téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
mackica
17:17, 08. 08. 2018

Ahojte cestovatelia,pridávam nás cestovateľský itinerár. Vyrážali sme v nedeľu 22.7. z SC o 6:00, na maďarskej diaľnici už info tabuľa hlásila,že horgos diaľničný je kolóna,tak sme išli pozrieť horgos 2,ale žiadna sláva,tak sme sa otočili a smer Tiszasziget. Čakanie bolo v pohode,pár áut pred nami. Akurát máme vždy šťastie na srbov,raz sa nás pýtal z kadiaľ vieme o tomto prechode,teraz pre zmenu pýtal všetky možné doklady-no evidentne sme mu narušili jeho kľudne pracovné zaťaženie :-). Prespali sme v Srbsku v Niskej Banji - penzión Velickovic. Premávka bola v pohode, s ohľadom na víkend malo kamiónov,dáko aj na platidlach to celkom šlo. Na druhý deň teda v pondelok 23.7. sme zo Srbska vyrazili o 6:00 hod, hranice tj srb-mac aj mac-gr boli bez problémov, všetko do pol hodinky.Prechod sme zvolili klasický Bogorodica, s tým, že ak by to bolo na dlho,tak sa otočíme a smer Dojran,ale nebolo to potrebné.Mali sme naozaj šťastie.Dovolenku sme strávili v Nei Pori, výborne ako vždy. Naspäť sme isli v sobotu ráno  4.8. asi o 7:30,hranica v pohode do pol hodinky,zato však na mac-srb sme si pockali hodinku. Opäť sme prespali v Srbsku a v nedeľu 5.8. sme ráno vyrazili.na oboch stranách bola veľmi silná premavka, ale hlavne smer do Gr. Opäť sme pozreli horgos 2,ale bolo tam veľa áut,tak sme išli na Dala (džala) Tiszasziget, do 10 min sme boli vybavení.

Všetkým,ktorých ešte len dovolenka čaká prajem šťastný cestu, príjemný oddych a bezpečný návrat.


Peter63
19:57, 09. 08. 2018

Prajem vsetkym prijemnu dovolenku,z paralie sme sa vracali 5.8 macedonsko,srbsko cakacka 2 hod.a tak isto horgos o polnoci.Bolo vynikajuce moje postrehy viac rias a meduz ,skusili sme inu destinaciu ale na chachidiky to paralii nestaci .


Canco
19:21, 12. 08. 2018

Smer Sarti, odchod TO o 16.00 po Budapest pohoda, potom 30 minut kolona. Plne cerpacky po ceste tak skusime Tompu. Drzte palce.


Canco
07:23, 13. 08. 2018

O 7.00 nasho casu prechod Grecko (evzoni).Tompa na paradu 10 minut. Srbsko-Macedonsko 20 minut. Uz len 200 km a finis.


Jánoš
11:31, 13. 08. 2018

pridal som pár info z cesty a pobytu, ako aj fotiek, ktore budem este doplnat do "vylety" - Chalkidiki 2018.


leenockaaa
21:38, 13. 08. 2018

Ahojte. Tak aj my sme sa tento rok odhodlali na dlhociznu cestu do grecka. Rozhodnutie padlo na ostrov Thassos. Ubytovanie sme si nasli cez stranku nikana. Mali sme cestovat 12.08 (nedela)  no po predchadzajucich komentoch sme pobalili kufre  a vyrazili sme v stredu 08.08. O 17:00 z domu na Miskolc... Budapest... kedze sme slu na noc tak sme sli cez prechod Horgos. Zdrzanie nejaku pol hodku. Cez booking sme si zarezervovali noclah v Novom Sade,  no nejak sme v noci minuli zjazd tak sme pokracovali dalej a o polnoci sme zastavili na pumpe takej vacsej kde sme si schrupli a o 4 rano pokracovali v ceste. Kedze sme si predlzili dovolenku o 4 dni. Hladala som ubytovanie a rozhodli sme sa pre Nea Michaniona,  rezervacia cez airbnb. Paradna dedinka. Bez turistov. Taka rybarska dedinka so super cukrarnami,  tavernickami,  gyrosom za 2.50 a zmrzlinkou. Plaze pieskove. Na vybez z viacerych. Boli sme pozriet aj v mestecku Peraia,  viac turisticke ale na prechadzku fajn. No a v pondelok 13.08 sne sa presunuli na thassos ku mestecku Limenaria. Tu zacinamenasu 16 dnivu dovolenku. Cestovali sme 15 hodin s 2 malymi detmi (4 a 11 mesiacov). Najhorsie hranice/najdlhsie zdrzanie srbdko/macedonsko. Ale najlepsie sa nam islo cez macedonsko. Vsade dialnica,  prazdne cesty. Mali sme to raz dva prejdene. Vsade sme platili €. Mali sme prichystane drobaky (mendie ako 50 centov neberu). Buduci rok urcite znova grecko


Canco
21:24, 15. 08. 2018

Zdravim zo Sarti. Od pondelka si uzivame dovolenku, trosku viac ludi ako v Korinose (postrech z minuleho roka) vlny skoro ako v Bulharsku. Pre mna moze byt, len spoludovolenkujuci su trosku rozhodeni. Pecie riadne, takze natietame poctivo. V piatok pokus o orange beach, skusime skoro rano uvidime. Dnes nejaky cirkevny sviatok od rana spievaju, ale v pohode. 


Canco
21:24, 15. 08. 2018

Zdravim zo Sarti. Od pondelka si uzivame dovolenku, trosku viac ludi ako v Korinose (postrech z minuleho roka) vlny skoro ako v Bulharsku. Pre mna moze byt, len spoludovolenkujuci su trosku rozhodeni. Pecie riadne, takze natietame poctivo. V piatok pokus o orange beach, skusime skoro rano uvidime. Dnes nejaky cirkevny sviatok od rana spievaju, ale v pohode. 


Nera738
22:56, 15. 08. 2018

Lenocka ta dedinka je v ktorej časti? 


leenockaaa
21:19, 16. 08. 2018

Nera738 je to kusok pod Thessaloniki. Ako voda nie je taka priezracna a "modra" ako na Thassose ale fakt teplucka a ked sme boli v tyzdni na nedalekej plazi tak smd ju mali skoro len pre seba akurat v nedelu sa to tam zaplnilo,  no oktem grekov sme tam nestretli nikoho.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.