téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
15:11, 31. 05. 2018

maryzabeth - by si sa cudovala ake auta jazdia cez hranice :) maximalne ta odstavia na osobnu prehliadku a rozoberu ti auto :)

ale vazne - jedine co musi clovek urobit ak ide firemnym autom je zadovazit si splnomocnenie, niekto vravi ze aj overene. Nikdy nic take odomna nechceli, no nahoda je blbec. Samozrejme skontrolovat rozsah poistenia auta atd. Myslim ze niekde v starsich prispevkoch som o tom viac pisal :)


Lasto
14:21, 01. 06. 2018

Zdravim, Som tu novy. Precital som celu diskuziu pozorne niekolkokrat. Tiez rozmyslame po rokoch zmenit destinaciu na dovolenky z Chorvatska a Grecko sa javi ako jedna z moznosti. Cestu zvazujeme autom. Je to lacnejsie ale hlavne kvoli flexibilite pri dvoch detoch. Podla doruceni z fora asi na 2x tj. prespatie niekde po ceste. Cestovat radsej asi cez tyzden (nie cez vikend). Klasicka trasa HU-SRB-FYROM. Termin nam vychadza niekedy zaciatkom Augusta. Vtedy tam asi vrcholi sezona. Zial to neviem ovplyvnit velmi. Ked Boh da mozno vyrazime :-)

Viem ze uz je pomerne neskoro hladat ubytovanie ale tak to tohto roku vyslo :-(.

Kedze by to bolo 1krat do Grecka aby to bolo najblizsie tak asi nieco na severe. Co som zbezne pozeral na mape tak asi Chalchidiky alebo Olympska riviera.

Detom vyhovuje hlavne postupne klesanie vody v mori a pieskova plaz. A ja zase mam rad prirodny tien tj. nejake stromy na plazi. Nemalo by to byt nejake velmi rusne letovisko ale zase ani aby to bolo totalne mrtve. Nieco medzi. Tak male - stredne mestecko alebo letovisko.

Aku destinaciu by ste mi doporucili? Hlavne tie stromy aby boli naplazi. Vacsinou doporucuje sa ubytko hladat cez booking. Mozno vsak by sa nasiel nejaky priamy kontakt. Dakujem zo odpovede.


petpov
17:21, 01. 06. 2018

maryzabeth k tomu splnomocneniu, je potrebné aby bolo dvojjazyčne, aj v anglickom jazyku, niekde som to vyčítal ked som ho potreboval minulý rok ja. Ako vraví Jánoš, nik ho nechcel. Ale skôr tu ide o prípad nehody....bodaj by sa nič také bestalo :)


Jánoš
12:16, 03. 06. 2018

Lasto - vitaj :) Tazko poradit s destinaciou, Grecko je neskutocne rozmanite. Popozeraj fotoalbumy a cestopisy, rozhodni sa podla nich a podla skusenosti ci odporucani, no hlavne podla seba. Pokial mozem poradit, ak soferujete obaja a vystriedate sa tak vyrazte na noc ale uprostred tyzdna, nie cez vikend! a bez prespania s prestavkami na oddych. Tak cez noc deticky lepsie znesu cestovanie, prespia vacsinu casu. Ak soferujes sam, daj to na pohodu s prenocovanim. Nezabudni, no a to nielen ty, ze na dovolenku si vezies to najdrahsie co mas a az doma nazad z dovolenky mozes bilancovat :) Vela info ziskas z prispevkov v roznych vlaknach o Grecku. Ja kvoli tomu, ze este stale nevieme na 100% ci pocestujeme, som ziadnu rezervaciu tento rok nerobil. Viem, ze si teraz oproti minulosti protirecim, no ak pocestujeme vyrazim posledny julovy tyzden na Chalkidiki, na Sithoniu (prostredny prst) a verim ze ubytko pre dvoch zozeniem. Pravdepodobne prespime niekde cestou, taky noclah podla toho kolko planujes dat na jeden zatah zozenies cestou hocikde. Zlozitejsie to budes mat ty s detickami, nic nie je horsie ako unaveny po ceste este jazdit hore dolu a hladat ubytko. My sme len dvaja 50+ a psik. Zvlast sa tento rok chceme zamerat na ubytko hoci aj "dalej od civilizacie" hlavne v klude a pokoji, no a aj tak sa vzdy presuvame autom po okoli a nikdy nie sme na jednej plazi. Ak by si to nechcel risknut len tak na blind, najdite si nejaky zajazd autobusovou dopravou u cestovky, najlepsie lastminute, akurat si zvolte vlastnu dopravu. Tak sme cestovali prvykrat do GR. Pobyt od cestovky a dopravu sme mali indivindi. Drzim palce k spravnej volbe, citaj a kludne sa pytaj :)


slk
14:52, 03. 06. 2018

Zdravim vsetkych. Este pred SAT Patrolou pridavam do uzitocnych odkazov link na prve video z cesty do Grecka. Mozte si prezriet ako to vyzera a co caka na ceste.


maryzabeth
08:36, 04. 06. 2018

petpov bola by som rada, keby som to splnomocnenie mala len pre istotu a nikto ho nepýtal, ale keďže mám hentak polepené auto, to vyslovene kričí colníci poďte ma skontrolovať... uvidíme, hádam nás neotočia naspäť, na ukrajine vraj s týmto nemajú problém otáčať autá domov, keď niečo nie je v poriadku. Ale pôjdem aj s malou dcérou, snáď nebudú robiť problémy. Najviac sa bojím Srbska. Rozmýšlala som či by bolo lepšie použiť nejaký menší a menej známy hraničný priechod...


maryzabeth
08:40, 04. 06. 2018

A ešte ma napadlo, že mám to splnomocnenie potvrdené vo firme + overené na matrike na mestskom úrade, ten podpis. Dúfam, že to stačí, lebo k notárovi mi vo firme odmietli s tým ísť, že takto to musí stačiť, keď to niekto bude chcieť.


Jánoš
11:31, 04. 06. 2018

maryzabeth - pokial sa ti tu nikto neozve, kto ma s tymto skusenosti, pouzi osvedceny sposob. Ak zadas do vyhladavaca "cesta do zahraničia služobným autom", ujo Google ti poradi velmi rad a velmi rychlo - približný počet výsledkov: 39 600 (0,32 sekúnd)   :)  :)  :)


VITO PO
20:57, 04. 06. 2018

maryzabeth : ja mám tiež auto písané na firmu, ale keďže firma je moja nosím len výpis z OR. Predtým kým som bol inde zamestnancom, dostal som do ruky splnomocnenie v SK a EN jazyku overené u notára. Každopádne si myslím, že okrúhla pečiatka z matriky by mala stačiť. 

A z osobnej skúsenosti by som sa menším priechodom asi vyhol. Menej premávky, osádka sa viac nudí a občas sa radi niečím zamestnajú. :D Síce to nie je pravidlo, ale opak občas býva pravdou. :D


Nera738
22:33, 04. 06. 2018

Chlapci ide niekto na Thassos? Ako je to s lístkom na trajekt? 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.