téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
EML
06:13, 11. 07. 2019

Lenka2703 ďakujem za typ na aplikáciu, tú som ešte nemala :). Ja sledujem stav hraníc cez stránku HU police. Tiež vyrážame na Chalkidiki v sobotu nad ránom cez M6 a prechod Tompa, alebo podľa situácie Hercegszanto. 


Pajtyi
10:26, 11. 07. 2019

Ludia davajte si pozor v grecku.Prave citam clanky ze v noci na dnes ake silne burky a krupobitie zasiahlo severne grecko oblast chalkidiky.6 turistov zomrelo


Lenka2703
10:30, 11. 07. 2019

EML pozerala som, že na M0, ale aj na M1 sú nejaké rekonštrukcie. Waze dnes ráno mi ukazuje celkom obísť dialnice, možno len časť po M6. Prechody okolo Horgoša - Horgoš II, Bački Vinogrady, Tiszasziget, Tompa mi ukazovali poslednú sobotu dosť plné. Taktiež vela ludí písalo, že sa dlho zdržali na M0. Ideme ráno medzi 9tou a 10tou zo Serede, na hranici SRB budeme niekedy medzi 14-15tou. Teraz začínajú prázdniny v Severnom Porýní, takže turecká menšina bude asi na pochode... 


VITO PO
11:27, 11. 07. 2019

Lenka2703 : o 9-10 je ráno? :D čo takto vyraziť či už skôr alebo neskôr a vyhnúť sa kritickým bodom trasy mimo najexponovanejších časov?


Lenka2703
12:45, 11. 07. 2019

VITO PO - hej, pre nás je to ráno :) zvažovali sme aj iné časy pôvodne, ísť v nedelu ráno o 4tej a ísť priamo na miesto. Lenže sme posledné roky chodili len letecky, tu je vela hraníc, mýtnic, neviem, čo nás môže cestou autom postretnúť, tak chceme ísť v pohodičke, vyspatí, vysmiati, noc prespať v Macedonsku. Sledujem už pár víkendov stavy na hraničných priechodoch, Hercegszanto bol zatial vždy v pohode, tak chcem na to staviť, ale možno to bude tento víkend inak... 


Jánoš
13:04, 11. 07. 2019

Lenka2703 - niekedy som byval v Seredi na Spádovej, dokopy asi 5 rokov :) To len na uvod... Teraz byvam na vychode, v dedinke pri VT a v nedelu 21.7. by sme mali vyrazit do GR. Cestu planujem tak, ze vyrazim rano ale naozaj rano, nie predpoludnim :) Teda vyrazime najneskor o 5:00 aby som s dostatocnou rezervou dorazil podvecer k jazeru Dojran, kde prespime. Ubytko den vopred najdem na bookingu, pripadne az priamo tam. Vecer sa poprechadzame, nieco dobre povecerame a rano odtial vystartujeme smer Thassos. Tak ako sa to tu uz spominalo, Dojran je na hranici MKD a GR a pred hranicou je posledna benzinka, kde sa da este lacno natankovat pred Greckom. Na Chalkidiki je to idealna cesta a aj hranicny priechod, 20 - 30 EUR za noclah vas nezruinuje :) My to tiez na Thassos budeme mat nieco pod poslednych 300 km. 

Pokial sa vratite k svojmu povodnemu planu a vyrazite skoro rano, nemusite sa tralalakat priamo na miesto dovolenky, takto v pohode dorazite na miesto kde chcete prespat a verte mi, odpocinutemu sa ten posledny usek na dovolenku zvlada lepsie. 


Lenka2703
13:35, 11. 07. 2019

Jánoš - zdravím bývalého spoluobčana :), ja tu bývam od 2014. Je plán prespať v Macedonsku, ale chcela som v Gevgelija, je to pri dialnici. Prečo je lepšie Dojran? Prídeme na noclah asi až v noci, takže už nebude moc čas na večeru, na vínečko :) ... Do Grécka (Afytos) chceme rozhodne prísť v klude a vyspatí, takže s noclahom rátame. Myslíš, že ak by sme boli na M0 o nejakej 6, 7mej ráno, nebudú tam zápchy? A ohladom Srbskej dialnice, je lepšie si kúpiť ENP box? Kolko je tam mýtnic a ako dlho sa cez víkendové dni zhruba zdržím?


Pajtyi
16:48, 11. 07. 2019

Lenka2703 kedze som vodicom z povolania tak som aj forumoch kde su kamionisti.Minule uz rano o 4tej hlasili na M0 zapchu.Odporucam ti este pred komarnom zkontrolovat cez waze alebo google mapy zdrzania a ak budu tak to radsej strihnut od komarna dole na Szekesfehervar a tak nizsie napojit na M6.Takto obides kolony aj na M1 aj M6


Lenka2703
17:42, 11. 07. 2019

Pajtyi - presne toto som myslela. A tak mi to aj dnes ráno Waze ukázal, keď som chcela prechod Hercegszanto, na Szekesfehervar a potom nižšie na M6. A v sobotu to bude asi úplne zlé - M1 a M0. A tá M6 býva ozaj taká prázdna ako si písal?


Pajtyi
17:50, 11. 07. 2019

Lenka ano doteraz vzdy ked som siel po M6 tak nebolo vela aut. V noci doslova vymreta dialnica a cez den tam tiez nieje vela aut.Dal som tempomat na 130 a neviem ci som na celom useku musel 2-3 krat vypnut.A ked pojdete v sobotu tak nebudu ani kamiony lebo v juli a v auguste maju zakaz sobotu aj v nedelu.Len rychlokazny tovar moze ist.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.