téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
Pajtyi
15:56, 05. 07. 2019

Ahojte.5ty den sme v Paralii ale je to tu horsie nez sme cakali.Neodpoeucam nikomu.Je to mestecko zlozene z 2-3poschodovych apartmanovych domov postavenych tipujem v 70tych ci 80tych rokoch a odvtedy donich nic neinvestovali.V mestecku okrem jedneho kostolika nic nieje.Plaze by este boli celkom fajn hlavne od mestecka na juh olympic beach.Na plazi je doslova malo ludi.Voda tepla pocasie dobre ale more je nechutne spinave a plne riasov.Touto cestou sa aj chcem spytat ci nevie niekto o cistej vode tu niekde na okoli ked aj do 50km kde by neboli riasy? Kedze sme tu na aute tak radsej by sme aj presli niekam sa kupat.Dalsie negativa co sme doteraz zazili su ked hned po prichode nam domaci nechceli dat izbu.Sme traja a oni silou mocou ze maju volnu izbu len pre 4roch.Musela prist delegatka aby to snimi vybavila.Rezervacia bola cez cestovku.Greci vonkoncom niesu mili.Nevedia sa usmiat ba podaktori ani len pozdravit.V meste sme si sadli na zmrzlinu do cukrarne no v momente ked sme ju dojedli nas odtial vyhodili a pritom tam mali kopec volnych stolov.Manzelku oklamali ked kupila 3nektarinky.Mali vypisane 1,20eur za kilo a vypytali odnej skoro 5eur q nemohlo to byt viac ako pol kila.Skuste prosim poradit kde na okoli by nemali byt riasy.dakujem


zubro28
17:40, 05. 07. 2019

Pajtyi - My sme boli v Grecku 4 krat a toto sme nezazili. Stale vsetci mili a ochotni. Nerozumiem. No my chodime Asprovalta alebo Nea Vrasna. Vsetko top. Skoda ze ste nesli na ten smer je to rovnako daleko a este neobjavene inymi turistami ako domacimi a Srbmi. Mrzi ma ze ste takto dopadli


Pajtyi
17:58, 05. 07. 2019

Zubro28 ja nechcem odsudit cele grecko lebo natolko to tu nepoznam.Povedzme este ako chlapec som bol v 90tych rokoch 2krat v Stavrose a raz v Nei Pori a tiez si nepamätam ze by bolo zle.Ale tato Paralia je uplne getto.v tej Asprovalte nebyvaju riasy? Skoro kazdorocne chodime do Bulharska a to su uplne ine letoviska oproti tomuto.Tam pekne velke 5hviezdickove hotely s peknym vyhladom s all inclusive a za rovnaku cenu ako tu studia a starost s jedenim.No nic skusili sme ale za nas grecko nikdy viac.Kazdy mi doteraz hovoril ze v grecku je cistejsie more nez v bulharsku.Ak sa mi podari tak pripojim foto vody.


Davos111
19:23, 05. 07. 2019

Zdravim. V piatok rano sme vyrazili zo Sarti spat domov. Prva prestavka na Dojrane. Prechod na Dojrane super, bol som tam jediny. Na prvej pumpe za prechodom som dotankoval plnj. Opat som dostal nanuk a dve vody. Nasledne sme sa ubytovali na Dojrane. Dnes rano o 3 sme vyrazili. Prechod Fyrom/Srbsko..super,opat som bol jediny na hranicnom prechode. Mohlo byt cca 5.30 rano. Teraz sme v obci Palic pri subotici. Opat sme sa ubytovali a boli sme s malyn 2 rocnym synom v ZOO. Super vylet. Rano chcem vyrazit 6.45h a o 7mej chcem byt na Backi vinogrady. Snad bude prazdno.


JanoPO
20:23, 05. 07. 2019

Ahoj Pajtyi,

Ja som bol minuly rok v Paralii a to more bolo ako pišes, inak ludia a hotelieri v pohode, dokonca koli tym riasam a meduzam v mori som zrušil ubytko, domaci mi vratil peniaze za 2x11noci čo som mu zaplatil pri prichode (boli sme 2rodiny). Vyrazili sme na juh do Nei Pori, a tam uz bolo more ako z rozpravky, hlavne v juznej časti letoviska...

Ako je to tento rok neviem, ale držim palce. Momentalne pisem z Thasosu a grecko sa mi stale pači viac a viac..

Držim palce Jany v PO


Nera738
21:04, 05. 07. 2019

Pajtiy paralia je asi to najhoršie čo Grécko ponúka. Chalkidiky, hore stavros, thassos, zakyntos. More je určite krajšie ako v Bg.  Ale tie ubytovania, to je o tom co preferuje. Za mňa tie 12 poschodové hotely a obrovské strediska nie. Preto chodíme do Gr. Ale,,,,,,,,,, pre dá je taká že té to rok ideme po 7 rokoch skúsiť Bg. No uvidíme. Cestou domov zbehni pozrieť vrch Chalkidiky. Uvidíš a už budeš chodiť len tam. Všade sa nájde výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo. Grécko je super. 


Fojto
07:45, 06. 07. 2019

Ahojte, pozdravujem z thasosu, je tu krásne a určite je more omnoho čistejšie ako v BG, boli sme tam 3x. Chcem sa spýtať na tu spominanu hranicu Dojran - ako sa k nej dostať lebo keď sme šli cez Gevgeliju v opačnom smere z Grécka do macedonska bola kolóna cca 2km radi by sme sa tomu vyhli... odchádzame stadial v pondelok... Mam sygic nav vďaka za rady


Pajtyi
08:03, 06. 07. 2019


Pajtyi
08:06, 06. 07. 2019

Chlapi je vam verim ze more v grecku je cistejsie nez v bulharsku ale v tejto paralii je to humus.Rozhodli sme sa ze dnes pojdeme skusit kupanie nizsie Do Leptokarye alebo este kusok nizsie do spominaneho Nei Pori.


EML
09:15, 06. 07. 2019

Ahojte, my sme sa tiež chodili kúpať z Paralie do Nei Pori - úžasné pláže, čisté more, príjemní ľudia, veľmi sa nám tam páčilo. Nám vyhovovala Paralia len kvôli tomu, že je to rušnejšie stredisko. Ale príroda, okolie a čisté pláže - to tam fakt chýba. My tam máme super ubytko cez majiteľa, pekné štúdiá a apartmany, bez zloženia zálohy, úžasný majitelia - pravá grécka pohostinnosť. Ale fakt je, že za plážami a prostredím chodíme nižšie, alebo na Chalkidiki - TOP! Do Nei Pori - autom len kúsok a je tam veľké parkovisko, kde sa dá vždy zaparkovať pri pláži.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.