téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
haryg
15:40, 18. 08. 2019

Ahoj dovolenkári, 

na začiatok chcem všetkým poďakovať za informácie v tomto fóre o cestovaní do Grécka. Ako pre väčšinu z Vás aj moje prvé dovolenky autom boli v Chorvátsku O týždeň nám (aj manželke) začína dovolenka a my stále nie sme rozhodnutí, či to bude zasa Chorvátsko, alebo skúsime Grécko. V niektorých príspevkoch som sa dočítal aj negatíva o Grécku a to že je tam v uliciach bordel, zaostalá infraštruktúra, svorky psov a v ubytovacích zariadeniach dokonca šváby. Fórum som prečítal celé a sú tu naozaj cenné rady. Rád by som sa Vás spýtal v ktorých lokalitách ste sa stretli s nejakými negatívami a v ktorých je to  prijatelné pre slovenskú náturu :o) .  Idealne zrovnávať s Chorvátskom, ktoré poznáme asi všetci. Neradi by sme zažili šok a utekali z Grécka preč.....   V Chorvátsku sme si lokality vyberali skôr pokojnešie ale vždy v blízkosti väčšieho mesta ak by nás náhodou prepadli chúťky na nočný život, ale aj k vôli obchodom, bankám a iným inštitúciam, ktoré by sme mohli potrebovať. Prosím píšte o Vaších postrehoch, skúsenostiach a miestach kde ste videli negatíva a naopak, ktoré by ste doporučili....


Pajtyi
15:43, 18. 08. 2019

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&id=511

Tu sa da pozriet priebezne zdrzania na mytniciach v srbsku.Mozno to niekomu pomoze.


Jánoš
18:24, 18. 08. 2019

haryg - asi uz mate dovolenku rozhodnutu, no neda mi nereagovat. Vybral som z tvojho prispevku sekciu - ... " v niektorých príspevkoch som sa dočítal aj negatíva o Grécku a to že je tam v uliciach bordel, zaostalá infraštruktúra, svorky psov a v ubytovacích zariadeniach dokonca šváby.... " To ako by som teraz napisal to iste o Slovensku, lebo som presiel okolo Luniku 9 v Kosiciach. 

Jazdime na dovolenku do Grecka od roku 2007 ci 2008, niekde tu mam info o nasej prvej dovolenke v Polichrone. Predtym sme jazdili aj my do HR. Skusenost je neprenosna, tvoje rozhodnutie bude vzdy spravne, pretoze sa ty sam rozhodnes. Dufam ale, ze to mnozstvo pozitivnych reakcii na Grecko, tu na tomto webe od ludi co si Grecko zamilovali, ti pomozu pri rozhodovani sa a nedas na jeden negativny prispevok ktory spominas a ktory mozno napisal nejaky majitel skrachovanej cestovky do Chorvatska, pretoze ludia kvoli cenam a pristupu prestavaju cestovat do Chorvatska aj ked je tam cesta mozno pohodlnejsia. Samozrejme pisem s nadlahcenim :) Poznam naozaj x ludi, aj tu na tomto webe, ktori vymenili Chorvatsko za Grecko a nelutuju, aj ked samozrejme netvrdim, ze je to na 100%.

Myslim, ze je uz len mlatenim prazdnej slamy pisat a radit ti o oblastiach kam sa mate ist pozriet. Kazdemu vyhovuje nieco ine, Grecko je neskutocne rozmanite prirodou a plazami a letoviskami a ak si prejdes par stran dozadu na tejto diskusii, ci pojdes na fotoalbumy ci vylety, urcite si nieco s pomocou spominanych prispevkov vyberies. V kazdom pripade kamkolvek sa vyberiete, ci uz HR alebo GR, prajem vam krasnu dovolenku :)


Bobi
20:30, 18. 08. 2019

Haryg: čo sa týka čistoty z blízkych ostrovov je Thassos častejší ako Korfu,z Olympskej riviéry je Nej Pori čisté. S Chalkidiki nemam skusenost. Zaostalou infraštruktúrou neviem čo myslíš,ja som žiadnu takú skúsenosť nemala. My ideme tento rok do Grécka aj do Chorvátska :D každé má svoje výhody 


haryg
11:54, 19. 08. 2019

Ďakujem za reakcie, súhlasím s názorom že najlepšia je vlastná skúsenosť. Kam pôjdeme rozhodnuté zatiaľ nie je. My už tento rok obe destinácie nestihneme tak sa rozhodneme pred odchodom  podľa počasia Briste, kam máme namierené v Chorvátsku a okolie Vourvourou, ktoré sme si vybrali v  Grécku. V Grécku sme ešte neboli tak sme vyberali len podľa dostupných informácii na webe. Ale najlepšie by bolo ísť najskôr do Grécka, a ak by sa nám ,,nezadarilo,,  tak potom to napraviť v Chorvátsku, ktoré máme ,,prečítané,,   :o))     Ešte raz ďakujem za reakcie.


Rafo
19:52, 19. 08. 2019

@pepco Dyt jsem to rikal :) Na SRB-H hranici zasadne prava strana, z lavych prudov ta uz nik nepusti do praveho a ako pises, skysnes na 2.5 hodiny.


macko
20:22, 19. 08. 2019

Ano viem, cital som ten odkaz o pravej strane na tej hranici. Ale po ziadnom posune som to potom riesil na drzovku tlacenim sa stale vpravo a podarilo sa


Azir
18:38, 25. 08. 2019

Ahojte čítam tu rôzne reakcie a podnety no poviem vám, bola som prvý krát v Grécku autom cesta tam super išli sme cez hraničný prechod Tompa prešli sme bez problémov žiadne čakanie a takto nám to šlo až po Grécko nikde žiadne čakanie min minúta na míto, lístok do ruky a plus potom zaplatenie. Išli sme cez Macedónsko bolo to kratšie ako cez Bulharsko. Boli sme na Sarti úžasné prostredie a ta voda super čistá priezračná žiadny bordel ako niekto spomína a v uliciach taktiež. Každé ráno si tu každý pred svojím domčekom a obchodníkom poupratoval, pozametal, smetiari tam už o piatej ráno odnášali smeti a neporiadok. Ubytovanie tiež super a ak niekto je naučený na luxus a vadí mu nejaký pavucik ktorého nájde aj doma tak nech si zaplatí 5*hotel v ktorom je niekedy väčší bordel ako v  týchto prítulných apartmánoch a štúdiách. Nie som náročný človek išla som si oddýchnuť a neriesiť kde je aký bordel. Pozrite sa na Slovensko v každom rohu nájdete nejaký bordel a robíme si ho mi sami. Ja som bola nadmieru spokojná a boli sme aj na pláž Orange Beach úžasná pláž. Cesta späť išla tiež bez problémov až po Srbsko - Maďarské hranice hraničný prechod Horgoš. Tam sme si odstáli 7,5 hod


VITO PO
09:38, 26. 08. 2019

@Azir : 7,5 hodiny? By ma kleplo :) čo ste nešli na niektorý iný prechod? 


Nera738
12:05, 26. 08. 2019

Nazdarek grekofili. Bol niekto na peloponeze - movenmasia? Potrebujeme pieskovéú pláž. No neviem sa dopátrať. Našiel som tam dve jedna polopiesok aspoň podľa videa a druha kameň. Pripadne ma niekto nejaký nápad kam na peloponeze. Mame záujem pozrieť korinth, Rio antirio, spartu, hydru atď. No a simos beach. Pripadne ak vie niekto aj nejaké ubytko. Vďaka peknú dovolenku všetkým. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.