téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
henry_sk
22:45, 05. 03. 2019

Ahojte, tento rok ma presvedčili vyskúšať autom Bulharsko.

Stále je výhodnejšie ťahať dole cez Srbsko? Alebo je Rumunsko cestami vhodnejšie?

Ideme 4.júla, turbanisti už budú určite v plnej poľnej :-)


Nera738
23:21, 05. 03. 2019

My tiez bg. Nevieme čo nás to napadlo. Rozmýšľame ale cez ro. 


VITO PO
08:53, 06. 03. 2019

henry: no záleží odkiaľ na SK vyrážaš a kam do BG mieriš. Výhodou cesty cez RO je určite absencia hraníc a kontrol s nim spojenými. Samozrejme sa zase cestuje menej mimo diaľnice. 


bily
12:17, 06. 03. 2019

Ja sa tiez neviem rozhodnut, ale pride mi to cez Srbsko z roka narok horsie na haraniciach a uz som ztoho znechuteny, som zo zapadneho slovenska, kolko km cez Rumunsko sa ide po obyc ceste? ide sa dlho cez hory?


henry_sk
13:08, 06. 03. 2019

Ja tiež západné Slovensko.


Srbsko cez Bački nebol problém a práveže som viac som čakal cestou domov. Maďari kontrolujú kufre smerom do Shengenu.

A rumuni nie sú v Shengene, tak určite sa na HU-RO hraniciach nečaká? A takisto RO-BG?

Problém sú Tureckí Nemci, tí tiahnu presne tou istou trasou cez Niš do BG, kadiaľ pôjdem aj ja... A práve cez RO asi moc nechodia.


VITO PO
13:52, 06. 03. 2019

No ak beriem za východiskový bod Bratislavu, tak celé HU máte diaľnicu, v RO zase diaľnicou až pred DEVU (chýba krátky úsek, tento rok sa má spustiť), odtiaľ po diaľnici až za Sibiu. Potom mimo diaľnice údolím rieky Olt cca 80 km do Ramnicu Valcea a odtiaľ cca 60 km cez kopce do Pitesti. Od Pitesti je diaľnica až po Bukurešť, odtiaľ 4 prúdovka až na hranice v Giurgiu - Ruse. Od Ruse výborná nedávno zrekonštruovaná cesta smer Shumen (väčšina je striedaný 3 pruh, takže predbiehanie na pohodu) no a od Shumenu podľa chuti. kto ide na juh od Burgasu zväčša volí trasu cez hory na Karnobat. Od Shumenu zase diaľnica až do Varny. 


Fero
19:16, 06. 03. 2019

Dobry.Vie mi niekto poradit na cestu do Albanska? Aka je najvyhodnejsia cesta pod. Dakujem


henry_sk
20:49, 06. 03. 2019

VITO: Takto to vyzerá dobre. Ale ujo gúgl mi počíta dve trasy a cez RO je takmer o 4h dlhšia oproti SRB, pri rovnakej vzdialenosti. Konkrétne 18h vs 14h. Čím to je?


VITO PO
08:30, 07. 03. 2019

henry, neviem odkiaľ ťa ujo google posiela :) Ale ak je to cez pracovný týždeň a cez deň, tak to môže zohľadňovať aktuálnu dopravnú situáciu. Viem, že bratia česi keď riešia presun do BG častokrát zvažujú aj cestu cez SRB a rozdiel im vychádzal na hodinu a pol až dve pri použití RO južnej trasy, teda Arad, Timisora, Drobeta-Turnu severin, Vidin, odtiaľ v BG do Sofie a diaľnicou do Burgasu. Niektorým ten čas zato stojí, pretože idú v tureckej sezóne, iní hľadajú alternatívy najvpr na vstup z HU do SRB a potom na výstup zo SRB do BG. 


henry_sk
20:07, 07. 03. 2019

No závisí aj od dátumu, kedy je tá turecká sezóna. V Nemecku sú prázdniny rôzne podelené na regióny a nikto netuší v ktorom regióne je aký počet Turkov cestuchtivých autom. Je to asi náhoda v akom čase ich koľko bude na cestách, aj či cez víkendy alebo pracovné dni.

Už z tých dvoch ciest do GR viem, že tvoria najväčší problém na hraniciach ako Horgoš. Cez menšie prechody tuším nemôžu. No ale ďalšie hranice (MK, GR, BG), tam sa im nevyhneme.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.