téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Bobi
17:51, 03. 08. 2019

To pepco: môj muž bol minulý mesiac požičaným autom zo servisu nakoľko naše bolo pokazené,splnomocnenie mal pre istotu ale nikto od neho nepytal


pepco
20:11, 03. 08. 2019

To Bobi: Dakujem za odpoved. Dufam že dopadnem ako tvoj muž :D  


Jánoš
21:25, 03. 08. 2019

Niekde dozadu som to spominal. Ked som pouzival sluzobne auto, tak som mal take akoze povolenie od firmy, na nete je vzor, na jednej strane je to v slovencine aj v anglictine, ze majitel suhlasi s tym ze auto opusti SR. Potom sme uz jazdili nasim autom co mam na ICO. Sidlo “firmy” mam na na inej adrese a macedonsky colnik sa nad tym pozastavil. No za cely cas som nikdy nijaky problem s tym nemal, nikto to nekontroloval. Rovnako ako Petpassport so zapisanymi vakcinaciami pre nasho psika a za tie roky ho nik nechcel. Jedinykrat sa na neho pytal jeden zhovorcivy madarsky colnik. Takze sa daj do kludu, netreba. No ak chces tak pre pokoj v dusi si to vytlacte a nech vam tam da niekto vo firme peciatku a urcite by som to nikde neoveroval. Bez zelenej karty ani nestartuj auto :)


Peter 26
00:07, 04. 08. 2019

Ahojte,

píšem naše postrehy z cesty do Grécka a späť:-)).

Vyrážali sme podobne ako Jánoš 21.7. cca o 7-mej ráno z PO smer Chalkidiki.

Cesta cez Maďarsko úplne v pohode,vrátene obchvatu Budapešti,na Jánošovu radu,sme zvolili prechod Bački Vinogrady,bolo to dobré rozhodnutie,prišli sme tam cca 12.30 a pred nami boli štyri autá...Belehrad na parádu centrom,bez prerušenia , ubytko v Leskovaci hotel Gros,môžem odporúčať bolo fajn.Na druhý deň  sme ostatné hranice absolvovali max. do 30 min,mýtnice  do pár minút,všade sme platili kartou...podľa mňa to zabralo len pár sekúnd navyše oproti hotovosti a po prepočte aj trošku lacnejšie...napr. srbská mýtnica 5 euro, z účtu odpísaných 4.75 euro.Pobyt v dedinke Kalamitsi bol úplne v pohode,kľudné prostredie,pláž piesočnatá,more čisté,ak sme chceli trochu "vzruchu" zašli sme do Sarti:-)).

Cesta naspäť odštartovala včera...t.j. 2.8. okolo 12-tej odchod z ubytka,doobedu ešte záverečné kúpanie:-)).Hranica GR - Macedónsko riadny chaos...autá sa obiehali z pruhu do pruhu,využíval sa max. aj pruh pre busy,čo sa nepáčilo autobusárom...strávili sme tam asi 45 min, kým sme prešli Grécku stranu...Macedónska už bola trošku lepšia,asi tak 20 min...ubytovanie sme mali v Niši,no kým sme tam došli ešte nás pri Leskovaci chytila búrka,akú som doteraz ešte počas cesty autom nezažil...okrem prudkého lejaku aj silný vietor, my 9-miestne Scudo...báli sme sa či nás to nevyvráti...nejako sme to prešli a pri mýtnici Leskovac stratili ďalších 40 min. počas tej búrky asi mýtnica nefungovala,tak sa to tam nakopilo...takže na ubytko sme došli až večer...z prehliadky NIšu už nič nebolo,čo je škoda vraj je tam pekne...dnes ráno odchod okolo ôsmej z Nišu,cesta cez Srbsko v pohode...ráno keď som pozeral prechody Horgoš 2 hod. Bački a Tompa 0,5 hod, tak sme skúsili znovu Bački Vinogrady...dnes tam bol dosť nátresk...po príchode cca 12.30 sme boli cca 80-te auto v poradí a išiel iba jeden pruh,takže sa to veľmi nehýbalo...boli sme tam cca 2,5 hod, kontrolovali Maďari aj cigarety,alkohol a pod...po prechode som pozrel ako sú na tom ostatné prechody,Tompa ukazovalo tiež 2,5 hod. a Horgoš 4 hod. ...takže cesta domov v sobotu  cez deň nič moc....ešte na spestrenie v okolí Budapešti búrka,ale oproti tej v Srbsku...slabý odvar:-)).Okolo 9-tej  večer sme boli doma,samozrejme boli aj prestávky a obed pri jednej benzínke v HU,varia tam dobre,porcie veľké...no nazapamätal som si kde to bolo...

Inak tiež som chcel napísať z GR,no vypisovalo mi to isté čo Jánošovi...

Snáď tieto info pomôžu aj niekomu ďalšiemu....


pepco
00:40, 04. 08. 2019

TO Jánoš: zelená karta je v poriadku len to povolenie na prevádzku sa známemu moc nepáči a maľuje čerta na stenu že nás otočia zadržia na 2dni a dajú ubičovať:D. Tak dúfam že všetko dopadne dobre a ďakujem za odpovede


Jánoš
09:08, 04. 08. 2019

Peter26 vdaka za info. My sme vyrazali z GR domov o den skor, 1.8. Mali sme to podobne az na tie burky. No prietrz mracien sme zazili minuly rok pred Belehradom, ked bola burka ze nebolo vidno par metrov pred auto a komplet cela dialnica stala na blikackach. Inak uplne to iste, turci na hraniciach ale aj mytniciach su arogantne svine - sorry za vyraz - no a upchate benzinky bivakujucimi turkami tak to je uz ina kapitola.

Tak ako som pisal vyssie, tak zlu a hlavne casovo dlhu cestu domov z Grecka som este nezazil. Trajekt, hranice, mytnice, asi hodinove podriemanie na konci madarska a domov sme dorazili rano cca o pol osmej. Ak vratim casovy posun tak takmer 24 hodin v aute. Bohuzial uz asi neexistuje patent na rychlu cestu, je to otazka stastia ze clovek prave nevystihne cestou tam alebo nazad presuny turkov na prazdniny ci z prazdnin. V kazdom pripade to za to stalo, dovolenka bola skvela aj vdaka tomu, ze s nami boli nasi priatelia, ktori to absolvovali po prvykrat. Grecko nikdy nesklame, nikdy by som ho za Chorvatsko nevymenil a kym udrzim mec a moc nikdy by som tam necestoval na dovolenku letecky, iba autom. 


Jánoš
09:16, 04. 08. 2019

pepco znamemu odkazujem, nech sa da do kludu a cestuje bez toho papiera. Naozaj cez hranice jazdia akekolvek auta, sukromne i polepene reklamami sluzobne. Aj ja som bol teraz autom ktore mam na ICO, bydlisko mam ine a registraciu auta inu adresu, to znamena ze aj zelena karta je na ICO s inou adresou. Podavas do okienka ID kartu - obciansky preukaz (isli sme na ID karty) a zelenu kartu. Nikdy som si nevsimol zeby niekto niekde pytal to povolenie. Je nas tu dost tak urcite niekto cestoval sluzobnym autom, snad napise postreh. Takze pohoda, klidek a tabacek. Ak by sa niektory colnik co i len pozastavil nad tym papierom tak znamemu odkaz ze mu buduci rok v GR kupim frappe :) :) :)


EML
07:31, 05. 08. 2019

Ahojte všetci, ja by som mala veľmi špecifickú otázku, či skôr veľkú prosbu. Minulý týždeň sme sa vracali z Grécka - Sithonia (Sarti). Syn tam zabudol v ubytovaní batoh s vecami. Majiteľ je síce ochotný ho poslať, ale poštovné je neskutočne vysoké, vzhľadom k tomu, čo v batohu syn mal. Veci v ňom majú pre neho skôr citovú hodnotu. Chcem sa opýtať, či náhodou niekto momentálne nie je, alebo sa nechystá v tieto dni na Sithoniu (okolie Sarti) a nebol by taký ochotný priniesť batoh na SR. Západ a stred SR - viem si aj osobne vyzdvihnúť, príp. zaplatím slovenské poštovné vopred, keby bol niekto ochotný mi to poslať zo SR.


maryzabeth
09:33, 05. 08. 2019

Ahojte. Ja som cestovala tento aj minuly rok služobným autom do Sarti. Mala som vybavené splnomocnenie od firmy, ze mozem pouzivat sluzobne auto. Problem je, ze ak uz sa s tym niekomu chce babrat, tak ten podpis od kompetentneho z firmy musi byt uradne potvrdeny, my sme to davali podpisat na matrike, a aj tak to musite dat prelozit do anglictiny (musi to byt uradne prelozene), s peciatkou od tlmocnika. Inak ten preklad nemusia uznat na colnici. Ten podpis na matrike stal asi 4€ ale uradny preklad ma stal 25€. K danej firme by mal mat clovek aj aktualny vypis z obchodneho registra. Ani jeden rok to odo mna nepytali colnici, ale maju na to pravo vypytat si to. Keby som nemala firemne auto polepene okrem nasich produktov aj konopnymi listami, vykaslem sa na to prelozene splnomocnenie. Ale vacsinou colnici vzdy len zazartovali co to mame za polepy, ci mame na preclenie nejake drogy alkohol alebo cigarety a pustili nas dalej :D nam bolo trapne aj bez toho aby si pytali nejake splnomocnenie :D jedine co viem, od koho to pytali vsetky tieto potrebne dokumenty, tak od znamych co cestuju na ukrajinu, tam to studovali vsetko dokladne aj ten vypis z obchodneho registra.


petula
10:20, 05. 08. 2019

to pepco, ja som išla služobným autom, niekto aj pýtal techničák, neviem ktorí colníci, videli, že auto nie je moje, ale povolenie nepýtali, mala som ho... macedonci pýtali zelenú kartu, nezaujímal ich majiteľ, len či sedia špz-ky





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.