téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
zubro28
09:36, 06. 07. 2019


zubro28
09:38, 06. 07. 2019

More kristalivo ciste bolo


zubro28
09:40, 06. 07. 2019

Tento rok uroven hotela skoro 4* s ranajkami. 50m od mora. Naozaj je to o tom citat pred tym recenzie o mieste a hotely a nemoze sa ti stat ze budes sklamany


Pajtyi
11:47, 06. 07. 2019

Zubro28 snazili sme sa pred rezervaciou citat recenzie ale nejak vela nebolo popisane o Paralii a nikto nikde neupozornoval na spinave more.Teraz to tu uz bude popisane a mnohym to moze pomoct.Prave sme uz presli sa kupat nizsie do Leptokarye a je to tu akoby sme presli do inej dimenzie.


Aventador
17:56, 06. 07. 2019

Ahojte. My sme v Nei Pori týždeň a všetko v pohode. V mori je trochu rias, ale nič čo by nám prekážalo, inak je čisté. Obchodníci sú milí a ochotní. Bývame v apartmánovom dome a izba nebola pripravená na 100%, ale nie vždy je všetko perfektné. Domov vyrážame v utorok ráno a tak dúfam, že nebudú kolóny. Inak v Nei Pori sme tretí raz a páči sa nám, že je to tiché mestečko ideálne na oddych. Pláže široké pieskové, ceny primerané.


Davos111
22:18, 06. 07. 2019

Zdravim. Dnes rano sme vyrazili z noclahu v SRB obec Palic (vedla Subotice). Isiel som teda skusit prechod Backi Vinogrady. Prisiel som na prechod 6.55 rano. Bol som 10auto v poradi. Colnici zacali robit presne o 7mej. Vybaveny som bol o 7.15h. Islo to celkom rychlo. Ale asi je lepsie tam byt uz par minut pred otvorenim. Lebo na tu 7mu tam po nas prichadzalo dost vela aut. A celkom slusna kolona sa spravila v opacnom smere z HU do SRB. Niekto z Thasosu sa tu pytal na Dojran. Tak si daj do navi obec Star Dojran. Je tu iba jeden hranicny prechod,urcite ti to da navigacia tadial. Z dojranu potom trva cca 30min kym sa napojis na dialnicu. Tento prechod odporucam skor pre tych co tu chcu prenocovat.


Dušan
23:39, 06. 07. 2019

Pred "chvilou" sme dorazili domov z Grecka z Nea Vrasny, tak sa opät podelim so skusenostami z cesty, mozno to niekomu pomoze.

Po precitani par poslednych prispevkov s informaciami o hranici GR  - MKD a dlhych kolonach som zacinal mat obavy, aby sme tam zbytocne nestvrdli. Upravil som teda cas odchodu asi o dve hodky skor oproti povodnemu planu a vyrazili sme z Vrasny o 5:30 hod. Na hranicu Evzony - Gevgelija sme dorazili plní ocakavania o 7:00. S velkou radostou sme zistili, ze sme 4 (stvrte !) auto v rade. Zdrzanie do 5 minut. Macedonka pasy ani neotvorila. Nasledovala hranica MKD - SRB o 9:10, zdrzanie 2 + 5 minut. Prechod cez Belehrad opät centrom, bez zdrzania, ani sme nazastavili. 'Pipina' z navigacie sa ma snazila poslat skratkou cez cast Novy Grad, ale odolal som a dosiel po A3 az k letisku a tam sa napojil spat doprava na A1. 

Hranica SRB - HUN Backi Vinogradi o 16-tej, boli sme tam druhe auto v rade. Zdrzanie 5 minut, aj to len preto, ze madari boli ukecani a zvedavi a spovedali moju manzelku, ako bolo v Grecku. Opacny smer ale taky prazdny nebol, odhadujem to na cca 300 metrovu kolonu. Podobne to ale bolo aj rano v opacnom smere na MKD - GRC hraniciach, takych 500 metrov aut vo viacerych pruhoch sme tam videli.

Opat sme sa za volantom striedali, takze sme mali niekolko kratkych prestavok a jednu viac ako hodinovu v IKEA pred Belehradom. Vybavili sme obed aj nakup :-). Prichod do Kosic o 20:40 po prejdeni 1350 km a 13 hod. a 40 min. cistej jazdy pri dodrziavani rychlostnych limitov.

Je mi jasne, ze taketo cestovanie cez den nie je pre vsetkych to prave, ale mne sa v noci uz soferovat nechce. A nakoniec aj cakania na hraniciach ma utvdili v spravnom rozhodnuti a nacasovani na cestach v oboch smeroch.

Nakoniec este jedna zaujimavost, dnes od nas greci nechceli nic na mytniciach, takze to bolo 2 krat za nula €. Neviem co za akcia bola... 


macko
00:16, 07. 07. 2019

Dobry vecer cestovatelia. Prave citam prvu negativnu recenziu z Grecka a som z toho v rozpakoch. Medzi nase destinacie ktore sme navstivili patri Bulharsko - Sozopol, Chorvatsko - Omis, letmo Makarska a Gradac ( jednodnovka), Cierna Hora - Budva, Becici, Sutomore ( jednodnovka), Taliansko - Calabria no do bulharska som povedal ze uz nikdy koli riasam a vlnam. Tohto roku sa chystame do Grecka do  Paralie no hned ma presla chut. Vela nazorov som pocil ze je tam fajn a po tejto recenzii na Paraliumsom zhrozeny. Tiez mam objednane ubytko v Paralii studio Just On The Beach no hned mam chut to zrusit. Napiste mi prosim niekto ze to je inac. Lebo som sklamany z toho mora. Nechcem ist 15 hodin niekam, kde to stoji za backoru a este tie cakacie doby na hraniciach. Hladam miesto kde to zije, nakolko mam deti stare 7,7,11. Aby sme ich vedeli vyvetrat po veceroch na kolotococh, prechadzkov po promenade a tak rozne. 


EML
07:09, 07. 07. 2019

macko - absolútne nemusíš stresovať :), Paralia je úžasná na zábavu, my cez víkend tiež vyrážame do Parálie s 12 ročným synom, veeľmi sa mu tam páči. Keďže chodíme do Grécka na dlhšie, vždy máme ubytko v dvoch destináciách - kvôli zmene. Tento rok máme Paráliu (je to naša srdcovka, nemôžeme ju vynechať ani jeden rok) a Sarti (Chalkidiki). Pre takéto deti je tam raj. A tá pláž - nie všade sú tie riasy, sú aj starané pláže a keď nepôjdete na centrálnu pláž, ale zľava aj sprava Paralie sú úžasné pláže v pešej dostupnosti...  Čo sa týka cien, je to bezkonkurenčne najlacnejšie miesto z okolitých letovísk. Každé letovisko v Grécku má niečo iné. 


Pajtyi
08:07, 07. 07. 2019

Macko toto je v Paralii tento tyzden.Skusali sme aj centralnu plaz a aj olympsku plaz juzne od Paralie ktora zacina pri pristave.Ta je este horsia ako ktora je pri centre.Ale ak budete na aute tak sa to da zachranit tak ze sa budete chodit kupat nizsie 30km do Leptokarye alebo Nei Pori.Po dialnici ste tam za 30minut a na tom kusku nieje ani mytnica.Paralia ako mesto je vecer rusne hlavne okolo centra a na promenade korze je vecer plno ludi.Ceny su v normale.Najlepsi gyros robia v centre oproti kostoliku v restike Gyromania.Detom sa hlavna promenada bude pacit ale kolotocov si vela neuziju.Vcera sme navstivili lunapark ale je velmi biedny.1x autodrom, 1xmensi autodrom,3xtrampolina,1xmanez a 1xvyhliadkove nie velke koleso.Cena 1neho zetonu 3eura.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.