téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
12:19, 04. 07. 2015
PREVZATA INFORMACIA ZO STRANKY MZV - Občania Slovenskej republiky môžu s občianskym preukazom vydaným formou ID karty cestovať na územie členských štátov Európskej únie, ďalej na Island, do Lichtenštajnska, Nórska, Švajčiarska, Čiernej Hory, Bosny a Hercegoviny, Macedónskej republiky, Srbska a Albánska. Pri cestách na územie iných štátov je potrebný cestovný pas platný minimálne 6 mesiacov od predpokladaného ukončenia pobytu. Do všetkých krajín Európskej únie možno cestovať s cestovným pasom, alebo občianskym preukazom, rovnako ako na Island, do Švajčiarska, Nórska a do Lichtenštainska. Upozorňujeme, že v prípade využitia leteckej dopravy môžu niektoré letecké spoločnosti vo svojich prepravných podmienkach stanoviť podmienku predloženia cestovného pasu. Preto je vždy potrebné preveriť si, či konkrétna letecká spoločnosť akceptuje občiansky preukaz ako cestovný doklad. Dátum poslednej aktualizácie: 02.07.2015

Jánoš
12:25, 04. 07. 2015
to jurajpetko - Vdaka za informacie, budeme radi ak este nejake pridas. Pokial sa aj ja nakoniec do GR tento rok dostanem, tak to len a len uvitam. Prajem prijemny a bezstarostny priebeh dovolenky :)

rudo
22:13, 05. 07. 2015
Dobry vecer,Juraj aj mi sa chystame s rodinkou,tiez do Sikie len sme mali obavy ako je to s utecencami po ceste,ci nerobia problem.Boli sme tam aj minuly rok,ako sa Vam tam paci?Nas prichod do Sikie je14.7 Pekny vecer

laci
08:37, 06. 07. 2015
Jánoč - nie nerobim si srandu. Po skúsenostiach napr. s názvom Stavros.

Emka
23:25, 09. 07. 2015
Neplánuje niekto cestu do Grecka autom 5.8.? Zn.: Spoločná cesta :-)

Jánoš
23:21, 11. 07. 2015
Laci, nemyslel som to v zlom :) Mas pravdu, velmi vela miest (nielen sidiel) ma v GR rovnaky nazov. Verim, ze ti upresnenie pomohlo, no a tebou spominany Stavros (ten nad vychodnou, pevninskou castou Chalkidik nedaleko Nea Vrasny a Asprovalty) vobec nie je zlou volbou na dovolenku. Nam sa tam velmi pacilo :)

laci
09:19, 14. 07. 2015
Jánoš - veď ani ja. Ano ten /nedaleko Nea Vrasny a Asprovalty/ a ideme tam už po tretí krát. Odchádzam 25.8.

33andrej
12:58, 20. 07. 2015
Zdravím Juraj Petko, ak ste uz nahodou spat z dovolenky, prosim dajte kratke info aky bol prechod hranic cestou spat. Vdaka :)

jurajpetko
13:20, 20. 07. 2015
Pridávam aktuálne info z cesty z Grécka domov. Vracal som sa 16.07.2015 vo štvrtok.Zo Sikie som išiel o 04.00. miestneho času,všetko v pohode,cesty prázdne,na hraniciach tiež bez zdržania.Rozmýšľal som,že pri aktuálnej premávke pôjdem cez Horgoš,ale nakoniec som išiel cez Bački Vinogradi,boli tam dve pracoviská,to pre členov EU bolo zatvorené,musel som ísť cez ALL PASSPORT,teda žiadna výhoda,pred sebou som mal našťastie asi 8 áut,vybavený som bol za 20 minút,colník chcel otvoriť kufor,či som tam niečo kupoval,alkohol,cigarety...povedal som mu,že sa vraciam z dovolenky a mám len osobné veci,tak ma ďalej nezdržoval.Akurát som sa zdržal hneď za hranicou,maďari urobili krásny nový asfalt až po napojenie na ďiaľnicu,no cez celý úsek 40-ka,10 minút som odolával,ale potom som stratil nervy a pridal som,dúfam,že nepríde domov pozdrav....inak všetko v pohode akurát na jednom z opravovaných úsekov v Srbsku ale opačným smerom do Grécka bola poriadna kolóna,z troch pruhov do jedného kvôli kladeniu nového koberca,ak Vás ešte niečo zaujíma,mal by som mať ešte v DVR-ku video záznam z cesty.

dede8
11:26, 23. 07. 2015
Ideme do Grécka 5.8 smer chalkidiki Tiež som si zisťovala na aké doklady sa dá cestovať na stránke ministerstva, ale nemáte niekto už skúsenosti cestovanie ne ID OP




Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.