téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Korytnak
17:48, 05. 06. 2020

Kamarat prave presiel do Bulharska, Madarsko-Srbske hranice naparadu, na Bulharskych musel len podpisat tlacivo, ze nie je pozitvny :) 


Jánoš
07:05, 08. 06. 2020

korytnak - to je dobra informacia, vdaka. Samozrejme, je tu predpoklad, ze v lete to bude hustejsie, kebabisti pocestuju domov a tiez cez BG :(


mmm
15:17, 09. 06. 2020

Len dúfam, že do leta už bude možný aj návrat bez karantény. GR aj BG sú o.k., ale SRB, MK, Rumun stále v zozname nefigurjú


slzar
12:37, 10. 06. 2020

Srbsko by malo byt OK, nie ?

Srbsko s účinnosťou od 7. mája 2020 zrušilo výnimočný stav. Mimoriadne opatrenia sa postupne uvoľňujú a Srbsko od 22. mája otvorilo všetky svoje hraničné priechody. Na vstup do Srbska a tranzit cez srbské územie nie je potrebné povolenie. Na hraniciach každý cestujúci dostane písomnú informáciu – zdravotné upozornenie v srbskom a anglickom jazyku o opatreniach, ktoré je potrebné dodržiavať na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Upozorňujeme občanov, aby si pred cestou do a zo Srbska preverili aktuálne podmienky vstupu do susedných štátov podľa plánovanej trasy. Medzinárodné letisko v Belehrade je otvorené.


Korytnak
15:14, 10. 06. 2020

Do Srbska sa dostanes, momentalne je problem s navratom do HU - vstup z Chorvatska bude otvoreny od piatku, zo Srbska a Rumunska zatial nevieme:

Cestný tranzit cez územie Maďarska (návrat do SR)

Upozornenie

Prejazd Maďarskom  na návrat do Slovenskej  republiky je možný len na je možný len na základe povolenia polície (z Chorvátska, Srbska, Rumunska).

Žiadosť predkladajú občania SR a cudzí štátni príslušníci s povolením na pobyt na území Slovenskej republiky individuálne na príslušný maďarský orgán:

 Informácie a formulár na webovej stránke maďarskej polície v maďarskom jazyku

 (Államhatáron - tőrténő - kérelem - COVID-02-bejelentkézes nélkül-symbol-formular)


slzar
09:18, 11. 06. 2020

Dufam ze to co najskor uvolnia, aby sme nedopadli tak, ze dovolenka v grecku bude mozna, len sa tam nebude dat dostat autom.


Korytnak
12:02, 11. 06. 2020

@slzar - Momentalne je stav taky, ze tam sa bez problemov dostanes cez HU-SRB-BG.

Do konca juna by mal byt otvoreny cely Schengen bez obmedzeni, takze prinajhorsiom sa bude dat vratit EU trasou BG-RO-HU.

A este jedna info z webu ministerstva zahranicia SR o Macedonsku :

Minister zdravotníctva avizoval potenciálne otváranie hraníc na polovicu júna (v koordinácii primárne s Gréckom).

https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzenia-na-hraniciach


Jánoš
13:19, 11. 06. 2020

Podľa exekutívy Európskej únie by sa zrušenie cestovných obmedzení od 1. júla malo týkať cestujúcich z Albánska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Kosova, Severného Macedónska a Srbska, pretože epidemiologická situácia v týchto krajinách je podobná alebo lepšia ako situácia v krajinách Únie.


Jánoš
14:38, 14. 06. 2020

S dovolenim prevzate zo stranky Recko nas bavi. Google translator. 

Tí cudzinci, ktorí cestujú po ceste v Severnom Macedónsku, budú mať päťhodinový termín na opustenie krajiny.

Podľa rozhodnutia vlády budú môcť cudzinci vstúpiť do susednej krajiny a opustiť ju cez šesť hraničných priechodov: v Bogoroditsa, na hranici s Gréckom, v Evzoni Kilkis, v Tabanovce, na hranici so Srbskom, v Deve Bair. na hranici s Bulharskom, na Kiafasane, na hranici s Albánskom a na Blatche na hranici s Kosovom.

Prakticky to znamená, že tí, ktorí chcú cestovať po ceste do susednej krajiny, budú musieť vyplniť vyhlásenie na hraničnom priechode Evzoni, v ktorom bude uvedený čas vstupu, a po opustení územia Skopje ho odovzdajú nasledujúcemu hraničnému priechodu.

Počas päťhodinového obdobia sa cudzí štátni príslušníci nesmú vzdať príslušnej diaľnice alebo miestnej cesty, ktorú používajú na prechod cez krajinu.

Pokiaľ ide o výhody, ktoré má pre našu krajinu, toto rozhodnutie je, že cudzí občania budú môcť cez susednú krajinu bez obmedzení vstúpiť na grécke územie.


mmm
14:53, 15. 06. 2020

to Korytnak, nezabúdaj na to, že BG ani RO nie sú v Schengene.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.