téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
VITO PO
08:35, 08. 03. 2019

Pozri, mne z východu republiky jazdiť do Varny cez Srbsko zmysel nedáva, ani kilometrovo, ani časovo.  Zvyčajne vyrážam v sobotu podvečer z domu a pred obedom sme na mieste. :) A to mám na mojej trase tých diaľnic podstatne menej, dokonca v HU sa im vyhýbam. 1200 km robím za cca 16 hodín, včetne prestávok, hraníc, tankovania atď. Matrice, vignetky a pod. kupujem cez internet vopred, samozrejme ak je to možné. A to podotýkam, že cestujem veľkým MPV s dvoma deťmi a ani na diaľniciach nejazdím viac ako obligátnych 130 km. Musíš si to zvážiť sám, čo je pre teba lepšia varianta. 


Rado
13:05, 25. 04. 2019

O 10 dni sa otvara dialnica cez grdelicku klisuru. Takze tohto roku komplet dialnica do Gr. 

http://rs.n1info.com/Biznis/a478750/Vucic-Za-deset-dana-otvaranje-juznog-kraka-Koridora-10.html 


galaktiko
15:15, 25. 04. 2019

To Fero: Tiež zvažujem juh Albánsko tento rok, a plánujem to cez Grécko. V akom termíne idete?


Pajtyi
09:32, 04. 05. 2019

Ahoj vsetci.Som rad ze som natrafil na toto forum. V podstate som si precital celu diskusiu.Tento rok sa chystame prvy krat do grecka a na aute.Odchadzame 29.6. Neskoro vecer a namierene mame do Paralie.Ubytko sme si rezervovali cez cestovku.Vyrazat budeme z Novych Zamkov a mam naplanovanu nasledujucu trasu.Hranica do madarska Komarno.Odtial po dialnici na Budapest.Kusok po M0 obchvate aby som sa tam vyhol akejkolvek zapche aj ked byvaju skor cez den a napojim sa na dialnicu M6 po ktorej zbehnem.Pri Baja zidem a vydam sa na srbsku hranicu Hercegszanto.Raz som sa tade vracal z bulharska a nebolo tam ani auto.Takto sa vyhnem vecne upchatej hranici Roszke a Assothalom v noci nefunguje.Po nie dlhej jazde po okreskach sa napojim v srbsku na dialnicu pri meste Vrbas.Cez Belehrad vyskusam cez mesto ako tu odporucali viaceri.Vzdy som jazdil po obchvate a veru nie raz to bola katastrofa.Vtedy som si myslel ze cez mesto je to este horsie.Kazdorocne do bulharska sme tadial jazdili.Cize po Nis to tadial poznam.Co tu citam tak asi uz bude vsade dialnica hotova aj v srbsku aj v macedonsku.Tam tie hranice pojdem riadne ktore su na dialnici.Predpokladam ze tam uz Turci nebudu.Oni asi odbocuju pri Nis smer bulharsko Sofia.Dufam ze vsetko pojde hladko a ze aj pocasie nam vyjde.Ak nieco mam zle naplanovane tak ma prosim kludne opravte a doplnte.Dakujem ☺️ Pripadne ak viete dat tipy co sa oplati nevynechat v Paralii alebo v okoli alebo neake dobre restauracie za prijatelnu cenu.


Jánoš
11:28, 09. 05. 2019

Pajtyi - vitaj medzi nami :) Parada, si pripraveny jak stary borec. Presne tak by som to urobil aj ja, okrem prvej polovice cesty, akurat nepoznam ten priechod  Hercegszanto. Urcite chod cez Belehrad, obchvat som nikdy neskusal, byva upchaty nakladiakmi a je to zachadzka, cez Belehrad to preficis stovkou, drz sa v lavom pruhu tak, aby si nezavadzal :) Poreferuj potom ako sa zadarilo prejst az do GR.


Pajtyi
21:36, 19. 05. 2019

János dakujem za privitanie.Este ma napada cital som niekde ze v macedonsku patri medzi povinnu vybavu auta aj nahradne sviecky do auta.Je toto vobec pravda a pytali to uz od niekoho? Pride mi to zvlastne.Este co som sa docital tak v grecku by mal byt v aute hasiaci pristroj.Je este v niektorom state povinna neaka vybava ktora unas nieje povinna?


JanTN
09:48, 20. 05. 2019

Srbsko dokončilo posledný úsek dôležitého európskeho tranzitného ťahu.

https://ekonomika.sme.sk/c/22124347/srbsko-dokoncilo-posledny-usek-dialnice-do-grecka.html

Podľa kamaráta z Grécka aj diaľnica cez Macedónsko má byť otvorená do konca júna.


VITO PO
12:00, 20. 05. 2019

@Pajtyi : :) no chcem vidieť toho policajta čo bude chcieť po mne náhradnú sviečku v diesli :) Nehovoriac o tom, že v dnešných moderných motoroch sa častokrát ku tým sviečkam človek aj tak nedostane, takže toto skôr platilo niekedy dávno. Čo sa hasiaceho prístroja týka, ten je povinný tuším aj v iných balkánskych štátoch a zase ten malý nestojí majland a dobré je ho maž so sebou. 


Pajtyi
13:42, 20. 05. 2019

VITO PO prave preto sa pytam ci este nieco take plati unich.Lebo ak hej tak si radsej pribalim neake najlacnejsie trebars aj neake 2eurove co boli do skodovky 120 len aby sa nemal docoho obut ak by velmi chcel.To uz ajtak nezisti ci pasuju do mojho auta.Inak pojdem na novom aute ktore je v zaruke aj s asistenciou len ci by to vobec chcel pochopit.Hasicak je premna samozrejmostou mam ho vo vsetkych autach.


Jánoš
13:45, 21. 05. 2019

Pajtyi - za vsetky tie cesty to nikto nikdy po mne nechcel. Chvalabohu doposial ma nikto cestou nekontroloval a ani som nemusel prispiet nikde do rozpoctu. Co sa tyka nahradnych veci, mam Yetiho, benzin a vozim niekde pod podlahou v kufri sadu zapalovacich kablov, pretoze embecky s tym mali problem a tiez tam niekde mam stare sviecky po vymene. Myslim, ze toto nikto nekontroluje, rovnako ako hasiace pristroje ci reflexne vesty, ale to vies - nahoda je blbec a auto ti to odvezie. Zvlast hasiaci pristroj nepodcenuj, ak chvalabohu nebudes potrebovat ty, mozes pomoct inemu. V aute vozim dva take jednokilove, jeden v drziaku pod mojim sedadlom a jeden v kufri. Co vozim so sebou tiez je flasa oleja do motora. To je otazka zvyku, nedolievam vobec od vymeny do vymeny ale ...

No a co sa tyka dokoncenia dialnice, v tomto case by uz SRB malo byt kompletne :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.