téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Pajtyi
14:12, 08. 07. 2019

Vychadza to priblizne na 65eur tam aj spet.Madarsku treba kupit mesacnu.Vyjde lacnejsie ako 2x kupovat 10dnovu.


JanTN
14:45, 08. 07. 2019

GR pri zlom parkovaní odoberú značkou na políciu dostanete ju späť keď zaplatíte pokutu. Srb zaparkuje zle s vedome a vezme si ŠPZ zo sebou a GR polícia je vtom že ho už riešia kolegovia.


Pajtyi
14:57, 08. 07. 2019

Inak este co som si vsimol tu v GR asi nemaju dopravnu znacku daj prednost v jazde.Vsade maju nasadenu STOPku na ktorej nezastavuju.Ja pre istotu som vzdy postal.Nevytrubili ma zato ale bolo vidiet ze im takto prekazam na ceste.


JanTN
16:51, 08. 07. 2019

Preklad.

Srbský parlament dnes prijal zmeny zákona o poplatkoch za používanie verejných statkov, ktoré zvýšia cenu mýta v Srbsku o 12%.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:805020-Skupstina-Srbije-izglasala-Putarina-poskupljuje-komunalci-ce-od-sada-moci-da-zaustavljaju-vozila


Adyna
23:33, 08. 07. 2019

Pajtyi dnes mi tp nedalo po tvojich skúsenostiach z Paralie ohľadom mora a áno je to tak ako píšeš. Ľudia čo tam žijú tvrdia, to isté. V Paralii ešte také more nezažili. My sme tam boli, mali sme veľmi pozitívne skúsenosti aj ohľadom mora, aj domácich, pohostinnosť, hotel. Jediné negatívum bolo možno premnozené komáre, ale zase to nebolo nič oproti kobylkám v Sarti. Pevne verím, že nezanevrite na Grécko a dovolenku ste si napriek tomu užili


MMiro
10:00, 09. 07. 2019

My sme boli 29.6.-6.7. pri Ouranoupolise a more cistucke.

Po ceste sme stali na obed pri Palicskom jazere, prespali sme v Nis-i.

Boli sme autom 1. krat a priprava aj vdaka tomuto foru bola vyborna.

Cesta tam - cez Horgos II. trafili sme obednu prestavku v sobotu o 12:00 colnici nechali vsetko tak do 12:30 o 12:45 sme boli vybaveni.

Ostatne prechody OK - treba sa pchat idealne vzdy do pruhu, ktory sa neskor rozvetvuje. Vyhradene pruhy pre EU citizens vsetci ignoruju.

Gre-Mac hranica v nedelu 30.6. 12:00 sme presli v pohode , v opacnom smere na Mac kolona tak na 3 hod.

To nas dostatocne presvedcilo ist naspat nanoc a bolo to dobre rozhodnutie. Naspat sme isli o cez dialnicny Horgos o cca 6:00 rano cakaren vyse hodiny.

Jedine co ma zaskocilo bolo ze po ceste tam pytali Macedonci na vstupe aj zelenu kartu.  Nastastie som ju mal po ruke.

Eura sme nezamienali vsade ich brali, jedine v macedonsku na vacsej pumpe po ceste naspat v noci sa tvarili ze sa neda platit kartou. Eura zobrali, ale predpokladam ze kurz nebol velmi vyhodny.

Dakujem vsetkym na tomto fore za uzitocne rady.


Jánoš
10:28, 09. 07. 2019

MMiro - vdaka za pochvalu za forum, tesim sa, ze takmer vsetci co informacie odtial cerpate ich aj nazad sem vraciate a posuvate pre inych. Parada. Rovnako velka vdaka aj za info o tvojom cestovani :)

Priznam sa aj napriek urcitym skusenostiam, ktore s cestovanim do GR mam, ze nikdy som nespekuloval nad tym, ktory pruh pred colnicou sa rozvetvuje. Mate s tym niekto tiez skusenosti a podla coho sa da spoznat, ktory pruh je ten co sa bude rozvetvovat? Viem ze jednoducho sa pozriet, no vzdy to funguje?  Co ja robim, tak je to, ze sa na mytniciach radim za kamiony alebo autobusy. Jeden kamion ci autobus = tri - styri auta :)

Zelena karta je u Macedoncov pravidlo a povinnost, ak ju nemas smola. Neprejdes, no mozu ti tam dakde na hraniciach vystavit taku akoze docasnu, aby si mal na vstup a akoze garantovane PZP v pripade nejakej skody inemu, no daju si za to dobre zaplatit. Uz viac rokov robim to, ze do poistovne napisem prosbu ci mi mozu poslat dalsiu zelenu i bielu kartu ze som ju poskodil, napriklad. Nikdy v ziadnej poistovni nebol problem a vzdy mi poslu. Jednu nosim v dokladoch vzdy a druhu mam odlozenu v aute.

No a co sa tyka tankovania a vyzadovanej platby za tankovanie v EUR. Niektori chytraci si takto privyrabaju. Preto sa vopred, este pred tankovanim VZDY najskor spytam ci mozem platit kartou a VZDY idem zaplatit dovnutra. Samozrejme ze ten kurz bol vyhodny, ale len pre neho :). Lahko si to zistis, ked si to preratas. 1 EUR = cca 60 MKD. Ja si tak vymienam na prvej MKD benzinke kde tankujem, tak 10 - 20 EUR za ich chechtaky, aby som mal na poplatky za myto a nejaku lakocinku na benzinke ci v nejakom bufete.


petula
13:10, 09. 07. 2019

ahojte, ďakujem za toto fórum, veľká pomoc, prosím ako je to s prechodmy z HU do Srbska, sú otvorené non-stop? (okrem Backi...?) Ak ideme v noci cez týždeň, nemal by byť problém s kolónamy ani na veľkých prechodoch, či?...ideme prvý raz autom, nula skúsenosti..Prechod Srbsko - Macedónsko - nejaké špeciatity treba vedieť o tom? kolóny? Neplánuje prenocovanie, ale ak by bolo treba, kam sa dá zapadnúť bez rezervácie vopred

ďakujem 


mmm
15:00, 09. 07. 2019

Diaľničný prechod Horgoš I je otvorený 24hod, ale je dosť preplnený, niekedy aj 4 hod. čakania. Bočné Horgoš II a Bački vinogradi sú od 7-19, len pre EU a SRB. V poslednej dobe aj tieto bočné prechody  začali nachádzať a využívať aj europsky Turci, ktori idú z Eu do Turecka a naspäť cez prázdniny, takže niekedy sa tam čaká aj viac ako hodka. Treba si pozrieť, kedy sa začínajú a končia prázdniny v jednotlivých nemeckých krajiach a tým Weekendom sa vyhnúť. Dobrá stránka je aj http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210.


mmm
15:07, 09. 07. 2019

Čo sa týka prechodu SRB-MK a MK GR používam len diaľničné,zatiaľ vždy do hodky. Medzi SRB a MK je ešte jeden bočný, ale ten je dosť zachádzka, takže časovo to bude asi jedno. To isté platí o MK-GR. Ubytovanie bez rezervácie by som asi neriskoval. Cez booking sa dá v SRB (polcesta) zohnať super ubytko tak okolo 30Eur/noc--celý apartmán. 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.