téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Juraj140
15:37, 04. 08. 2020

JaroMT pred hranicami som videl auto so ŠPZ Komárna. Prihovoril som sa,  no boli to maďari. Nejako som sa s nimi po anglicky dohovoril, vraveli že u nich vôbec nie je možnosť urobiť si testy, robí to len málo firiem a časovo to nestíhajú. Vybrali sa aj tak a prešli. Myslím, že gréci si uvedomujú, že potrebujú turistov, colníci denne musia urobiť tisícky rozhodnutí a keby mali nad každým špekulovať, tak to tam skolabuje. Myslím, že by sa dalo prejsť do gr aj cez evzoni. Veď colník nemá možnosť preveriť dôvody návštevy. Tak isto, povrdenie covid je vypísané rukou na tlačive, opečiatkované nejakým doktorom. Policajt nemá možnosť overiť pravosť a ani to, či je doktor oprávnený takýto test vydať.


Jánoš
11:17, 11. 08. 2020

Ahojte, mam to uplne ako cez kopirak s JaroMT -  HR = cele zle :(

Po 12 ci 13 rokoch Grecka sme dali Chorvatsko. Sli sme 2 rodiny dvoma autami a takmer 500 eur za testy do GR sme dat nechceli, takze sme zvolili HR.

Boli sme na Hvar-e, letovisko Vrboska, super ubytko u super domacej za super peniaze. Naozaj dva luxusne appartmany jeden za 50, druhy za 60 eur na noc. Ale to by bolo z pozitiv asi tak vsetko. More studene, plaze kameniste a betonove, ludi vela, aj ked vraj menej ako po ine roky. Chodili sme na vsetky plaze v okoli, na maloktorej sme boli 2x. Na plazi ziadne sisky, gyros, obcerstvenie, nic. Za 4 akoze ladove kavy 20 eur. Sprchy na plazach vsade kde sme boli su na mince - 2 kuna pol minuty. Pizza na plazi za 10 eur. Lehatka so slnecnikom jeden den 60 kun, druhy den, ked uz bolo ludi viac 100 kun - teda asi 15 eur. Parkovanie pri plazi 25 kun. Ich kuchyna ok, dalo sa daco vybrat, no na grecku sa nechytala. Ochota casnikov ziadna, sluzby tiez a to Hvar je akoze super ostrov. No aby som nespominal len ceny, plaze, more, ludia okolo bolo to, co ma najviac sklamalo. Nechapem a nerozumiem ludom ktori HR miluju a nedaju na neho dopustit, vratane mojho syna. Myslel som, ze za tych dobrych par rokov sa to zmenilo, ale kdeze. Chorvat ta potrebuje asi za kazdu cenu odrbat, Grek je pohostinny, dobrosrdecny. V grecku ti s usmevom zdravi kazdy koho stretnes, v chorvatsku malokto odpovedal na pozdrav. Tiez som sa snazil akoze si to uzit, snazil som sa aby som ostatnym nepokazil dovolenku svojim sklamanim, no nie vzdy sa mi to darilo.

Zaver si dovolim odkopirovat od JaroMT, lebo cely prispevok co si napisal presne vystihuje moje pocity. Ak niekto miluje GR tak urcite neodporucam Chorvatsko ako alternativu. S manzelkou sme sa zhodli, aj ked never say never - uz nikdy viac. 


marcelkuchta
17:35, 11. 08. 2020

Tak dakujeme za radu ja som mal ist sice do omisu ale aj to sme zrusili , ked som pozrel videa s pred roka z grecka tak som az plakal ,proste radsej pockam rok a uzijeme si to potom , tak teraz mesiac doma a navstevujeme rozne kupaliska v kosiciach alebo nedalekom madarsku hm . Ja mam znamich poliakou co stale chodia do grecka a toho roku v juli boli dokonca autom v turecku ,vraj ziaden problen na hraniciach a tiez krasne plaze a kedze boli autom tak vela pochodili. 


JaroMT
17:40, 11. 08. 2020

Janos ,normalne si ma potesil, bal som sa, aby som niekoho neurazil, ale vidim, ze nie som sam v hodnoteni HR. Marosponti  mal pravdu, Chorvatsko isto nie. Videl som, skusil som, stacilo. O to viac ma motivuje GR na buduci rok. Pieskove plaze, more, jedlo, hudba, tanec tradicie a uplne ina kultura.


marcelkuchta
17:44, 11. 08. 2020

Ja mam uz teraz zabukovane desat dni na thassose od 20.7 do 30.7.2021 plus k tomu chcem ist este poziet meteoru mozno par dni pargu . Drzte sa.


mmpjerry
23:52, 12. 08. 2020

Sčasti sa musím pridať k janosovi a jaroMT a fakt dúfam, že o rok už dáme naše Grécko aj keď bolo fajn aj na Vire, ale bolo to hlavne pieskovou plážou s malou vodickou, pri ktorej sme bývali. Boli sme spokojný, ale už by som konečne rád sa potopil do mora a niečo tam videl ako v Grécku. O mentalite Grekov ani nevravím, nedá sa to porovnať. Chorvati idú na biznis a Gréci vás proste majú radi a dávajú to najavo. Dnes mali v Grécku najvyšší nárast covid, tak dúfam, že do roka to dajú do poriadku.


marosponti
17:58, 14. 08. 2020

Ahojte, ešte k Jánošovi. Na Hvar sme celá partia 12 až 15 ľudí chodili cca 12,13 rokov. na južnú stranu do Svetej Nedeli. Tam konči asfaltova cesta. Dedina ma 150 obyvateľov. Bol som tam už ako doma a kamarat chorvát mal dom priamo na mori. 30 rokov tam neinvestoval 7 izieb 5 kupeľní 4 kuchyne.ešte také socialisticke, ale neskutočna poloha 30 metrov od mora na kamienkovú plažičku bolo cca 300 metrov.Platili sme stále rovnako 10eur osoba /noc. Vzdy sme chodili v od polky septembra, v zime sme si vždy určili presný termín. Ale posledné roky začalo pribúdať ludí, začali rasť ceny služieb ,ale kvalita nie a aj tí chorváti spyšneli. V Grecku som bol dovtedy štyri krát ,ale len na lodi. pred štyrmi rokmi mi kamarát povedal, že v septembri nemá voľný termin , že celý dom prenajal od konca augusta do začiatku októbra nejakým nemcom. Ja na to že tam chodím už viac ako desať rokov. Na to nereagoval. Urobil mi dobre odvtedy chodím obytným autom do Grécka, cez Macedónsko, Albánsko a vôbec neľutujem. Počasie stabilnejšie, voda teplejšia ceny lacnejšie jedlo lepšie a ľudia úplne iný level. Už dva roky po sebe mi volal kedy prídem, slušne mu vždy odpoviem, prepáč Rade, ale tento rok nemám vpláne ísť na dovolenku do Chorvátska.


Zuzika77
09:16, 16. 08. 2020

Ahojte, my uzivame este posledny den v GR, odchadzali sme vo stvrtok 6.8. testy sme mali za 65eur aj s prekladom/osoba, cesta sem celkom fajn Horgos len hodina, a gr. bulharske hranice asi 1,5 hod statie, no tam kontrolovali vstupne formulare, a dokonca jednemu z auta robili opat test, koli statistike. Povodne sme planovali Lefkadu, no vybrali sme nieco blizsie tentokrat Chalkidiki mensiu rybarsku dedinku, Porto Koufo, a dobre sme urobili. Menej ludi, super restauracie, ludia, ved Grecko. Plaz sme zvolili Kriarirsi, tiez menej ludi, aj ked posledne dni je tam uz viac Grekov. Takze vobec nelutujeme, lebo tiez padlo rozhodnutie, ze mozno tento rok nic, alebo Chorvatsko. A este k opateniam, na plazi nosia ruska, rukavice, dezinfikuju lehatka,a o usluznosti ani nehovorim. Su zlati a vazia si kszdeho turistu. 


eldegor
21:14, 19. 08. 2020

Ahojte,

tiez si uzivame este posledne dni na Korfu. Cez vikend sa vraciame domov. Vie mi dakto poradit ci sa da teraz ist cez Sev. Macedonsko?

Dakujem!!!


dususkraj
06:26, 20. 08. 2020

Ano my sme isli cez Macedonsko na hranici 10min, hranica horgos 30 min cesta domov zo Stavri 13h,cesty prazdne





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.