téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
10:17, 28. 05. 2018

petpov - pokial ides na Thassos a chces cestou prespat, je to dobra volba. Pokial by si ani neprespaval,  Dojran je super priechod, len pozor niekedy uprostred prazdnin (termin neviem) sa tam kona nejaky hudobny festival a potom je na hraniciach paseka. Ujo Google vyhlada, poradi, pomoze.

to all - pokial chcete prejst hlavne hranice medzi HU a SRB normalne a neriskovat cakanie na dialnicnom hranicnom priechode, potom vyuzite jeden z mensich hranicnych priechodov (zoznam najdete v starsich prispevkoch), ktore su vyhradene pre obcanov HU a SRB a obcanov EU. Len si cestu a hlavne odchod z domu naplanuijte tak, aby ste to s rezervou stihali, su totiz vacsinou otvorene len do 19:00 hodiny :)

V Srbsku je presne tolko hodin ako u nas. Casovy posun o hodinu (zmena casoveho pasma) je az v Grecku. Tymto opravujem informaciu, ktoru tu v minulosti niekto o casovom pasme v SRB nespravne uviedol :)


slk
21:30, 28. 05. 2018

Tak SAT Patrola srbskej televizie pokracuje, co je super. Dnes vyrazili z Belehradu na Sithoniu cez Macedonsko. Ich prva letna trasa. Takze coskoro budeme mat k dispozicii prve video ako to vyzera na ceste do Grecka.


Jánoš
08:40, 29. 05. 2018

slk - parada, vdaka za info :) ak sa dopracujes k linku na reportaz, zaves to do uzitocnych odkazov :) Urcite to pomoze mnohym z nas a pravdepodobne toto bude moja tohorocna cesta a pobyt, ak do toho nic vazne nepride :)


Pingu
14:11, 29. 05. 2018

ahojte tiež by sme chceli toto leto skusiť Grécko, pred par mesiacmi sme si kupili SUV a chceme ho zabehnúť práve do grécka, jediná vec čo mi máta hlavou je cesta máme 3ročného syna tak zvažujem prespatie podla vašich príspevkov vyššie. Priebežne v práci sledujem online kamery http://www.roads.org.mk/411/live-webcast hlavne prechod Srbsko Macedonsko a sú dni kedy to je naozaj plné a to ešte nie je sezóna ....  ale povedal som si že keď manželkin kolega 63ročný típek chodí autom pravidelne do Bulharska cca 14-15h tak ja toto musím zvládnuť. Krpca sme už ťahali do Chorvátska keď mal 1,5roka "prespal cestu". Tam sme isli cez den a s5 na noc.Myslel som že bude spať figu celu noc by bol hore keby ho manželka nezobrala k sebe dopredu na kolená keď úplne zaspal šupli sme ho do sedačky.Na Chorvátsko Maďarských hraniciach colnik hladal malého 3x sa pozeral dozadu a autosedačka prázdna potom pozrel lepšie na manželku a ked videl krpca zasmial sa a mávol rukou aby sme išli dalej.Tu sa obávam Macedonska čítal som aj článok nejakého pána, že im na colnici nedali do pasu vstup do Macedonska tak ich vrátili s5 a nepustili cez hraničný prejazd Macedonsko - Srbsko tak to obehovali dalších 200km .... termin mame august - september na 15dni s tym že sa budeme postuvať postupne dole až k Atenam. Apartmany a hotely polovička vyberala také ktoré sa dajú v prípade potreby zrušiť. ... :-)  stále čítam nové články a už máme vytlačených papierov z rôznych stránok celú knihu.  


anabelach
14:47, 29. 05. 2018

Macedóncov sa nemusíš vôbec báť. Keď povieš že ideš do Grécka len mávnu rukou. Len nezabudni zelenú kartu od auta, tú kontrolujú.  Deti vydržia viac ako dospelí, toho sa neboj. Daj ho do zadu ležať na dve sedačky a prespí celú cestu. Keď ho necháš v sedačke, tak vtedy je problém. Ja som si urobila také vlastné bezpečnostné pási (zapla som to hore na sedačku a dolu, aby nespadol alebo vypodložila dolu pod sedačkami taškami a malý spinkal celú cestu, zobudil sa až v Grécku.


VITO PO
16:40, 29. 05. 2018

Jánoš, to o posune času som očividne mylne uviedol ja. Žijem v tom, že keďže Srbsko je + - rovnaká zemepisná šírka ako RO, UA, BG, tak fungujú aj  rovnakom časovom pásme. :) Ale dobre vedieť že nie. 

Inak moji dvaja krpci cez noc sa krásne vyspia v sedačkách. Pred spaním im naklopím operadlá sedadiel, napolohujem sedačky a nie je problém. Starší bol s nami autom pri mori prvý krát keď mal rok a vtedy zase cez noc spal na zadných sedačkách a pri ňom manželka. Aj tak sme ale vyložili uličku medzi prednými a zadnými sedadlami taškami, navch deku a mal letisko. :D  Samozrejme som adekvátne tomu prispôsobil štýl a rýchlosť jazdy a pohoda. 


petpov
20:55, 29. 05. 2018

 Jánoš vďaka za pripomienku na ten festival v Dojrane. Ako napriek je to presne ked ideme na dovolenku. http://dfestival.mk/eng/ . Hranice budeme prechádzať 7. júla. Minulý rok sme tade išli prvý raz a zdržanie bolo doslova 5 minút. Budem googliť ako to tam vypadá počas festivalu....prechádzame hranice okolo obeda.

Inak, našiel som zopár užitočných odkazov...jeden je na opravy ciest v maďarsku a druhý na nové kamery na hraničných priechodoch. Zadávam medzi odkazy.


Luky
22:43, 29. 05. 2018

Ahojte, ako to je s dokladmi? Stačia iba občianske preukazy?


Jánoš
09:54, 30. 05. 2018

luky - stačia ti iba občianské preukazy. Pokial cestujes s dietatom do 15 rokov (nema este obciansky preukaz) tak musi mat vlastny pas. Co sa tyka obcianskych preukazov, niekde v uzitocnych odkazov som daval linky na zastupitelske urady, tam si to overis, aby to aj v case kedy pocestujes bolo OK.

petpov - vobec by som neriskoval Dojran v case toho festivalu :(

pingu - ja som tak vyrazil pred styrmi rokmi s uplne novym Yetim, ktory mal nejakých 300 kilometerov. Parada :). Dnes uz motory nie su take haklive na zabeh, ako niekedy v minulosti, oleje su tiez ovela kvalitnejsie, no samozrejme urcite vies, ze ho najma v horucavach musis setrit a sledovat a kontrolovat olej a vodu, predsa je to len surovy motor :) Tankuj cestou len na velkych, znackovych a nadnarodnych ci narodnych benzinkach. A tak ako spomina tusim VITO PO, nic nepokazis aditivom. Ja pouzivam VIF takmer od zaciatku a tankujem normalny 95 oktánovy benzin, ziadne powery. V Autokelly mavaju akcie na to aditivum. K ceste s malym - asi by som si naplanoval cestu na noc, ak by som nechcel prespavat niekde v hoteli, tak by maly spinkal lepsie ako cez den. Ak soferujete obaja a mozete sa vystriedat potom to nie je ziadny problem. Date to. My sme prve cesty jazdili na jeden zatah s prestavkami na benzinkach, no v poslednej dobe uz vyrazame rano, cestou prespime a odpocinuti prichadzame do Grecka na dalsi den, no ja soferujerm len sam.


maryzabeth
09:38, 31. 05. 2018

Pekne zdravím. Prosím vás ideme teraz júl 2018 do Grécka autom, ale firemným. Chcem sa opýtať bude problém niekde na hraniciach, hlavne Srbsko, Macedónsko s polepmi na aute? Polepy sú robené normálne cez nejakú firmu a mám k tomu v dokladoch nejakú kartičku, že to nie je načierno + mám na zadnom okne takú nálepku, akože to je robené asi s nejakým certifikátom. Naša firma má veľa takýchto áut, cez 50 hádam aj, ale jazdí sa prevažne SK/CZ. No k polepom, okrem veľkých obrázkov produktov tam mám 2 konopné listy, na každej strane 1, takže toho sa bojím. Kolegyňa bola s takým autom aj v Taliansku a okrem teda preverovania a nepríjemných komentárov tam došla v pohode. Môžem predpokladať, že ma kvôli polepom nebudú držať niekde na Sbrských či Macedónskych hraniciach? súkromné auto sa nám pred mesiacom pokazilo a nestíhame opraviť kvôli financiám. A k firemnému mám vybavené splnomocnenie. Ďakujem pekne za rady.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.