téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Rafo
15:41, 05. 08. 2019

@pepco - na hranici za Star Dojranom sa čudovali Macedónci, že občianka je na iné meno, zelená karta na iné meno, vysvetlil som im, že auto je kamarátove (bolo z požičovne, ale to je jedno) a nie je v pátraní, mrkol na mňa a OK. Inde ich už na žiadnej hranici okrem platnej zelenej karty (zase len Macedóncov pri ceste späť) nič nezaujímalo.

@janos - pripojenie na web nešlo ani mne z Grécka, vyriešil som to pripojením cez VPN zo svojho servera, čím som mu podstrčil slovenskú IP adresu. web somturista.sk je na websupporte, ktorý ma v administráčnom rozhraní nastavenie geofiltrov - z akej krajiny môžu na web pristupovať. Neviem, kto tú má kľúče od miešačky, ale ten by mal povoliť krajiny, evidentne je tam nastavené len SK a CZ kvôli tomu spam bordelu, čo je na fóre a aj tak to veľlmi nepomáha.

@all -Pre tých, čo zistili na poslednú chvíľu, že majú prepadnutý pas - k ceste SK - GR stačia naozaj len občianky, odskúšané, pasy sme ani nemali so sebou, nikde ani náznak zaváhania, že by chceli iné doklady. Ak cestujete so psíkom, nikde nepýtajú európsky pas spoločenského zvieraťa, len Maďari pri návrate späť.


mackica
20:20, 05. 08. 2019

ahojte vsetci, tak problem s pripojenim z GR som mala rovnaky, ako ostatni, takze zhrnutie az teraz. Podla toho, co som si precitala na poslednych stranach, tak sme vsetci mali "obute rovnake, ak aj nie tie iste topanky" :) . My chodime do GR niekolko rokov a presne ako pisete, je to hroza, aut je coraz viac na cestach a nesuvisi to len s tym, ze je po krize, ale s tym, ze sa pohli národy, ktore doteraz do GR necestovali, a to su srbi. Je ich neurekom, zamoria vsetko. A co sa tyka kebabistov, tak sa rozmnozuju geometrickym radom, takze rodina, ktora pred par rokmi isla v jednom aute s detmi dnes ide domov aj na dvoch troch autach, lebo deti im odrastli a maju uz vlastne auta. 

Tiez sme to tento rok vychytali ako vacsina. Odchod zo SC 20.7.2019 o 6:00hod rano. Madarske hranice velka katastrofa, isli sme na Backi Vinogrady, ale otocili sme sa, lebo sora koncila na odbocke z hlavnej cesty, nasledne ze ideme mrknut stary horgos, ked uz ideme "okolo", tiez nic, vela aut. Tak sme nakoniec zasli do Szegedu do Arkádu na obed a následne starý dobrý Tiszasziget - Džala, cca 30 min, takze pohoda, ale tymi presunmi medzi hranicami a s obedom sme nejaky ten čas stratili. Belehrad bez problemov, ale potom nehoda v okoli Velka Plana, vytvorených 100radov, lebo títo "experti" nevedia čakať, len sa predbiehať, nasledne ešte dve zúženia kvoli prácam na ceste, bitka na ceste, no veselo bolo. Dojazd do Niskej Bani večer okolo 20tej. Stretli sme tu rodinku z PO, ktorí to mali namierené do BG, išli prechodom Horgoš2, čakačka 2,5 hod.  Druhy den už bola cesta lepšia, resp. bez problémová, aj hranice boli ok. Týždeň sme strávili na Pelione, dedinka Horto a následne ešte týždeň Nei Pori. Odjazd z GR 3.8. 2019 rano o 7:30 hod. Hranice relatívne v pohode, to považujem ak to nie je viac ako hodinka, horšie to však bolo na srbskej diaľnici. Mýtnica Doljevac cca 45min. Prespali sme ako vždy v Niskej Banji. Druhý deň bol ozaj výživný. Už sme nič neskúšali, rovno sme išli na prechod Džala - Tiszasziget. Nezvyčajne dlhá čakačka - 1hod 15min, ale keď som si pozrela ostatné prechody, tak sme si tuším vybrali najlepšie. Už sme si mysleli, že poobede budeme aj doma, ale nie. Žiaľ za Szegedom sme sa so všetkými stretli v zúžených pruhoch, lebo však robia cestu, zdržanie dobrých 45min. Pri Pešti sme si urobili vačšiu prestávku a hurá už len posledné kilometre. Žiaľ kvôli nehode sme sa dostali do 6km zápchy, čakanie cca 1hod. Nakoniec sme zišli z maďarskej diaľnice pri Komárne rovno na SK a pekne vedľajšími cestami domov. Ale zdraví a v celku sme dorazili, čo je najhlavnejšie. Každopádne obe cesty, aj dole aj domov sa zaradia medzi tie "nekonecne". 

Všetkým turistom želám šťastnú cestu a hlavne návrat v zdraví domov. 


Azir
21:07, 05. 08. 2019

Zdravím, ide niekto 12.8.na Sarti


Stevo
09:26, 06. 08. 2019

Odchod 11.8 smer Olympská riviera. Ale rád by som niekedy zašiel na Sarti.


František
20:18, 07. 08. 2019

Ahojte cestovatelia,

prosím o radu. Mám ubytko v Star Dojrane. Kde  mám zísť z diaľnice?


Rafo
21:17, 07. 08. 2019

@Frantisek - presne tu do prava:

https://maps.app.goo.gl/Pz5cyEV4ZaycaxRy9


František
21:23, 07. 08. 2019

to Rafo - vďaka!


Marta
23:23, 07. 08. 2019

To EML: My ideme do Sarti 9. 8. Môžeme batoh prebrať, ale treba napísať adresu ubytovania. Sme od Malaciek.


pepco
08:43, 13. 08. 2019

Ahojte ešte raz všetkým pekne ďakujem za vaše odpovede na môj dotaz. (Inak tiež sa mi nepodarilo pripojiť na stránku tak preto píšem až teraz).

Tak a k tej mojej otázke už mám aj reálnu skúsenosť . Nik odomňa nežiadal žiadne splnomocnenie , skontrolovali zelenú kartu (macedónsky colníci) a zaželali šťastnú cestu (okrem macedónskych colníkov, tí sa tvárili dôležito ,ako chrachot na Dunaji


macko
23:34, 16. 08. 2019

Pozdravujem. Dnes som sa vratil z Paralie, vonku stranka nefunguje ani cez wifi ani na data mi to neprihlasilo. V skratke asi takto. Prva dovolenka co sme tam mali. Voda tepla, pocasie super, voda v Paralii nie je pre niekoho kto okusil more bez rias. Ako mi tu niekto pisal ze zmenit ak sa da tak bola to pravda, bolo ich spustu. Cele kopy. Po ovedecuz nebolo miesto pri brehu kadial by sa dalo vojst bez toho aby ich nemusel zo seba zberat. Cesta tam 7.8 o 20.00 z PO , prichod tam pred pol 11 ich casu s pomalou jazdou z hranice GR , nakolko som nevedel ci ma ubytuju skor. Prechodh do 15 minut vsetky poriesene. Vcera odchod kolo 21.00 prichod domov 13.00. Hranice do 20 minut az na SRB-H. Rozke organizovany chaus!!! 2h30 minut. Pisal tu niekto ze na srbskom prechode sa treba na dialnici postavut na pravy jazdny pruh. Je to pravda, nakolko ten sa dalej rozklada do dalsich na pravu stranu! V lavom som stal 15 minut bez pohybu. Takze stale do pravej strany sa tahat. Tie eu tablicky si mozu niekam strcit, toho sa na ziacnom prechodd nedrziz. Tlacit sa na rad kde je najmenej aut. Cena phm konkretne nafta tam v SRB v gelehrade v meste pred vyjazdom pod kopcom ako ste pisali strcil hned pistol do hrdla a chcel tankovat len som ho rychll zastavil otazkou ci sa da kartou odpoved nie, tak som podakoval a odchod na dalsiu. Cena 1,35. V MCD pri vstupe smer GR 0.98 centa na lukoil a vystup uz 1.00 €, Gr 1,298 ak sa podari najst niekde inac kolo 1,328€. A neviem ako vy ale mne sa zda ze 'chustkaci alias kebab banda' su ako vosky!  Jeden otras! Od nis smerom eu kazda benzinka plna , otrasny bordel. Na hraniciah som mal pocit ze idem do ich statu a nie oni do nasho. Riadne si to tam organizuju! Drzia si miesta, drze jak opice. Tuto kulturu chcu vziat do eu???? Strasne, ale to sem nepatri. Zhrnutie- bolo super a Grecko bude aj na buduce. Voda tam je tepla prijemna hlavne pre deti. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.