téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
abro
10:34, 16. 07. 2020

Jaro MT

Loď do Igoumenitsu stoji 230€ aj s autom pre štyroch (toto je najlacnejší operátor) basic listok bez kajút, na poplatkoch za diaľnice dáš zhruba 100€  ( o 50€ viac ako cez MKD) a ešte rátaj palivo je to o 300km viac ako cez MKD. Ja tiež rozmýšlam tade.


mmm
10:53, 16. 07. 2020

Ja som pozeral letenky a  je to asi teraz ta najlacnejšia varianta, dokonca  je to lacnejšie ako autom (nafta, poplatky) nehovoriac o teste na covid.  Trochu sa obávam tej hromadnej prepravy, ale tvrdia, že majú dokonalú dezinfekciu a obmedzený počet prepravovaných. Však aj na trajekte ťa zaženú niekde do spoločných priestorov, takže skoro to isté ako v lietadle.  Viem nie je to už to prvé orechové bez auta, ale je to stále GR :). Ešte skúsim dohodnúť domáceho nech príde pre nás na letisko a asi pojdeme touto cestou


marcelkuchta
10:57, 16. 07. 2020

Tak aj tak sa to da a kde mate to ubytovanie v ktorej casti grecka ?


abro
11:23, 16. 07. 2020

Poprosil by som info kto sa vraciate cez SRB-MADARSKE hranice ci madari pustaju slovakov po koridoroch na prejazd po zmerani telesnej teploty, alebo pytaju test na covid. Dakujem.


Korytnak
12:06, 16. 07. 2020

podla ludi, co tadial presli vraj zmerali teplotu a poslali konkretnym hranicnym priechodom von. 

Otazne co sa stane, ked ti nameraju 37,1


Juraj140
12:10, 16. 07. 2020

Dá sa povedať, že za cenu covid testu sa dajú kúpiť letenky a za cenu paliva do grécka sa dá požičať auto na letisku na dva týždne. My sme boli teraz na testoch, v sobotu odchádzame autom. Neviem ako to bude naspäť cez maďarsko, tie podmienky nie sú napísané úplne jednoznačne. Ale ja som to pochopil tak, že na tranzit netreba testy. No ale pre istotu potiahnem aj karavan, ak bude zle, utáborím sa na colnici.


eldegor
13:23, 16. 07. 2020

na tranzit cez Madarsko netreba testy, ja tiez pozeram trajekty Bari-Corfu - nemienim sa vzdat :)

+ z Grecka von sa da ist aj smerom na Severnu Macedoniu


Miro137
15:17, 16. 07. 2020

Vrátil som sa teraz z GR, cez BG a Srbsko. Na hraniciach nič nechceli. Všade bez čakania. Žiadne kontroly. Až na vjazde do H, sme stáli cca hodinu. Išli sme po diaľnici, dúfal som že bude menej áut, ale nabudúce to obidem už cez iný prechod. Neviem čo to tak trvalo lebo celá kontrola trvala cca 3 minúty. Pýtali sa či ne dovážame cigarety, pozrel do kufra a nič viac. Volal som na RUVZ a po tranzit cez BG a Srbsko netreba ani testy ani karanténu, (zatiaľ). Doba tranzitu nie je presne určená. 


dususkraj
06:23, 18. 07. 2020

Dorazili sme do Grecka, v piatok o 5.00 odchod z BA, H-SRB hranica 2h. bez problemov,Srb-Bulh.  2h, nechceli od nas ani formular, Bulh-Gr.  2,5h kontrola covid testu aj formularu, ale iba pohladom, kto nemal test robili hned na hranici, cesty prazdne , autobus ani jeden dorazili sme o1.00h v noci do Stavros.vsetko bez problemov az na dlhe cakanie ale bol piatok.


Tuan
09:10, 19. 07. 2020

dobré ráno, vrátili sme sa dnes z GR, cesta naspäť už cez hraničný prechod Severné Macedónsko, sami úplne na hraniciach a potom prázdne cesty, Srsko to isté, na hranici len doklady a cesty prázdne. Nesklamali samozrejme madarské hranice, postavili sme sa do radu pre EU, nič všetci v kope, prišli sme o 16.37 hod. -2 hodiny sme si počkali na to aby nám pozreli doklady otvorili kufor a keď nás videla mladá policajtka spýtala sa či ideme z Grécka. /trvalo to 2 minúty/. Nič nechceli, pobehoval tam zdravotník mal teplomer ale nemeral teplotu nikomu. Grécko super, prázdne len domáci ak by som mala dovolenku idem znova.... 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.