téma: Prechod cez hranice

marosponti
13:35, 09. 07. 2020

V 2018 a 2019 sme s manzelkou absolvovali vzdy od konca augusta do polky septembra obytnym autom cestu do Grecka cez Madarsko, Srbsko, Macedonsko a Albansko. Cestu sme zacali zo Slovenskych Darmot, to je hranicny prechod do MR v okrese Velky Krtis. Dovtedy sme autom chodili len do Chorvatska a do inych destinacii sme lietali. Obytnym auto sme isli prvykrat s manzelkou, bolo velke dobrodruzstvo, velmi sa nam to zapacilo. Ja mam 58 rokov a manzekka o 4 menej. 

Ale k teme. Obaval som sa hlavne hranicneho prechodu z MR do Srbska, kde boli kvoli Turkom cestujucim do Nemecka dlhe cakacie doby 6 az 8 hodin. Islo Hranicny prechod Horgos - Roske. My sme isli z MR do Srbska cez hranicny prechod Assothalom 2018 aj 2019. Je to cca o 20 km obchadzka, necakali sme vobec, ped nami bolo jedno auto isli smec ez tyzden tento hranicny prechod je

Ale otvoreny len od 8 do 20 :00 hod.  V roku 2018 sme sa vracali cez ten isty prechod a cakali sme asi 2 hodiny to bola nedela. V 2019 sme skusili hranicny prechod Tisza Sziget tiez sme sa vracali v nedelu a boli sme tam sami. Aj srbi aj madari nas kontrolovali asi  5 minut. Tento prechod je otvorenytiez len od 8: do 20 :00 hod a je situovany asi 30 km napravo Roske-Horgos a vyjde v meste Szeged. 

Teraz sa chystame zase do Grecka 20 augusta, len nevieme kadial, alebo kadial sa bude dat, respektive ci vobec sa bude dat dostat obytnym autom do Grecka. 

Ak niekto bude mat zaujem sa spytat na niektore veci z nasich ciest, rad odpisem. Presli sme 2018 cez Srbsko zapadnu cast Macedonska, zastavili sme sa na zapdnom brehi jazera Ohrid  a pokracovali cez zapadne Albansko potom do Grecka a v roku v 2019 zo Srbska sme presli vychodnym Macedonskom zastavili sme sa pri Prespanskom jazere, odtial cez hory sme presli k vychodnemu brehu jazera Ohrid. Po par dnoch sme pokracovali vychodnym Albanskom k moru a potom do Grecka. 180 km cez vychodne Albansko sme isli 10 hodin. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.