téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
mmpjerry
15:58, 19. 06. 2020

Ja zdieľam optimizmus s Jánošom a taktiež som jediný z dvoch rodín, ktorý verí, že to vyjde a tiež si myslím, že sa veľa veci zmení k 1.7. Zatiaľ je fajn, že sa vôbec kadesi dá ísť do Grécka.


rafto
11:08, 20. 06. 2020

Zkopirovane zo ztranky mzv sr 

 

Cestný tranzit slovenských občanov alebo občanov Európskeho hospodárskeho priestoru, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky cez územie Maďarska, nie je viazaný na žiadne povolenie/potvrdenie  vydané maďarským policajným orgánom, t. j. môžu tranzitovať cez územie Maďarska  a späť  do Slovenskej republiky (do/z Chorvátska, Rumunska, Srbska, Slovinska


slzar
10:40, 22. 06. 2020

Mate niekde planovane prespatie ?

Ja by som mal ist koncom jula, mam rezervovany noclah v SRB, ale neviem ako to je aktualne, ci sa da v srbsku zastavit a nocovat, alebo len tranzitom prefrcat ?


eldegor
16:36, 22. 06. 2020

Momentalne tak vyzera, ze cestovanie do Grecka je v pohode Slovensko-Madarsko-Srbsko-Bulharsko-Grecko.

Len zatial to tak vyzera, ze treba negativny test + domaca karantena ked sa vratis domov aj ked cez Srbsko len precestujes...


mmpjerry
17:13, 22. 06. 2020

Eldegor myslím, že sa mýliš. Karanténu netreba a pri cestovaní cez krajiny, ktoré písal slzar ani test. Akurát v Grécku môžu robiť náhodne testovanie, ale týka sa to hlavne letísk. Ja mám v Srbsku tiež prespanie, ale budem písať až v júli ako to bude, lebo od júla sa ešte budú meniť veci a myslím, že nás pustia aj macedonci.


Bobi
18:05, 22. 06. 2020

Slzar momentálne máš 48 hodín na tranzit cez Srbsko takže stíhaš aj spat :D 


Korytnak
18:54, 22. 06. 2020

Pozor pani, negativny test pri navrate zo Srbska potrebujete aj pri tranzite! Mozete ho sice zamlcat, ale ked nahodou budete pozitivni a nejak sa vasa cestovatelska anamneza vypatra, nedoplatite sa. Ci sa to niekomu oplati, si uz musi zvazit sam. 

Cize momentalne sa da bez problemov dostat tam, ale naspat len karantena+test. 


mmpjerry
19:30, 22. 06. 2020

https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzenia-na-hraniciach korytnak má bohužiaľ pravdu. Jánoš daj niečo pozitívne prosím, lebo ak budem musieť ísť do karantény a dať testovať celú rodinu ruším dovolenku v Grécku.


eldegor
20:12, 22. 06. 2020

Este jedna otazka: viete ako je to s testami pri navrate domov? Treba to platit ci nie?


Bobi
21:08, 22. 06. 2020

Korytak ja som reagovala len na to čo sa slzar pýtal či sa dá v Srbsku aj zastaviť a nocovať,návrat domov a povinnosti po návrate sú iná téma..myslím že s testom alebo karantenou by mal každý tak trochu počítať..ak budete dva týždne na dovolenke,za ten čas sa situácia v ktorejkoľvek krajine ktorú máme po ceste môže zhoršiť ako sa to teraz deje napríklad aj v Bulharsku





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.