téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
mmm
15:09, 14. 07. 2020

to bobi,  Aká atmosfera je tam. cítiť nejak  strach, keď píšeš, že očakávajú nárast. Určite je tam málo turistov, ale keď píšem s majiteľom apartmánu, kde chodím už dlhé roky, ten tvrdí, že je všetko o.k  a je bezpečno. Chápem, že asi nebude úplne objektívny z ekonom dôvodu, preto by som rád vedel realitu. dík


eldegor
15:24, 14. 07. 2020

no ked greci to vyzaduju aj od deti tak asi nepojdeme... :/

U nas som nasiel toto: 

"Testovanie na ochorenie COVID-19 je určené pre ľudí od 10 rokov. V prípade, ak pacient ešte nemá 18 rokov, je potrebné, aby prišiel v sprievode zákonného zástupcu, ktorý udelí súhlas na odber biologického materiálu."


Gersi
17:55, 14. 07. 2020

Odpísali mi z veľvyslanectva že test musia mať všetci aj deti od narodenia. Niektoré laboratória myslím ze medirex robí testy od 10 rokov ale našiel som aj také ktoré robia testy bez obmedzenia veku. Zajtra sa ideme objednať na testy do ZM lebo v Nitre som nenašiel kde otestuju aj deti. 


eldegor
21:52, 14. 07. 2020

Smutna sprava... :/

Tak sme sa tesili na Korfu ale tento rok z toho asi nic nebude... :(


Bobi
22:03, 14. 07. 2020

mmm ja mám pocit že sa vôbec neboja že by im turisti doniesli vírus,skôr že nebudú mať čo jesť zvyšok roka :(

Sú pohostinní a priateľskí ako vždy a zatiaľ sa niako veľmi ani nestrachuju,normálne vysedávajú v tavernach, kaviarňach,rúška,len tak na pol úst,aby sa nepovedalo 


Miro137
22:55, 14. 07. 2020

dususkraj, keď ideš na Thassos, na trakte si nezabudni zobrať rúška, my sme si ich nechali v aute a do auta sa už potom nedalo dostať a keď sa začal trajekt pohyňať tak tam behal taky protivny v uniforme, že všetci si dajte masky lebo budu tisícove pokuty. Našťastie potom sa objavila jedna pani ktorá ich mala celú krabicu a dve nám dala. Ináč na Thassos to v nedeľu už trochu ožilo, už vytiahli aj vodné atrakcie a objavili sa aj plážoví predavači. Ale obsadenosť ubytovaní hlboko pod 50%. Niektoré stále zatvorené. Miesta na plaži dosť. Obsadene tak max 20% lehatiek. V tavernach tak po jednej skupinke ľudí. Len na Paradise  Beach bolo plno. 

Tým ktorí naberete odvahu a dostanete sa sem aj napriek všetkým prekážkam prajem príjemný pobyt. Je tu krásne, nie je sa čoho báť. Ako som už písal. Samozrejme všetky bezpečnostné opatrenia s rozumom.

Aj keď mojú prvú dovolenku v Grécku poznačila Corona, nebanujem.  Thassos je krásny. 


Jánoš
06:58, 15. 07. 2020

Tak a je to tu  Jedno z mojich najtazsich rozhodnuti v poslednej dobe. Napriek tomu, ze som srdcom a dusou fanusik, obdivovatel a zastanca Grecka, milujem grekov, ich mentalitu, filozofiu, more, prirodu, jedlo aj to ich slnko a vzdy som ludi prehovaral aby sa vy...tentovali na predrazene Chorvatsko, tohorocnu dovolenku stravim prave tam. Bohuzial pracovne terminy nepustia a dlhsie uz cakat nemozme ani nechceme   Necitim sa ale ako zradca, skor sa citim ako zradeny  Vsetko by som zvladol, aj cestu aj kolony aj obmedzenia. No to, ze zo mna, slovaka cestujuceho autom robia pri vstupe do GR druhu triedu, na rozdiel od slovaka cestujuceho lietadlom, ma neskutocne stve. A naozaj povazujem 70+10 eur na osobu za test, vratane deti, pre nas siestich, co sme mali cestovat dvoma autami na Korfu za vyhodene peniaze. Ak dobre ratam, 6x80 je 480 eur. To je dost. To v HR neprejeme, aj ked take frappe a taky gyros a vsetky tie dobroty tam urcite nenajdeme. Takze vsetkym, co sa nenechali zlomit tak ako ja, prajem co najmenej komplikacii na dovolenke a skvele zazitky. Odchod do HR mame naplanovany vo stvrtok 23.7. niekde na Hvar alebo Vir. Zatial sa budem modlit nech sa stane zazrak a nech greci zrusia testy pre nas, cestujucich autom a tiez aby kamarat dostal dovolenku, lebo je vojak. A naozaj, vobec sa na HR netesim, to sa s GR porovnat neda. V nicom  


mmpjerry
08:45, 15. 07. 2020

Tak vidím jánoš, že si dopadol rovnako ako ja, dokonca ťa možno zbadám na Vire kam idem od 19.7 a tiež hlboko smutim za Sarti.


dususkraj
09:57, 15. 07. 2020

Tak mi sme dnes absolvovali korona test a v piatok rano odchadzame aby sme do soboty 8.00 prekrocili hranice, potom napisem aka bola cesta


mmm
10:14, 15. 07. 2020

bobi dík za info





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.