téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
slk
16:27, 12. 06. 2017

SAT Patrola - cesta do Grecka cez Macedonsko (2017)

https://www.youtube.com/watch?v=5G22eZ1dwfA


Marcik
01:04, 21. 06. 2017

Prosim o radu kedze cestujeme zajtra (vlastne dnes) autom poprve, Grecko je moja srdcovka, rovnako ako Vasa, no na vlastnu past a este aj s takmer 3r. synom ideme prvy krat :)

podctivo citam a pozrela som si aj videa, tot otazky:

1, pochopila som spravne, ze ked prejdeme macedonske hranice tak v grecku az po thesaloniky neplatime ziadne myto? (ideme na Sithoniu), nech nie som pozajtra zaskocena

2. nejake odporucenia na moznosti nonstop zastavenia s dietatom - vacsie pumpy, macdonald... proste trosku cistejsie zachody a moznost vybehat sa :) nech si viem poznacit a podla toho prisposobit prestavky

3. je krajina v ktorej radsej netankovat? mame diesel

4. a asistencne sluzby, skusenosti s poistovnou Union? (aj auto aj liecebne naklady)

dufam mi niekto stihne odpisat, a ked nestihnete, mozno pomoze inym, slubujem po navrate dopisem nasu skusenost

Dakujem


Jánoš
11:03, 21. 06. 2017

Marcik, skusim len tak narychlo a co najstrucnejsie, snad pomozem. :)

1. Davno som nesiel od Solunu smerom na Ateny. Neviem co vymysleli s poplatkami za dialnice v GR, no na tomto linku http://www.index.pois.gr/google.asp?SubCatID=546 najdes prehlad vsetkych mytnic v GR. Zda sa mi, ze myto sa plati tvojim smerom len ak pokracujes dalej na Kavalu - bez zaruky. Zvacsi si mapu, najdi si kade budes prechadzat a rozklikni miesto (ikonku) a zobrazia sa ti blizsie informacie o platbe. Udajovy subor (POI databazu), nielen mytnic v Grecku, si vies stiahnut do navigacie - pre PC zdatnejsich.

2. Pri ceste cez vsetky krajiny zastavujte na oddych a na tankovanie velkych nadnarodnych ci narodnych benzinkach (MOL, SHELL, LUKOIL, OMV a podobne). Vacsinou maju k dispozicii dokonca aj priestory na prebalovanie babetiek, co vy uz sice asi nepotrebujete. Zastavovat odporucam aj v Madarsku na odpocivadlach pri dialnici, vacsinou su wecka v tych takych domcekoch OK. Nedavajte sa do reci s pripadne sa vyskytujucimi predajcami cohokolvek. Snad benzinky a odpocivadla nebudu zaplavene turkami.

3. Tankovat odporucam vsade cestou, do GR vstupovat s plnou nadrzou po natankovani vo FYROM. Ja sice beriem benzin, no tankujem najma na tych velkych, spominanych benzinkach. Na pocudovanie, to viem zo skusenosti inych, napriklad vo FYROM maju lacnejsiu naftu ako u nas, no je ovela kvalitnejsia. Pozor na oznacenie tankovacich pistoli. Tankujte ale opat na tych "velkych" nadnarodnych pumpach, pred tankovanim sa vzdy spytam ci mozem platit kartou.

4. Asistencne sluzby sa spominaju opakovane tu vo fore aj inych strankach kde riesia cestovanie. Urcite na cestu cez FYROM zelenu kartu. Poistenie ak mas havarijne mas tam asistencne sluzby. Skontroluj vo VOP podmienky plnenia, keby nieco. Ak nemas havarijko, napriklad na stranke ASA si mozes kupit kratkodobe asistencne sluzby. Jedno poistenie potrebujete na auto, jedno na osadku - komercne urazove. Ja toto neriesim, mam havarijne poistenie, od znacky aj dozivotnu mobilitu a asistencne sluzby a ku kreditke urazove poistenie a poistenie batoziny ci zodpovednosti v dostacujucom rozsahu pre vsetkych clenov rodiny.

Tolko strucne, verim ze si to stihnes precitat. Verim tiez, ze si stihnete povybavovat vsetky poistky (hoci aj online) a ine potrebne zalezitosti. V kazdom pripade drzim palce, prajem stastnu cestu a krasnu dovolenku. Samozrejme aj stastny navrat domov a tesime sa na informacie od teba :) 


laci
14:14, 21. 06. 2017

Po Asprovaltu cez Thessaloniki sa v rokoch 2015,2014,2013 neplatilo. Keď sme išli ďalej na výlet - Thassos niekde po ceste bola jedna mýtnica 


laci
11:49, 22. 06. 2017

jokl

- kde ste?

- ako bolo na hraničných priechodoch , veľa vozidiel?


ivankamirka
15:00, 23. 06. 2017

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či bude problém nájsť ubytko v Asprovalte, Nea Vrasne od 9.8.


Jánoš
18:07, 23. 06. 2017

ahoj ivankamirka... ubytko bez rezervacie je otazka stastia, verim, ze ho budete mat. Sezona uz bezi v plnom prude a napriklad my sme si objednavali - rezervovali tohorocnu dovolenku na Peloponeze a na Zakyntose v termine na prelome jula a augusta na stranke http://www.booking.com uz na prelome rokov. Odporucam ti tuto stranku, snad nieco objavis alebo ti odporucam poziadat o pomoc uja Google.

Na linku http://www.somturista.sk/fotoalbum/dovolenka-2011-sarti-gr-primorsko-bg-53 najdes moj cestopis sice starsieho data, no myslim, ze informacie budu aktualne. Zhruba v rovnakom termine sme isli do GR na blind a tam opisujem ako sme presli kus Grecka, (vratane Nea Vrasny a Asprovalty) a napokon sme to vzdali a skoncili na dalsi tyzden dovolenky v Bulharsku. Totiz prelom jula a prve dva tyzdne augusta je TOP sezona v Grecku. Greci 15.8. oslavuju jeden zo svojich najvyznamnejsich sviatkov a to je Nanebovstupenie Panny Marie. Cele Grecko je vtedy pri mori, vsetci dovolenkuju.  


ivankamirka
21:45, 23. 06. 2017

Ďakujem za povzbudenie :-) už len potrebujem presvedčiť manžela,aby sme vymenili Chorvátsko za Grécko. Tam sme boli naposledy autobusom pred 15-timi rokmi na svadobnej ceste. Asprovalta - Nea Vrasna- Paralia zdalo sa mi dosť veľké. On je sám šofér takže sa obáva cesty , ale ja mu verím :-)


Marcik
22:19, 23. 06. 2017

Dakujem za odpovede. Uz sme v Grecku. Takze len pre info v Srbsku sa platilo rovnako ako ste pisali tu 2,5+6,5+1,5 a este kusok od Macedonskych hranic 0,5. V Macedonsku je jedna dost zle oznacena obchadzka z dialnice, takze odporucam velmi spomalit a sledovat znacenie. Cela cesta inak OK. Co ma velmi potesilo, ked sme platili v eurach mytne, tk nam aj v eurach vydali. Neprijemne ma prekvapil hranicny prechod z macedonska do grecka, kde sme na gr hraniciach cakali v nekonecnych kolonach cca 2,5hod. Islo strasne vela srbov a kontrolovali ich vecnost. A nie nebolo to cez vikend ale vo stvrtok okolo 10:00.


Jánoš
23:02, 23. 06. 2017

Marcik - parada. Vdaka za info, uzivajte si Grecko a aj nadalej cakame na aktualne spravy od vas :) 

ivankamirka - neboj, len raz skusi Grecko a do Chorvatska sa mu uz nebude chciet. Aj ja soferujem len sam a posledne roky uz radsej prespavame cestou. Tento rok to bude smerom tam Gevgelija a smerom nazad Ohrid, oboje vo FYROM :)





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.