téma: Grécko - kedy, ako a kam na dovolenku?

Pridať odpoveď
Nera738
09:32, 11. 06. 2016

Ja do grécka len autom. Ničím neviazany. Ceny sú lacnejšie ako v chorvátsku len nápoje su drahé ako všade. Kamarát Dragis z Nei Pori píše, že ceny sa nezmenili. Tento rok nemam ešte reserve ale odchod naplánovaný niekedy okolo 27.7. 

 


zuzana4m
12:35, 15. 06. 2016

Ahojte, chcela som sa spýtať, či neviete ceny trajektov pre osobný automobil na ostrov Korfu, ideme tiež svojim autom 8.7. a nikde som nenašla cenník, tak mi, prosím, poraďte, vidím, že máte viacej skúseností


Jánoš
13:27, 15. 06. 2016

ZUZANA4M, tiez som toto nie tak davno riesil. Aj my budeme pravdepodobne dovolenkovat na KORFU. Vyrazame z VT vo stvrtok 30.6. rano, cestou TAM prenocujeme v mestecku Prilep vo FYROM (Macedonsku) a od 1.7.  mame cez booking ubytovanie na Korfu. Preto som poslednu dobu zhanal vsetky dostupne informacie a tak ich viem poskytnut aj tebe aj ostatnym, kto sa chystate tiez tymto smerom :)

dobra stranka o Korfu - http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/index.htm

Trajekty na KORFU premavaju z pevniny z IGOUMENITSA a mozes si vybrat prijazd do Korfu (hlavne mesto) alebo do Lefkimi. Trajektove spojenie si zvolis podla toho, kam na Korfu idete, my pojdeme trasu Igoumenitsa - Lefkimi, pretoze budeme byvat v juznej casti Korfu. Musite si to vsetko zvazit co sa vam oplati podla vasho ciela, totiz trajekt z Igoumenitsa do Korfu (mesto) je drahsi skoro az dvojnasobne nez do Lefkimi.

My planujeme trajekt 1.7. z Igoumenitsa do Lefkimi a jednosmerny listok stoji 7,10 EUR pre dospelu osobu, 3,50 EUR pre dieta a 26,20 EUR za auto.

nech sa paci link na spojenie Igoumenitsa - Lefkimi - http://www.lefkimmilines.gr/home/en


zuzana4m
10:00, 16. 06. 2016

JÁNOŠ, dík za tie linky, ale teda ja anglicky neviem, my sme generácia odrastená na ruštine, tak neviem, kde by bolo lepšie ísť trajektom, ideme na opačnú stranu ostrova - Aghios Gordios


Jánoš
11:30, 16. 06. 2016

hehehe, ZUZANA4M, ja mam takmer 52 a som tiez komunisticke dieta a aj ked som uz v minulosti nejaky elementary level anglictiny prespal v lavici, moja knowledge of English je taka - este troska menej nez kuchynska :)

Vyuzivam tiez prekladac webstranok a preto si tie stranky (linky co som ti poslal) tiez nechaj v PC ci tablete prelozit prekladacom Google do slovenciny a aj ked text bude troska skomoleny to hlavne sa urcite dozvies.

Musim sa pousmiat k tej znalosti anglictiny, za tie roky co cestujeme do GR a vlastne aj inde, som sa naucil niekolko potrebnych fraz. Vravim ze sa dokazem pozdravit a vypytat si jest a pit :) Zatial sme sa vzdy aj ked sme boli v uzkych dohovorili ci uz vyuzitim nejakych anglickych slovicok pomotanych s nemcinou alebo posunkami, dokonca raz pri zjednavani ceny sme si na papier pisali cisla :) Moc som si teda nikdy nepokecal ale napokon som tak ci tak stale dohovoril. Dobrou pomockou je stiahnut si do mobilu offline translator - prekladac.

Pozeral som kam to vlastne na Korfu mate namierene a ak je to ono (prikladam obrazok mapy) tak odporucam trajekt ktory som aj ja spominal,  Igoumenitsa - Lefkimi. Teda, ja by som zvolil do Agios Gordios tuto variantu, pretoze podla mapky je vzdialenost Korfu (mesta) a Lefkimi priblizne rovnaka.

Za Lefkimi hovori hlavne cena za trajekt a cas plavby je tiez cca polovicny. Prikladam obrazok mapy a link na mapu - https://www.google.sk/maps/place/Agios+Gordios+S.A./@39.5164096,19.9682103,12z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x447155be6265a126!8m2!3d39.542671!4d19.85133.


zuzana4m
12:56, 16. 06. 2016

JÁNOŠ, dík za povzbudenie, tiež sa trocha dohovoríme, ale aby som čítala po anglicky, nehrozí, základy mám zopakované niekoľko krát s mojimi deťmi a teraz s vnúčatami, ale to je málo a áno, správne si to zadal na mapke, je to tam hore, kde ideme a to ideme ešte cez rakúsku cestovku, takže pokyny dostaneme v nemčine, cha,cha,cha, to bude ešte len sranda a asi pôjdeme na ten kratší a teda lacnejší  trajekt.


Jánoš
14:52, 16. 06. 2016

ZUZANA4M, tesim sa ak som ti pomohol pri rozhodovani. Pokial pri mojich potulkach po Korfu zaciatkom jula (sme tam vo Vitalades od 1.7. do 13.7.) niekde uvidim niekoho so zufalym vyrazom v tvari a s grecko-nemecko-anglicko-slovenskym slovnikom v ruke pristavim sa :)

Inak pisem to niekde vyssie, no opakovanie nezaskodi, my vyrazame den skor ako mame nastup a to uz rano z VT, podvecer sme v pohode s rezervou v mestecku Prilep vo FYROM (MKD) kde prenocujeme a rano pokracujeme na Korfu cez hranicny prechod Medzhitlija (FYROM) - Kato Klines / Niki (GR).

Samozrejme som pripraveny na to, ze tu potom priebezne podam cerstve info z cesty a priamo z GR pre tych co vyrazaju smerom na juh niekedy az po nas :) 


zuzana4m
13:27, 17. 06. 2016

Jánoš, my nebudeme po ceste spať nikde, snáď len na pumpe nejaký odpočinok a na mieste sme deviateho júla, takže možno sa uvidíme, keď zbadáš červený chevrolet s trnavskou ŠPZ, tak to sme my, a ináč pekný pobyt želám


Jánoš
13:32, 17. 06. 2016

Dakujem, napodobne, tiez vam zelam krasnu dovcu a pohodu na ceste tam aj nazad.

Biely YETI s tmavymi sklami a VT znackou, to sme zas my :)


Jánoš
21:45, 19. 06. 2016

pre ALEX a vsetkych ktorych zaujimaju ceny v GR. Len mala ukazka - aktualny letak LIDL ;)

http://flyer.lidl-hellas.gr/fa4cd78a-652d-4003-a2f1-49deeee4e8d4/html5.html#/1





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.