téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
petbab
21:08, 27. 06. 2019

Ahoj Zubro.

Ako ste sli na ten ostrov Amouliany? Chystame sa do Asprovalty a rozmyslam, kam zajst aby sme neboli cely cas len na jednej plazi. 

Pripadne ak mate nejake dobre miesta v danej lokalite, budem vdacny za tipy.

My ideme 7.7. z Presova s prespanim v Leskovaci. Som zvedavy na cestu, v sezone sme este autom nesli.

Peter


zubro28
22:49, 27. 06. 2019

Petbab

Na ostrov ides z Asprovalty smer Olympiada do mestecka Tripity kde je trajekt. Jazdi kazdu hodinu cestovny poriadok najdes na nete. Plaze na Olympiade su tiez pekne a je to blizko. A ked tam budete tak sa prejdite na ruiny Stagiry kde sa narodil Aristoteles . 

Janos

Myslel som na otocku my sme si dali stale jeden vylet na Thassos z nasho strediska koli zmene.  


Dušan
23:38, 27. 06. 2019

To Zubro28

Nemam vysielacku, takze asi nie.


EML
12:58, 28. 06. 2019

Ahoj všetci, som veľmi rada, že je vytvorená táto diskusia, je tu veľa užitočných vecí. My už niekoľkýkrát cestujeme do Grécka autom, vždy cca v strede júla. Cestujeme z BA, hranice HU-SRB prechádzame spravidla cca o 5-6:00, zväčša Tompa, zatiaľ ešte nebol problém - max. 2-3 autá...Jediný problém bol na ceste späť, čakali sme na HU hranici 3 hodiny... Ak niekto potrebuje mám nejaké linky na kamery na hraničné prechody SRB-MAC, a myslím že aj MAC-GR. Možno tu niekde aj sú zavesené :). Ďakujem krásne za všetky zdielačky a aktuálne info z ciest do Gr,všetko pozorne sledujem,  tento rok vyrážame 13.7.


zubro28
18:48, 29. 06. 2019

Caute. Prave na pumpe pred Belehradom na ceste domov. Cesta do Grecka vzdy niecim prekvapi. Tentokrat som v sobotu cez obed necakal problem ba Greckej hranici. A tam 1km kolona. Stali sme 1 hodinu 20 minut a to sme mali stastie a cez 500m obehli kolonu v novootvorenom tretom pruhu odvazlivcov. Inak sme tam 3 hodiny vobec sa to nehybalo sj ked slo vsetkych 5 okien. Ani nechcem vediet co tam musi byt teraz. Macedonsko Srbsko hranica do 10 min. Inak zasa ma dostali mobilne data. Velky pozor 1MB 9eur!!! 2km pred hranicou mi uz skocila Macedonska siet. Pozrel som len na google map aktualnu kolonu a 10 Euro v tahu. Stastie ze som si to vcas vsimol. Takto mozete lahko prist o tisice Euro takze velky pozor. Staci ze vam stiahne 100mb aktualizacie atd. Minuli rok v Srbsku mi stiahlo mail s prilohou a stalo to 50 euro.

Turkov uz vidno hlavne v opacnom smere na Nis. Dufam ze Madarsko bude ok.


Pajtyi
16:50, 30. 06. 2019

Ahojte tak vcera 29.6. vecer o 21:30 sme vyrazili zo zamkov.Cesta prebiehala velmi kludne na skoro prazdnych cestach.Obchvat Budapesti bol cisty bez spomalenia,M6 ka uplne prazdna.Na HU-SRB hranici Hercegszanto nebol nikto prednami vybavene za 2minuty,oproti boli 2autobusy a osobaky vobec.Cez Belehrad nadranom o 4tej uplne prazdno a Macedonske a Grecke hranice par aut prednami.Obe hranice vybavene do 10minut ale oproti z Grecka do Macedonska bola riadna kolona.Dorazili sme 13:00nasho casu cize cesta trvala 15,5hodin kludnym tempom a mali sme pravidelne prestavky no bez spanku.V meste sme vonku zatial neboli no ubytko je horsie nez sme cakali.Uplne vsetko stare komunisticke.Dufame ze more a plaz to este zachrania.Najlacnejsie tankovanie je v macedonsku a v madarsku.


Jánoš
21:32, 30. 06. 2019

Pani, vdaka za info... Tesim sa, ze myslite na nas, co nas cestovanie este len caka :) zubro28 vitaj doma a pajtyi, nech je to ubytko jedina mrzutost :)

K tym minutym datam v krajinach mimo EU - zubro28, vdaka ze sa delis aj s neprijemnou skusenostou. Tiez som mal taku skusenost, bohuzial. Dan za nevedomost a to mi len po pripojeni push postahovalo emaily. Preto teraz uz v Madarsku pri niektorej zastavke na benzinke vypinam mobilne data na vsetkych telefonoch v aute a zapinam ich az v Grecku. Cestou nazad v Grecku vypinam a az ked som pripojeny na madarskeho operatora, vtedy ich zapinam.

V Srbsku na kazdej benzinke OMV by mala byt volna WiFi a myslim, ze na tych novych velkych modernych je WiFi uz aj v Severnom Macedonsku. 


henry_sk
21:51, 30. 06. 2019

Pozor na Macedóncov, obsluha na menších čerpačkách sa snaží za tankovanie pýtať hneď pri stojane a majú pre seba výhodný kurz. Keď chcete platiť kartou, vedia sa vyhovoriť, že im nejde terminál.


zubro28
22:09, 30. 06. 2019

Takze uz zotaveny doma. Nakoniec sme sa rozhodli skusit to cez Tompu este som tam nebol tak som to chcel skusit. Taktiez neviem z akeho dovodu uz nejde kamera na prechod zo Srbska tak som si nebol isty ako to tam vyzera. Google maps a Sygic ukazoval 500m kolonu na hranici. Pozor je tam novy obchvat okolo Subotice ale je nedokonceny takze Vas to aj tak nakoniec vrati cez mesto. Ale aj tak sa da par kilometrov usetrit mimo mesto. Hranica stara ale bez aut, co vsak dalo priestor vyblbnut sa Madarom. Este sa mi nestalo aby mi baterkou prehladavali auto. Pozor na cigarety z Macedonska moze to sposobit problem ak poviete ze nic neveziete a najdu Vam to. Viem ze mozete nejake prenasat ale ak najdu tak ste hned podozrivy a mozu Vam dat vylozit auto a hladat dalsie. Takze radsej kaslat na to. Taktie z Tompy nechodte tou starou cestou hned do prava na Szeged v noci je to hruza sama zver a zla cesta v lese. Radsej to trosku obidte.

Inak celkovo hodnotim pozitivne celkom to zbehlo. Tak Vam vsetkym drzim cez leto palce. Je to niekedy aj o stasti ale najdolezitejsie je to tu na fore sledovat ktore dni su ako vytazene a hlavne sa delit o info toto forum je fakt super. 


sajsa
15:53, 01. 07. 2019

Zdravím. My vyrážame na Thassos 14.7. okolo 4:00 ráno. Ideme z Horehronia smer RS, Fiľakovo, Hatvan, Budapešť a večer by som chcel prespať na Dojrane. Prosím o radu, po prechode do Grécka sa mám vrátiť späť na diaľnicu alebo ísť cestou a napojiť sa za Thesalonikami? 





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.