téma: Grécko - kedy, ako a kam na dovolenku?

Pridať odpoveď
Jánoš
23:50, 21. 06. 2016

Nejake kamery na Korfu - http://www.the-webcam-network.com/Greece/Lefkimmi/1019090.html

daju sa tu vyhladat aj ine webkamery v GR, no mne sa s tym nechcelo na iPade hrat, na PC by to mohlo byt OK  


francisko
13:53, 23. 06. 2016

ahojte, mame zajednane ubytovanie v Kalamitsi od 4.7-18.7. Mam otazku a budem velmi rad ked mi niekto poradi. Autom ideme do Grecka 1x a trochu ma strasi hranica HU-SRB. Cital som kadejake cierne scenare s cakackami kvoli Turkom...Mali by sme vyrazit 3.7 v nedelu z Martina, na hranici HU-SRB budeme cca o 14:00. Potom by som rad prespal v Nisi alebo Vranje a v pondelok smer Grecko. Spat by sme opat vyrazali v nedelu. Moja otazocka je, ci je rozumne vyrazat ako mame v plane, alebo kedy je najrozumnejsie cestovat kvoli prechodom... :) Vopred dakujem za odpovede a rady...


Jánoš
16:49, 23. 06. 2016

FRANCISCO, uz sme to tu riesili, nasmerujem ta do vlakna "Cesta do Grecka vlastnym autom", myslim, ze dokonca hned v PRVOM prispevku mas alternativne hranicne priechody medzi HU/SRB a potom hned na druhej strane je pisane o tom istom. Skus si najskor prejst to spominane vlakno, nie zeby ti niekto nechcel poradit, no mas to tam, len citaj a citaj :) Pri listovani v tom vlakne sa urcite navyse dozvies este par zaujimavych a mozno potrebnych informacii :)

Termin mas OK, aj my sme jazdili v nedelu.


Alex
17:55, 23. 06. 2016

Janos, dik za letak! :-) 


francisko
21:22, 23. 06. 2016

ahoj, dakujem za odpoved. Vsetko som poctivo cital a mam cestu aj vdaka tomuto foru dobre zmapovanu. Akurat som si nie stale naistom :). A predsa jedna otazka este na vas...Nemate niekto skusenost s prechodom Bácsalmás-Bajmok? Porovnaval som cca trasu a vychadzalo to priblizne rovnako ako cez obhadzku z dialnice na Tompa prechod. Akurat ten Bajmok sa zda byt este pokojnejsi...


Jánoš
07:38, 24. 06. 2016

FRANCISKO, tesim sa ze sme ti pomohli pri ziskavani informacii. Pozeral som tie tvoje dve mapky a podla nich, pokial by si isiel po dialnici, tak kusok pred Rozske priechodom je odbocka na Asothallom. Tade pravdepodobne pojdeme my. Pokial by si sa chcel dialnici v HU vyhnut tak, ako na prvej mapke, potom ma logiku ten Bajmok.

DOPLNENE - Francisko, pokial sa chces silou mocou vyhnut madarskej dialnici a s tym spojenymi poplatkami, chod po svojej trase co mas na mapke. V pripade ale, ze pouzijes co i len kusok madarskej spoplatnenej dialnice a zaplatis si dialnicny poplatok, potom chod po dialnici takmer az k dialnicnemu hranicnemu priechodu Rozske/Horgos. Par kilometrov pred nim pouzi EXIT 166 (prvy obrazok) a odboc z dialnice na smer Baja. Tade sa dostanes nielen na hranicny priechod Asotthalom/Backi Vinogradi ale aj na priechod Tompa/Kelebija, ten je ale dalej nez Asotthalom.  Pokial nestihnes odbocit, alebo sa chces na vlastne oci presvedcit ako to na dialnicnom priechode vyzera (dostanes sa velmi blizko k hranici), mozes este par kilometrov pokracovat a z dialnice zist az na exite 173. Z toho exitu sa vies vratit nazad na dialnicu ak by si sa tak rozhodol. Obrazok exitu 173 tiez prikladam.

To samozrejme plati pre vsetkych, co nechcu riskovat kolony na dialnicnom hranicnom priechode Rozske/Horgos a radsej zvolia miernu zachadzku ale s velkou pravdepodobnostou, ze neuviaznu v tureckych kolonach. Hranicny priechod Asotthalom/Backi Vinogradi je urceny len pre obcanov EU, vacsina migrujucich turkov ma sice auta s MPZ statov EU, kde pracuju, no obcianstvo (pas) maju turecke a tak sa ich tu vela nevyskytuje. Tento priechod je ale otvoreny denne len od 7:00 do 19:00, myslite na to a ratajte s casovou rezervou. Uz boli pripady, ked ludom v autach tesne "pred zaverecnou" spustili zavory a nevybavili ich.


francisko
18:55, 24. 06. 2016

Este raz dakujem JÁNOŠ! Rozhodol som sa pre trasu po M5, exit 166/173 na Asotthalom. Budeme tam cca o 13:00 v nedelu.A prepac, pisal si ze ides na Korfu koncom Juna, ale nezachytil som ci to na jeden sup, ci niekde cestou prenocujete?

A este pridavam, ak niekomu pomoze odkaz na aktualnu cestnu situaciu v Srbsku http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210. Skoda, ze neviem najst niekde online kamery ako v macedonsku alebo chorvatsku...



Jánoš
21:24, 24. 06. 2016

V poslednych rokoch uz nejdeme na jeden sup :) uz volime prenocovanie po ceste. V minulosti sme uz prespavali cestou v MKD v Skopje, v Ohride alebo v Srbsku vo Vladicin Hane ci vo Vranje. Tento rok, ako som uz spominal vyrazame z VT vo stvrtok niekedy rano a mam cez booking noclah v mestecku Prilep v MKD. Rano 1.7. odtial vyrazime smerom do pristavu v Igoumenitsi cez priechod Medzhitlija/Niki tak, aby sme niekedy poobede boli trajektom, ktory ide do Lefkimi na ubytovani vo Vitalades na Korfu. Tam mame rezervaciu cez booking na 12 noci :)

http:///www.odpocetcasu.cz/andeiQu/


francisko
08:27, 25. 06. 2016

Pekne, to mas cca 13 hodin cesty do Prilepu ak to dobre pozeram...Ja pozeram ubytko od Nišu, Leskovac, Vranje. Mas s niecim naozaj dobru skusenost? Ako ubytovania je tam dost (booking.com), ale predsa osobna skusenost je osobna skusenost :)


Jánoš
15:26, 25. 06. 2016

Pri Leskovaci je to Hotel Gros, vo Vranie a okoli nejake motoresty - popozeraj webstranky aby mali parkovanie strazene a este mi napada Penzion Konak Fontana vo Vladicin Han  





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.