téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Jánoš
22:28, 29. 06. 2020

Bobi - nadhera :) tesim sa z vasej super cesty a vdaka, ze si sa podelila o skusenost. Drzim palce, nech cela vasa dovolenka a cestovanie prebehne v pohode. 

Samozrejme, ako od jednej z prvych cestujucich do GR, uvitame vsetky informacie. Ako sa tam korona podpisala, ako to tam funguje, ci to nieco urobilo s cenami v tavernach aj cenami za ubytko. 

Uzivajte si, troska, ale len troska zavidim :)


fuchsotik
14:57, 30. 06. 2020

Bobi ďakujem veľmi pekne za info. Konečne niečo aktuálne. V sobotu sa chystáme s rodinkou autom do GR cez Bulharsko, kde máme nocľah. 


Bobi
15:08, 30. 06. 2020

Ceny vyzistim a napíšem, zatiaľ sme vonku nejedli, ubytko my máme svoje. V potravinách hovoril chlapík že majú tržby ako v máji. Teraz je tu teda stále prazdnejsie ale cez víkendy že sa zvyknú zaplniť pláže grekmi. S ruskom som zatiaľ videla len pracovníkov vyberajucich mýto, do potravín tu chodíme v rusku len my :D na pláž kde chodíme my má chlapík lehátka rozmiestnené ďalej od seba ako normalne,to je tak všetko k opatreniam

Pri tom mýte ma ešte napadlo, možno pre niekoho praktická info - Maďarsko a Bulharsko sme kupovali online známku, Srbsko a Grécko sme vsetky mýta platili kartou,takže všetko sa dá bezhotovostne :) 


marcelkuchta
14:10, 01. 07. 2020

Ak niekomu pomozem tak pridam svoje skusenosti z cestou do grecka, Pre hraniciam z madarska do srbska presnejsie horgos s ktorym nemam dobre skusenosti som skusil sice pomalsiu trasu ale kratsiu cez oradeu - arad - temesvar a smer na smeredevo a napojil som sa uz za smeredevom na srbskej hranici pod Belehradom na A1 a aj ked som siel cez den tak musim povedat ze okrem zapchy v temesvari koli oprave cesty to bolo uplne v pohode , pocitam keby som tamad prefrcal cez noc bolo by to este ovela lepsie cize aj toho roku ak sa bude dat ist pojdem tamadial. No tentokrat to skusim cez noc . Toho roku bud thassos alebo korfu nieco mam buknute na oboch miestach s besplatnym stornom s tym ze chcem predtym este jednu noc prespat v Kalabake a pozriet Meteoru . 


ihorsa
18:17, 01. 07. 2020

Ahojte.Zdá sa mi, že otvorenie Bogorodica-Evzoni prechodu do GR sa dátum posunul  na 15.7. (Tešil som sa na naftu za 0,86€.) Vie niekto viac ?


Bobi
19:55, 01. 07. 2020

Dnes sme jedli von,pred vstupom treba dezinfikovať ruky,rúška nenosí nikto,ani obsluha

Obed stal 20€ - 2x kokinisto(dusené hovädzie) s hranolkami a raz jemista(plnena paprika a paradajka)

Pivo na pláži 4€,to je dosť ale máš za to lehátko na celý deň tak si myslím že ok

Myslím že je všetko po starom čo sa týka cien

ihorsa neviem ako sú na tom s macedoncami,ale ja som bola spoko s cestou cez BG a šla by som zase,vôbec by som neriešila MK


ihorsa
22:55, 01. 07. 2020

Bobi, ďakujem za info,nešiel som ešte cez BG, ale autá nevidno loziť cez Evzoni a chodím tade po polnoci (mne neznáma cesta).Asi to nebudem o týždeň postrkovať, lebo to zase  odsunú.Tento rok Paralia, minule Sarti aj Nei Pori


JanTN
08:32, 02. 07. 2020

Viem že sme to  už spomínali. ;-)

https://www.startitup.sk/dovolenka-v-grecku-sa-oddnes-pre-slovakov-komplikuje-nove-opatrenia-ta-zrejme-od-vyletu-odradia/


Jánoš
09:09, 02. 07. 2020

JanTN - vdaka za info, pre mna je to skor pozitivna informacia. Nechcem aby to hlupo vyzeralo, no troska nadlahcene sa mi ziada napisat, ze cim menej turistov, tym vacsia pohoda :) Pamatam si totiz casy pred 13 - 14  rokmi, ked sa cestovalo komplikovanejsie, no Grecko nebolo az tak preplnene a bolo viac Grecke. Tiez si ale pamatam aj dobu pred niekolkymi rokmi, ked naplno prepukla ekonomicka kriza v GR a ked som s uzasom chodil po Grecku a videl neskutocne mnozstvo opustenych zatvorenych prevadzok, obchodov a taverien :(

V kazdom pripade zo srdca a uprimne prajem Grekom, ktori su na turistoch zavisli, aby zarobili a dokazali prezit. Pretoze v ziadnom pripade sa Grecko neda porovnavat s predrazenym Chorvatskom co sa tyka pristupu, cien a vobec vsetkeho vratane domorodych Grekov, prirody a mora :)

Ten formular (The Passenger Locator Form – PLF) nie je ziadny problem, uz som si to na necisto skusal a vobec nie som jazykovo anglicky zdatny. Verim, ze casom sa este od viacerych opatreni upusti. No co uz so mnou, som nenapravitelny optimista. :)


mmm
13:19, 02. 07. 2020

Ahojte, nevie niekto či sú v BG otvorené pre nás aj iné prechody ako SRB/BG Gradina/Kalotina a BG/GR Kulata-Promachonas? Neviem si to predstaviť v sezóne, keď tadiaľ pôjdu všetci SRB+Turci.  Ja som niekoľko krát šiel aj inými prechodmi a bolo to vcelku o.k., ale niekde som čítal, že cez koronu sú pre nás otvorené len tieto dva.Už teraz keď pozerám web cam z Gradiny je tam pekná rada.

dík





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.