téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Rafo
23:59, 28. 07. 2019

Pani, mam na vas otazku/prosbu, pozajtra valim z Lefkady spat domov, viete odporucit nejake overene ubytovanie pre 4 kusy niekde v okoli Nišu? Ten Niš mi pride ako dosiahnutelny bod, ak vyrazim rano okolo 9.


Rado
09:06, 29. 07. 2019

Pozor cestovatelia od dnes 29.7 je myto v Srbsku drahšie o 12 %. Pekný deň. 


petula
13:51, 29. 07. 2019

boli sme v chalkidiki, metamorfosi - bez následkov po búrke, inak nádhera, more čisté, teplé app. Borderwatcher je top, riadili sme sa podla toho, inak by sme ostali visiet na spiatočnej ceste 2 h. Backi Vinogradi, tak sme išli na Tompu, zelenú kartu pýtali Macedónci tam aj späť

colníci kontrolovali na hraniciach alkohol, cigarety 

nikde po ceste sme sa nenajedli dobre, pumpy (Srbsko, Macedónsko) jedlo staré, zahulené, top bol Mc Donlad v Belehrade, to bude musieť doriešiť o rok :)

ubytko poceste sme tiež nevybrali dobre (naša chyba) Niš, Belehrad náhodné apartmány cez booking, o 2:30 som chcela naštartovať a odísť (riešila som to dovezeným Ouzom a pivom Mythos nakoniec, to mali byť darčeky pre rodinu, smola :) )

inak samotná dovolenka hotel, more, prostredie - pre mňa TOP

a ďakujem za cenné rady :)


petula
13:59, 29. 07. 2019


odur
07:12, 31. 07. 2019

To Rafo:
Priamo v Niši ti mozem odporucat Apartmany Niš CityView.
Nájdeš ich aj na booking.com a maju aj vlastny web. Mam to odskusane a mozem odporucat. Ciste, moderne, lacne, blizko do mesta, s ranajkami a hlavne maju vlastne parkovisko (t.j. ziadne parkovanie na ulici s nalozenym autom z Grecka). A Nis je na prespatie vyborny... My sme tam dosli niekedy poobede. Na izbe trochu oddychli a vecer sme sli do mesta. Plno restauracii a kaviarni na pesej zone (napr. Stara Srbija, alebo kaviaren/cukraren Tramvaj) za lacny peniaz... chodte pozriet do pevnosti, treba prejst cez most...
Vecer sme z pevnosti zobrali taxik spat do Nis City View, je to trochu na kopci... :-)
Taxikarovi som dal 2 eura a bol cely happy :-)


odur
07:32, 31. 07. 2019

to Frantisek:

Ubytovanie cez booking.com ti vacsinou napise, ze domaci berie len domacu menu. Nejako to suvisi s danami a roznymi pravnymi predpismi v jednotlivych statoch...ale ubytovatel v Macedonsku bude cely happy, ked mu zaplatis priamo v eurach... Ked chces mat istotu tak booking.com ma moznost zaslat email priamo do ubytovacieho zariadenia, tak sa ich spytaj.
Moja skusenost je ze mozes platit priamo v eurach.
Tak ako ti pise Davos, nepotrebujes menit ziadne dinare ani v Srbsku, ani v Macedonsku. Uplne vsade (aj v malych potravinach alebo pekarnicke v Star Dojrane) nebol problem platit priamo Eurom. Akurat v jednej restike v Nisi sme platili Eurom a nemal nam vydat Eura, tak nam casnik dal vydavok v srbskych dinaroch... tak sme mali na zmrzlinu :-)

A k tvojej otazke ohladne pokracovania zo Star Dojran do GR: Nemusis sa vobec vracat na dialnicu, ale pokracuj v Grecku po ceste c. 65. je to pohodova siroka cesta... pozor tam na rychlost, lebo som videl ako grecka policia chytila jednoho myslim ze Srba. My sme sa z tejto cesty (smer Kilkis) napojili na dialnicu A2 az za mestom LIti (sli sme na Thassos).


zuzana7
10:24, 31. 07. 2019

Ahojte,

boli ste prosím Vás niekto autom na Kefalónii? Potrebujem poradiť niečo ohľadom trajektov Killini-Poros, je treba rezerváciu? či sa tam dá dostať, lebo na nete toho veľa nie je. Chceme tam cestovať 16.08. Ďakujem. 


Marta
16:25, 31. 07. 2019

Dobry den,

chcela som poprosit o info ohladne cesty do GR konkretne prechod cez Macedonsko. Minuly rok sme cestovali autobusom do GR, ale cez Bulharsko. Vraj v Macedonsku robia problemy - nejake kontroly a nemozu sa udajne prevazat mäsove vyrobky. Neviete o tom nieco, chystame sa ist tento rok autom. Dakujem.


mmm
17:21, 31. 07. 2019

to Marta.  Do Gr cez Macedonsko jazdím už viac ako 10r a zatiaľ okrem zelenej karty a pasu Macedonci nikdy nič nechceli a ani z búdky nevyliezli. Jediný kto kontroloval kufor auta bol Maďarský colník a to len tak proforma, aby sa nepovedalo. Spýtal sa na cigarety, alkohol a keď videl, že sme dovolenkáry z EU tak to hneď vzdal. Ale nechcem ti povedať, že stať sa to nemôže, všade môžeš naraziť na idiota, teda aj v Macedonsku. Je to veľmi málo pravdepodobné, ale nie nemožné.


Rafo
17:36, 31. 07. 2019

@Odur - dakujem mockrat za rady, odkladam na buduci rok, tento rok som to z Lefkady prepalil na jeden zatah s par prestavkami a nakupom rakje, paprik a paradajok v Leskovaci. Z Lefkady o 9.00 (greckeho casu), prichod do ZA o 4:30 rano.

este maly tip pre tych, co musia cez Horgos do Madarska, lebo male prechody su uz zavrete - v zasade chodte za srbskou a pred madarskou kontrolou do rady uplne vpravo a nepostavte sa do rady 1 a 2 zlava aj keby sa vam zdalo ze sa hybe. Je tam na zaciatku uzke hrdlo pre cca 3 auta vedla seba, ktore sa potom rozsiri do pravej strany a vznike cca 8-10 rad, ale v prvej a druhej rade zlava ostanete viacmenej zablokovani. Dufam ze som to nepopisal ako tatar.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.