejšie zastaviť a zdriemnuť si v aute kde by som sa nebál zavrieť oči keďže budem sám vodič.  Poprípade sa musí plaťiť domácou menou mýto? Poprípade uvítame každú radu keďže tam idem prvý krát vlastným autom ale rady ako zvládnuť dlhú cestu. Ďakujem.


VITO PO
12:33, 21. 03. 2018

@Janicek101 : k dlhej ceste ti napíšem toľko, nestačí pripraviť len auto, treba pripraviť aj seba. U mňa to znamená dobre sa vyspať aj pár dní pred cestou nakoľko väčšinou jazdím tzv. na noc. Cestou robiť radšej častejšie a kratšie prestávky. Niekomu pomáha káva, niekomu energeťák, každopádne neradno preháňať to ani s jedným. Ak na teba začnú ísť driemoty a nepomáha ani krátka rozcvička, zamkni sa a zdriemni si pri prvej príležitosti. Mikrospánok - zvlášť na diaľniciach - je veľmi nebezpečný a častokrát končí fatálne a zato to nikomu nestojí. 


anabelach
12:34, 21. 03. 2018


Ja stojím vždy v Srbku na OMF, tam aj tankujem a aj oddychujeme. Podľa mňa je tam bezpečne, nemali sme tam nikdy problém. Chodíme už roky do Grécka autom,  aj viac krát do roka. Ak ideme dvaja vodiči a nečaká sa dlho na hraniciach, tak sme za 14 hodín v Katerinách. Myslím hraničný prechod Komárno - Katerini je to 1100 km. Cesty sa z roka na rok zlepšujú, na rozdiel od našich im to tak dlho netrvá. Jediný je problémový hraničný prechod Roszke. Ale dá sa to sledovať na FB ak je plný, treba odbočiť na iný prechod, sú tam už myslím že 4 prechody, len 2 z nich sú otvorené len od 7.00 - 19.00 h


Janicek101
18:49, 21. 03. 2018

Veľmi pekne ďakujem za odpoveďe a rady. S tým spánkom určite budem sa snažiť viac zastávok a nebudem preceňovať svoje sily. Taktiež pravdepodobne pojdeme cez noc takže preto sa pýtam aj na tie sitácie v Srbsku a tak. Poprípade ak máte ešte nejaké rady budem veľmi vďačný. Čítal som tu na tomto fóre že sa na mýtnych staniciach dá plaťiť aj v eurách a teda nemusím si meniť na slovensku aspoň nejaké peniaze? Taktiež v Maďarskú dialničnú známku je lepšie kúpiť cez net alebo za hranicami? Lebo neviem či by som sa snimi dohovoril. Nakoniec sme dnes zakúpili pobyt v Parálií čiže sa veľmi tešíme. :)


slk
19:36, 21. 03. 2018

Janicej101. Platit myto v Srbsku aj vo FYROM sa da platit v Eurach. Ja osobne preferujem zakupit madarsku dialnicnu znamku cez net v pokoji domova. Odpada tym padom hladanie najblizsej cerpacky ci miesta s predajom znamky a v niektorych pripadoch aj predrazenej. Co sa tyka toho prespatia, doporucil by som uvazovat aj o zarezervovanim ubytka v Srbsku ci FYROM. Nie je to az take drahe a clovek pride na miesto dovolenky aspon odpocinuty. Aspon ja to tak robim.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.