téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Marta
20:43, 31. 07. 2019

Ďakujem mmm za odpoveď. Poprosila by som ešte info, ktorú bankomatovú kartu je dobré si zobrať na platenie na benzínkach - Maestro alebo Visa. Aké máte skúsenosti pri jazdení po diaľniach v  Srbsku a Macedónsku v noci, myslím, čo sa týka zvierat. Ako ste riešili poistenie auta, čo sa týka nehody...


mmm
21:19, 31. 07. 2019

to Marta,  v SRB aj Mak berú obe kartové spoločnosti. Nie vždy sa však spýtaju, či platiť v miestnej mene, alebo konverziou cez dolar. Zväčša, ak to dajú cez dolar, je horší kurz . Preto vždy mením miestnu menu, resp. platím cash, berú aj éčka. V Mak je na prvej Lukoilke cca 15km za SRB/Mak hranicou aj bankomat. Čo sa týka nočnej jazdy, nikdy som nemal problém, V Srb aj Mak je kompletná sieť diaľnic, teda okrem Belehradu, tam je mestský úsek diaľnice. Čo sa týka zvery, s tou som sa zatiaľ našťastie nestretol. Asi to bude tak, ako všade inde, niekde je oplotenie, niekde nie, moc som to nesledoval, je to skôr o náhode, že tam niečo vbehne. 


Bobi
21:10, 01. 08. 2019

Ahojte,jazdím do Grécka už niekoľko rokov niekoľko krát za rok a na túto milu diskusiu som narazila len teraz :) super, po prečítaní som zistila že niektoré veci robíte asi lepšie ako my :D

Chcem sa spýtať,zvyknete riešiť aj niake cestovné poistenie? Hlavne v prípade havárie alebo pokazeneho autá?viete odporučiť?

Nám sa 2 roky dozadu totiž to stala taká vec,že sa nám pokazilo auto na Horgosi, rovno medzi dvoma colnicami,no veľká sranda,tak sme cez maďarskú hranicu museli auto odtlacit :D a tam pre nás prisla odtahovka,nakoniec sme volali ASA ,vybavili všetko super rýchlo,ale ja už mám od vtedy rešpekt,a teraz pôjdeme s dvoma deťmi tak by som sa chcela radšej poistiť,že viem kam volať keby niečo...niake odporučenie??kto má dobre pokryté aj krajiny mimo EU??

Ďakujem:)


sajsa
21:32, 01. 08. 2019

to Bobi: pozri www.auto-care.sk. Dá sa poistiť aj na jeden mesiac (okolo19€) 


Bobi
09:54, 02. 08. 2019

Diky sajsa :) 


Jánoš
19:41, 02. 08. 2019

Ahojte vsetci. Je mi to velmi luto, no nevedel som sa vobec pripojit z Grecka ani cez data ani cez wi-fi. Velmi som sem chcel pridat nejake info, no nepodarilo sa. Prilozim fotku s chybovym hlasenim, mozno mi niekto poradi v com bol problem. 

Hned na uvod pozdravujem novych znamych z tohoto fora, ktorych som stretol cestou, naozaj ma to potesilo, ze poznate tieto stranky a hlasite sa k nim. Najma stretnutie s jokl na Backi Vinogradi bolo mile.

Takze strucne zhrnutie. Vyrazali sme dve rodiny, my dvaja s manzelkou a psikom a kolegyna s manzelom a dvoma chlapcami vo veku 10 a 6 rokov. Takze dve auta vyrazili z dedinky Majerovce smer GR v nedelu 21.7. asi o 5:00 rano. Cesta OK, zdrzanie primerane, no na Backi Vinogrady sme to zapichli na hodinu. Potom uz len rychly presun k Jazeru Dojran kde som na prvy sup nasiel ubytko pre nas vsetkych - dve izby po 20€ - u pani kde sme prespavali aj minuly rok. Rano tankovanie a prechod cez hranice do GR. V Keramoti sme boli asi o 11:00, plavba trajektom, krmenie cajok. Na Thassose sme nasli ubytko v casti Potosu smerom na Theologos po 35€ za studio a noc, teda 350 za 10 noci. Majitel bol uzasny, zasoboval nas vsetkym moznym ako vlastnych. Chodili sme na plaze po celom ostrove, na Thassose nie je problem najst si plaz podla vlastnych predstav. Pocasie nadherne, jedlo uzasne a dovolenka zbehla raz dva. Na ostrove je citelne viac turistov, uz to nie je kludny Thassos ako sme ho spoznali v rokoch 2010 a 2014 :(

Domov sme odchadzali vo stvrtok 1.8. o 7:00 rano greckeho casu. Cesta do Keramoti plus plavba trajektom OK. Presun na hranicu s MKD a tam cakanie asi pol hodinku. Za hranicou tankovanie, burek do ruky a rychly odchod z Dojranu lebo sa tam akurat vyskytoval bulharsky premier a policajtov bolo popri cestach viac ako dost. Presun cez MKD v pohode, na mytniciach minimalne zdrzanie, na hranici so SRB cakanie asi 30 minut. Cez Srbsko sme sa snazili prebehnut co najskor no okolnosti boli proti. Na mytnici pri mestecku Nis mozno 45-50 minutove zdrzanie, vlastnici ENP moc nevyhrali, furt sa tam niekto strcil co tam nemal co robit a musel vycuvat. Chaos. Benzinky zaplavene kebabistami, myto pred Belehradom bez zdrzania, prejazd cez Belehrad stovkou na jeden sup. Cestou este zopar zdrzani, horiaci Fiat Multipla v ktorom sme polhodinu predtym na mytnici videli zensku osadku. Verim, ze sa nikomu nic  nestalo. Na benzinke Backa Topola som si pozrel zabery kamier z priechodu a rozhodli sme sa pre Tompu. Tam zdrzanie cca hodinu. Prejazd cez Madarsko v pohode, no takmer na zaver cesty nas zmohla unava a dobru hodinku sme si zdriemli. Tento rok bola cesta tam a hlavne nazad dost komplikovana. Este som tak dlho z Grecka necestoval. Cista jazda vyse 20 hodin. 

Zhrniem to - dovolenka super, jedlo a more tiez. Ceny v pohode; cakal som vyssie. Capovany Mythos 2,50€, gyros pita 2,50 eur, balenie 6 ks jeden a pollitrovej vody Zagori 1,50€, slnecnik s lehatkami za konzumaciu ale aj za 5 ci 6 eur

kludne sa pytajte cokolvek, postupne to stade preklopim do cestopisu aj s fotkami :) 


Bobi
20:36, 02. 08. 2019

To Jánoš: myslím že je hustejsie teraz všade v Grécku lebo už pominula kríza a viac cestujú aj domáci,minulý rok v Nei Pori bolo strašne plno,môj muž hovoril že Tak tam bývalo pred krízou :p My vždy keď môžeme ideme v júni alebo v septembri, to sú perfektné dovolenky :) 


Jánoš
21:22, 02. 08. 2019

Bobi, moze to byt aj tym, co pises. Do GR jazdime od roku 2007, myslim si preto, ze mozem porovnavat a tento rok to bolo naozaj o drzku. A to nielen na colniciach a mytniciach ale aj v letoviskach. Skor si myslim, ze vela ludi opusta Chorvatsko kvoli nenazranym chorvatom a vela ludi ma viac penazi, lepsiu socialnu situaciu a proste si dovolenku mozu dovolit. Tyka sa to najma rumunov, macedoncov a aj srbov. 


Bobi
22:20, 02. 08. 2019

Máš pravdu.Rumunov som postrehla viac posledné roky,ja chodím do Grécka od roku 2012.. :) 


pepco
16:12, 03. 08. 2019

Ahojte všetci ja by som mal len jednu otazku ohladne cesty služobnym autom do GR. Vyzaduju colnici splnomocnenie? alebo stači iba zelena karta. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.