téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Gersi
19:45, 26. 06. 2020

Je to niekde aj na stránke ministerstva že cez macedonsko sa do Grécka zatiaľ nedá dostať ale od 1.7 by to malo ísť. Odporúčajú zatiaľ obísť to cez Bulharsko 


Gersi
22:23, 26. 06. 2020


eldegor
02:07, 27. 06. 2020

Super!!!

Dakujeme pekne za informacie! 
Chystame sa na Corfu od konca jula na mesiac - uz len dufat, ze sa to nezmeni, alebo sa to zmeni v lepsom...


Bobi
07:50, 28. 06. 2020

Tak my dnes odchádzame,držte palce. Rada by som vám tu zdieľala info ale minule mi táto stránka nefungovala v zahraničí


rafto
08:13, 28. 06. 2020

V spravach davali ze od 1.7. By sa malo otvorit aj srbsko


Jánoš
22:50, 28. 06. 2020

Keby ste poriadne citali debatu aspon tri-styri stranky dozadu, zistite, ze do Grecka cez S-MKD sa autom cez hranice dostanete pravdepodobne az po 1.juli. Tiez to, ze momentalne sa zo SRB da cestovat do GR len cez BG. Takze to vobec nie je ziadne prekvapenie, ze Greci cez hranice so S-MKD nepustaju nikoho okrem svojich obcanov a zopar vynimiek. A naozaj to nevymyslela nasa vlada, tak sem, prosim, politiku netahajte. 

Skor toto je novinka. Najneskor 48 hodin pred vstupom do GR treba vyplnit tento formular a pravdepodobne zvlast na kazdu osobu v aute. Google translator pomoze s prekladom stranky. 

https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR1cxxNWO2oByuf6NUphset7Guj2bczFK4m-nU_6LWYIliFcaZQeYVibyX8#/


Jánoš
23:01, 28. 06. 2020

eldegor - od 27.7. by som aj ja mal byt na Korfu

Bobi - budeme ti vdacni za akukolvek informaciu. 


eldegor
03:39, 29. 06. 2020

Ked vsetko dobre dopadne ja tam budem od 25.7. :)


Bobi
16:36, 29. 06. 2020

Tak nakoniec mi to funguje Jánoš :)

Cestu sme mali parádnu, Bratislava-Neoi Poroi 15,5 hodiny s dostatkom prestávok aj pre dve malé deti

Odchádzali sme z BA o 20.30,chcela som otestovať tu aplikáciu Border Watcher tak sme to riskli na Horgos,no a za mňa sa teda aplikácia neoplatí sťahovať :D niektoré prechody (napr Tompa,Backi Breg) tam majú oficiálne čakacie doby,Horgos má iba od cestujúcich. My sme tam prišli 00.15, posledný cestujúci písal 23.00 čakaciu dobu do 15 min,my sme už mali 45min takže nepresné,ale na Horgos stále dobre,EU pruh išiel veľmi rýchlo nonEU veľmi pomaly. Tu sa nás na hraniciach nikto nepýtal kam ideme,ale zastavili nás policajti pri Belehrade a ti sa vypytovali

My sme mohli ísť na MK keďže jeden člen našej rodiny má GR pas a púšťajú aj rodinných príslušníkov ale my sme si to aj tak dali cez BG :) chceli sme vyskúšať niečo nove. Od Nisu všade prázdna cesta,čakanie na Gradina-Kalotina 20min. Na stránke zahraničných veci máme pri Bulharsku uvedené že treba vyplniť formulár o korone,tak sme si to predpripravili doma ale nikto to od nás nechcel,len papiere od auta :D

Hranicu Promachonas sme prefrcali za 15 min,bol tam len bulhar,grek vôbec nie. Mali tam rozložený stôl so skumavkami kde odoberali vzorky náhodným vybraným,my sme medzi nich nepatrili,myslím že sa skôr zameriavali na srbov :D 

V Neoi Poroi nám suseda namiesto Kalimera povedala,tu Korona nie je!!! :D

Jediné mínus pre mňa u bulharskej trasy je že od Promachonas nemáš poriadnu slušnú pumpu s pekným oddychovým miestom ako je napr prva pumpa Eko za Evzoni,tam si zvykneme oddýchnuť a dať prvé Fredo Cappuccino :D tu sme museli čakať až do pumpy ktorá je už len polhodku pred Neoi Poroi (dovtedy-dve hodiny-Nic)

Želám aj ostatným takú pohodovú cestu ako sme mali my





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.