téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Rado
08:51, 27. 06. 2017

Ahojte. Takze v nedelu vyrazame aj my prvykrat do GR po 10 rokoch v Chorvatsku. Ciel Polychrono, jednu noc prespime v moteli Dzep v Srbsku. Dufam ze cesta bude ok, trosku ma vydesila sprava od Marcika a cakanie 2,5 hod na hranici Fyrom-Gr. Na tom prechode by sme mali byt v pondelok pred obedom. Nemate skusenosti s prechodom Dorjan  smer Valandovo nebolo by to lepsie riesenie? 

Dik.


Jánoš
22:41, 27. 06. 2017

Rado, ten hranicny priechod je s malou zachadzkou z trasy smerom k jazeru Dorjan. Viem, ze je kludnejsi, len v case konania nejakeho hudobneho festivalu je vraj beznadejne upchaty, no neviem v ktorom termine sa to tam tento rok kona. Koho to zaujima, ujo Google poradi.

My prespavame cestou v Gevgeliji a tak hned rano riskneme klasicky priechod. Je dobre ak si uz v kolone, nejakym sposobom "zhypnotizovat a uputat na seba" pozornost colnika na greckej ciare. Zatial sa nam vzdy postastilo to, ze sme bud necakali dlho a ak bola vacsia kolona, tak sa sem tam objavil grecky colnik, ktory z kolony "vytahoval" auta obcanov EU (rozumej - nie turkov na autach z D, NL, B, F, A, CH, ci inych) a posielal nas dopredu na hladky prechod. Neviem, ako to bude teraz po sprisneni kontrol, nic ine nam neostava len to bohuzial skusit.

V kazdom pripade cez hranice medzi HU a SRB planujeme prejst cez iny ako dialnicny hranicny priechod Horgos I. V poslednych rokoch vyuzivame najma Backi Vinogradi, no teraz chceme skusit Horgos II kvoli tomu, ze sa chceme cestou zastavit este niekde pri Szegede na dobre halaszle :)


Rado
08:16, 28. 06. 2017

Jánoš ďakujem mal si pravdu. Festival je 14,15 a 16.7. Cestou tam to asi skúsim cez ten Dojran, keďže bude pondelok,  dám vedieť ako som dopadol ...


Jánoš
18:05, 28. 06. 2017

Rado, teším sa ak ti to pomohlo, kvôli tomu sme tu aby sme si pomohli informáciami :) Tiež ti ďakujem za informáciu o konaní festivalu v mene všetkých, komu to môže pomôcť. Nezapamätal som si termín kedy cestuješ, dávaj bacha, už sa tam môžu "festivaláci" zliezať skôr v predstihu aby si chytili fleka a taktiež sa môžu neskôr po ukončení festivalu rozliezať domov :)

Dosť pomôže všímať si k záveru cesty vo FYROM koľko turbanistov na lietajúcich kobercoch je v tvojom smere na mýtniciach, koľko ťa ich bude cestou k hranici predbiehať a ak budeš mať šťastie, tak možno na poslednej mýtnici alebo blizko hraníc niekde stretneš niekoho, kto sa bude vracať opačným smerom a komu budeš rozumieť. Môžeš sa spýtať ako to na hranici vyzerá :) To myslím vážne, toto som ja už využil, že som sa raz na poslednej mýtnici spýtal poliaka :)


laci
07:08, 29. 06. 2017

jokl - no ja som mylne pochopil po prečítaní príspevku, že už ste v Grécku, :-)


petpov
17:54, 29. 06. 2017

Ahoj vospolok.

Neviete ako vypadá prejazd po obchcvate Belehradu? Vraj tam boli nejaké obmedzenia so semaformi. Sú ešte stále?

Vďaka


Jánoš
18:06, 29. 06. 2017

petpov - za mňa, som zástancom prejazdu priamo cez Belehrad, za tie roky som inak ešte nešiel. Ak zachytíš zelenú vlnu vezieš sa, prejazd je zväčša po trojprúdovke, rýchlosť je tam tuším obmedzená na 80, no jazdí sa tam trocha rýchlejšie aby si nebol brzdou. Neviem, kedy pôjdeš, či počas dňa či v noci, no prejazd trvá tak cca 30 minút, plus mínus. Obchvat je vraj furt zasekaný kamiónmi a nejakými opravami.


petpov
18:12, 29. 06. 2017

Jánoš - poznám to, už sme išli aj priamo, ale bolo to v noci. Toho roku mi to vychádza že tam budeme okolo 15-tej. Obchvat je OK, až na posledný úsek....tam je problém. Máš pravdu, ideme cez mesto :D


Jánoš
18:22, 29. 06. 2017

petpov - :) múdre rozhodnutie :) nezabudni sa tiež vyhnúť diaľničnému priechodu Horgoš, vychádza mi to, že tam budete okolo obeda a tak si myslím, že bude zapchatý ... na výber je Bački Vinogradi alebo Horgoš II  :)


Rado
13:01, 03. 07. 2017

Ahojte. Takze sme to dali. Cesta v pohode. V Madarsku sme si vybrali prechod Backi Vinohradi nikto tam nebol presli sme za 3 min. Hned za hranicou Majkin Salas super jedlo. Prespali sme v Dzepe na hraniciach SRB -FYROM 40 min, FYROM-GR 5 min. Polychrono vyzera celkom pekne. Kto pojde cez vikend odporucam sledovat na police.hu cakacie doby medzi HU-SRB su celkom pravdive. Ahoj





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.