téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
08:14, 28. 08. 2019

Nera738 -  patri to sice do "odkazov a linkov na stranky", no odpovedam na tvoj príspevok a zaroven ponukam do pozornosti vsetkym. Skvele stranky a este nadhernejsie fotky o zazitkoch mojej kamosky Katky a jej manzela Pavla z ciest po Grecku - kapab.sk – Katy (ladybee) a Pavel (Buky). Okrem tejto svojej stranky ma aj profil na facebooku a prispieva aj na ine weby, ktore su o cestovaní a spoznávaní najmä Grecka. Majú kopec preskumanych oblasti po Grecku, Katka je velmi zlata a ochotna, pokial potrebujete radu, kludne sa na nu obratte. My sme boli na Peloponeze, po inspiracii nou a jej manzelom, boli sme v Nafpliu a troska sme pobrazdili pevninu, no Monemvasiu sme nestihli.

ich stranka -  http://kapab.sk/ a konkretne Monemvasia http://kapab.sk/monemvasia-stratena-v-case/


Jánoš
08:21, 28. 08. 2019

Azir -  vitaj medzi nami, tesim sa z prispevku a zdielania tvojich postrehov. Neda mi ale, nespytat sa rovnako ako VITO PO - preco Horgos, OMG :)  


František
17:58, 01. 09. 2019

Pozdravujem všetkých turistov a cestovateľov,

najskôr ďakujem vpodstate všetkým tu prispievajúcim za cenné rady a pripomienky. Veľa z nich som použil pri svojej ceste na Thassos a rád by som sa aj ja podelil so svojimi. Cesta tam - bez najmenších problémov. Na hraniciach max.10 minút, na mýtniciach zanedbateľné. Až na jednu výnimku - prechod za Star Dojranom, kde som(teda sme) mali ubytko, do GR. Ale dôvod bol skôr prozaický - druhý colník "trochu meškal do práce" ... Mecedónsko odporúčam na zastavenie , prenocovanie a doplnenie zásob. (tie ceny tam sú veľmi priaznivé - komplet večera pre troch v slučnej reštike - 13€). Tassos splnil očakávanie. Čistučké,možno až teplučké more,príjemní ľudia. Počasie nádherné.  Cesta späť - pár upozornení ... v Thessalonikách verte navigácii a nedajte sa zviesť smerovke Makedonia. Tak sa totiž volá letisko. Skoro na pol ceste ubytko v Niši s ochutnávkou miestnej kuchyne - a zase za celkom prijateľné ceny. Keď sme okolo obeda prechádzali Belehradom (ten obchvat je skutočne pomalší)už som si robil kalkuláciu že ako ja hrdina budem podvečernú kávu v srdci Slovenska požijem.Na druhom kilometri pred HorgosI-Roszke I vytriezvel. Celkom 3:50 hod !!! v obkľúčení Nemcov,Holanďanov a iných.Len neviem prečo sa vyobliekali do buriek, teplákov a rozprávali sa medzi sebou myslím, že po turecky....Cesta cez Maďarsko už bola fajn a doma sme boli "raz-dva. Ešte keď Maďari dokončia  aspoň rozostavané úseky diaľnice pred Vácom,bude to ešte lepšie.  Počítam, že zážitok z SRB-H hraníc, po pár dňoch ustúpi skoro do zabudnutia a zostanú len pekné spomienky.....Tak uvidíme, čo o rok...


Nera738
18:38, 01. 09. 2019

Janos ďakujem. Poznáme. Preberá aj s ňou nejaké tie veci. 


Jánoš
08:10, 03. 09. 2019

František - vitaj :)  Dakujeme za info, no hned na uvod si neodpustim dve otazky. 1. Preco ste isli z Thassosu cez Solun? Nevracali ste sa zasa cez Dojran? 2. Spominal si, ze si si to tu na fore pozrel a teda ma zaujima, preco Horgos I a nie hociktory z hraniicnych priechodov, ktore tu spominame ?  :)


František
10:03, 03. 09. 2019

Jánoš  - Nuž nazvem to začiatočnícka chyba ..."ďiaľnica" cez Solún a hore na hranice sa mi zdala,ako rýchlejšia alternatíva oproti "okreske" cez Dojran. Ale nabudúce je to jasné... A Horgoš I ? - Už od Belehradu som si vravel - piatok okolo obeda -to ešte väčšina turistov balí a tých pár minút vydržím. Teda vydržal som aj tie takmer štyri hodiny,ale nabudúce už nikdy viac Horgos I ! 


Nera738
11:11, 03. 09. 2019

Horgos je fajn ak si sám šofér a tahas celú cestu. Trochu si potom môžeš zdriemnut na hranici 


Rafo
16:40, 03. 09. 2019

Nera738 - nemôžeš si zdriemnuť, tam sa bojuje o každý centimeter cesty vpred s kebab boys :)


Jánoš
08:45, 04. 09. 2019

František - Nemaj boj, drviva vacsina z nas  na zaciatku putovania do GR urobila nejaku zaciatocnicku chybu :) Skusenost je neprenosna. No ale napriek tomu na zaklade svojich skusenosti odporucam naplanovat si cestu a pobyt tak, aby si sa tam aj nazad presuval  uprostred tyzdna, aj ked uz ani toto nie je 100%. Prejazd cez HU/SRB hranice tak, aby si tade prechadzal v case od 7:00 do 18:00 (otvorene do 19:00, no mozu ti zavoru spustit rovno pred nosom) cez tie mensie hranicne priechody, kam turci nemozu ak nemaju pas niektorej z krajin EU, aj ked maju auta s espezetkami zapadnych krajin kde ziju. No a aj ked na SRB/MKD hranici zacali koncom augusta vybavovat srbski a macedonski colnici uz v jednej budke (nestoji sa dvakrat v dvoch kolonach ale len v jednej spolocnej), ja odporucam ak ides do GR na zapadnu cast - Thassos, Chalkidiki, Nea Vrasna, Asprovalta, Ouranopoli, atd. hranicny priechod Dojran a ak ides na vychodnu cast GR - Igoumenitsa, Zakyntos, Lefkada, Korfu atd., tak hranicny priechod medzi MKD a GR  Medzhitlija/Niki.


maros22
09:00, 05. 09. 2019

Všetkých zdravím pridávam link na webové kamery MKD, SRB, HU priechody a mýtnice.

http://alltrafficcams.com





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.